Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie is beste amateurkunstenaar van Nederland?

Wie is beste amateurkunstenaar van Nederland?

GOES - De wedstrijd ‘Maak de zomer’ van iktoon bepaalt wie de beste amateurkunstenaar van Nederland is. Iedereen kan tot dinsdag (23 juni) meedoen.

‘Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je schilderspullen in de aanslag’, daagt de organisatie van iktoon, Maand van de Amateurkunst, iedereen uit. Op dinsdag 30 juni maakt ze de winnaar bekend.

Enthousiasmeren

In juni tonen ieder jaar tienduizenden kunstenaars, amateurs en professionals, in meer dan 130 gemeenten hun kunst onder de vlag van iktoon. De organisatie wil de samenleving enthousiasmeren voor actieve kunst- en cultuurbeoefening. ‘Dit vijfde jaar is net wat anders dan normaal. Met beperkte toegang tot kunstencentra, buurthuizen, muziek- en dansscholen én het verbod op grote evenementen viert iktoon de creativiteit dit jaar grotendeels vanuit huis.’

Zomerlied

Deelnemen aan de iktoon-wedstrijd, individueel of met een groep, kan tot dinsdag. Dat kan bijvoorbeeld met een zomerlied of schilderij van een zwoele zomeravond. ‘Upload via iktoon.nl een foto of korte video van je kunsten met het thema ‘Maak de zomer’ en deel je bijdrage op sociale media met #iktoon #zeeland #maakdezomer.’ 

Uit elke provincie worden de beste inzendingen geselecteerd. Een jury, bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redo en presentatrice Mandy Woelkens, kiest de winnaars op 30 juni. Een eervolle vermelding gaat uit naar de inzending met de meeste publieksstemmen. Kijk voor meer informatie op www.iktoon.nl.

Meer uit Beveland

Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

18 uur geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

1 dag geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

1 dag geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

1 dag geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

1 dag geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

1 dag geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

2 dagen geleden