Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie herkent dader van diefstal bij De Sjap?

Wie herkent dader van diefstal bij De Sjap?

SINT PHILIPSLAND - De politie is op zoek naar de dader en eventuele getuigen van de diefstal die zaterdagmiddag plaatsvond bij De Sjap aan de Voorstraat in Sint Philipsland. 

Van de diefstal zijn camerabeelden beschikbaar. Hierop is te zien dat een licht getinte behaarde man met een zwarte muts de winkel binnenkomt, langs het rek met sokken loopt en hier iets wegneemt. Vervolgens loopt hij terug, vouwt het eerste artikel op, pakt daarna nog iets en wandelt dan naar de kassa. Onderweg daar naar toe stopt hij samen met een telefoon het eerste opgevouwde artikel in zijn zak. Bij de kassa legt de man het tweede artikel op de balie met een pakje sigaretten en doet alsof hij wil betalen.

De man heeft alleen een blauwe Visa kaart bij zich waarmee hij in de winkel niet kan afrekenen. Hij haalt zijn schouders op, zegt niets, laat het tweede artikel liggen op de toonbank en loopt de winkel uit met het andere artikel nog in zijn zak. De verdachte verdwijnt linksaf de Voorstraat op richting de kerk.

De eigenaar van De Sjap heeft aangifte gedaan van de diefstal. 

Meer uit Tholen

OVS en ijsbaan Scherpenisse slaan handen ineen

SCHERPENISSE - Deze week beginnen IJsclub Scherpenisse en Oranjevereniging Scherpenisse met de aftrap van een mooi project in Scherpenisse. Zij gaan namelijk samen aan de slag met ‘de Kooije’.

21 uur geleden
De ZLM Tour raast in juni door gemeente Tholen

THOLEN - De ZLM Tour zal op zaterdag 10 juni starten én finishen in gemeente Roosendaal, maar zal ook door Tholen komen. Dat maakt de organisatie gisteren bekend in een persmoment. 

1 dag geleden
Gemeente Tholen doet opnieuw mee aan het NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet dit jaar weer mee met het Nederlands- en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. “Als we de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep winnen is dat mooi meegenomen, maar het is zeker niet het hoofddoel.”

1 dag geleden
Gemeente Tholen verwijdert fietsenrek met fiets: 'Ben jij je fiets kwijt?'

THOLEN - Tijdens werkzaamheden op de Markt in Tholen heeft de gemeente een fietsenrek verwijderd. Aan dit fietsenrek zat nog een fiets. De gemeente deelt daarom een foto van de fiets in de hoop de eigenaar op te kunnen sporen.

2 dagen geleden
Jij op Tholen verwezenlijkt sportdromen voor mensen met een beperking

THOLEN - Jij op Tholen wil mensen met een beperking of aandoening de kans bieden om te sporten en bewegen. Daarom starten zij het project ‘Sportdromen’.

2 dagen geleden
Meerdere straten Sint-Maartensdijk zonder water door lekkage

SINT-MAARTENSDIJK - Vijf straten in Sint-Maartensdijk zitten momenteel zonder water. Dat komt doordat er tijdens werkzaamheden een brandkraan werd geraakt. 

3 dagen geleden
UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

3 dagen geleden