Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie wil er werken in De Schatkist?

Wie wil er werken in De Schatkist?

KAPELLE - Om de leden van de speel-o-teek in Kapelle te allen tijde te kunnen voorzien van het nieuwste en leukste speelgoed, zijn er veel handen nodig. Met de drieëndertig vrijwilligers die De Schatkist nu heeft, komen ze maar net toe, dus zijn ze druk op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Vier keer per week is de speel-o-teek open voor het uitlenen en verlengen van speelgoed. De vrijwilligers worden zo ingepland dat ze om de aantal weken een ochtend, middag of avond meedraaien. Maar de speling op het rooster wordt minder en het komt vaker voor dat de medewerkers meer dan ideaal worden ingepland. ‘’We merken dat we minder handen hebben dan eigenlijk nodig zouden zijn’’, zegt bestuurslid Huong Levöleger. ‘’Behalve af en toe een vergadering, is de speel-o-teek maar een aantal keer per week één of twee uur geopend. Voor velen is er dus wellicht een van die momenten dat ze ons zouden kunnen helpen. Bovendien is het natuurlijk leuk om al die blije gezichtjes te zien als kinderen nieuw speelgoed komen uitzoeken! We hopen dat nieuwe vrijwilligers zich aan willen sluiten bij ons.’’ Met een filmpje om vrijwilligers te werven won De Schatkist een prijs van Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) en binnenkort wordt er daardoor een professionele versie gepubliceerd. ‘’We doen ons best om mensen te enthousiasmeren en informeren over de speel-o-teek. Zo krijgen we er hopelijk nieuwe leden en vrijwilligers bij’’, zegt voorzitter Kampstra.

Meer uit Reimerswaal

Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

20 uur geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

1 dag geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

1 dag geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

2 dagen geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

2 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

3 dagen geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

3 dagen geleden