Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie herkent dader van diefstal bij De Sjap?

Wie herkent dader van diefstal bij De Sjap?

SINT PHILIPSLAND - De politie is op zoek naar de dader en eventuele getuigen van de diefstal die zaterdagmiddag plaatsvond bij De Sjap aan de Voorstraat in Sint Philipsland. 

Van de diefstal zijn camerabeelden beschikbaar. Hierop is te zien dat een licht getinte behaarde man met een zwarte muts de winkel binnenkomt, langs het rek met sokken loopt en hier iets wegneemt. Vervolgens loopt hij terug, vouwt het eerste artikel op, pakt daarna nog iets en wandelt dan naar de kassa. Onderweg daar naar toe stopt hij samen met een telefoon het eerste opgevouwde artikel in zijn zak. Bij de kassa legt de man het tweede artikel op de balie met een pakje sigaretten en doet alsof hij wil betalen.

De man heeft alleen een blauwe Visa kaart bij zich waarmee hij in de winkel niet kan afrekenen. Hij haalt zijn schouders op, zegt niets, laat het tweede artikel liggen op de toonbank en loopt de winkel uit met het andere artikel nog in zijn zak. De verdachte verdwijnt linksaf de Voorstraat op richting de kerk.

De eigenaar van De Sjap heeft aangifte gedaan van de diefstal. 

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Electro World: 'Nu kan ik zelf mijn assortiment bepalen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Mario Hoppenbrouwers en Nicky Swaanen van Electro World.

8 uur geleden
Zonnepanelen veroveren Tholen: 'Bijna helft woningen energie-zelfvoorzienend'

THOLEN - Bijna de helft van de woningen in Tholen was in 2023 voorzien van zonnepanelen, zo blijkt uit een analyse van nieuwe CBS-cijfers door energiebedrijf Zonneplan. Het aandeel Thoolse woningen met zonnepanelen steeg met 13,2 procent ten opzichte van 2022, van 4749 naar 5378 woningen.

12 uur geleden
Summergames keert deze zomervakantie weer terug op Tholen

THOLEN - De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het jongerenwerkteam Jij op Tholen opnieuw een gevarieerd programma aanbiedt tijdens de Summergames. Vorig jaar deden meer dan vijfhonderd kinderen mee aan de activiteiten. Inschrijven kan vanaf dinsdag 25 juni om 13.00 uur.

1 dag geleden
Auto belandt in diepe sloot op de Poortvlietsedijk: Bestuurder onder invloed [UPDATE]

Scherpenisse- Op de Poortvlietsedijk (N286) is vrijdagavond een auto in een diepe sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig klom zelfstandig uit zijn auto. Nadat hij ter plaatse medisch gecontroleerd werd door het ambulancepersoneel, nam de politie een blaastest af. Hieruit bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.

1 dag geleden
WOZ-waarde Thoolse woningen behoort tot top 10 grootste stijgers

THOLEN -  De gemiddelde WOZ-waarde van Thoolse woningen is het afgelopen jaar met 10,4 procent gestegen. Tholen staat hiermee in de top 10 van gemeenten met de hoogste stijging. In de provincie Zeeland steeg de waarde van een woning het meest van alle provincies met 7,8 procent.

1 dag geleden
Gynaecoloog Richard Pal neemt na 30 jaar afscheid van Bravis Ziekenhuis

ROOSENDAAL/THOLEN - Na een indrukwekkende carrière van dertig jaar als gynaecoloog heeft Richard Pal vandaag afscheid genomen van het Bravis Ziekenhuis. Zijn afscheid werd groots gevierd op de Bravis-locatie in Roosendaal.

2 dagen geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Nieuwe bankjes bij de Schelphoek'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden