Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie is het meisje naast Riet Roest?

Wie is het meisje naast Riet Roest?

VLISSINGEN - In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is deze maanden de fototentoonstelling ‘Walcheren: het verdronken eiland, de inundatie in foto’s en verhalen’ te bezichtigen. De foto's, gemaakt door Adriaan Kruithof uit Oost-Souburg, zijn voorzien van bijschriften, maar het museum blijft nieuwsgierig naar nieuwe informatie over wie en wat er te zien is op de - vaak indringende - beelden. In deze rubriek roepen we lezers die interessante informatie hebben op om die te delen.Deze eerste foto in de rubriek is van twee meisjes in een bootje, een zogenaamde DUKW. “We weten wie het meisje rechts is, dat is Riet Roest, maar we zijn op zoek naar de naam van het meisje links”, vertelt Karen Kroese van het muZEEum.

'Wie is het
meisje links?'


“Riets dochters Akke en Joke weten van hun moeder dat zij in de Tweede Wereldoorlog met het gezin is geëvacueerd van de Kanaalstraat (nu Piet Heinkade) op het Eiland in Vlissingen naar de boerderij van de familie Wondergem in Serooskerke. We vermoeden dan ook dat de foto hier in de omgeving gemaakt is.”

Sportief
In de zomer van 1945 is Riet Roest zeventien jaar. “Riet was heel sportief. Ze kon goed zwemmen en hardlopen en na de oorlog is ze gaan handballen, korfballen, tennissen en trimmen. Ze vertelde altijd dat ze veel plezier heeft gehad en met haar vriendinnen veel heeft gelachen. Dus deze foto past erg bij haar! Ook daarom willen haar dochters Akke en Joke graag weten wie het meisje links op de foto is.”

Meer informatie
Wie meer informatie heeft over deze foto, kan het muZEEum mailen via [email protected] of bellen: tel. 0118-412498.[n]

Meer uit Vlissingen

Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

25 minuten geleden
Gewonde motorongeluk A58 Vlissingen is 31-jarige man uit Zwartewaal

VLISSINGEN – De motorrijder die gisterenavond ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Oost-Souburg is een 31-jarige man uit Zwartewaal.

55 minuten geleden
Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

2 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

3 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de fracties van SGP, SP en GroenLinks, die daar in juli een motie over hebben ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 dagen geleden