Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wibra: wij voldoen aan regels wat betreft inhalen uren

Wibra: wij voldoen aan regels wat betreft inhalen uren

DEN HAAG (ANP) - Winkelbedrijf Wibra voldoet naar eigen zeggen aan de regels met betrekking tot het inhalen van gemiste uren door personeel. De rechtszaak die vakbond FNV over de kwestie wil aanspannen ziet Wibra met vertrouwen tegemoet.

De zaak draait om de toepassing van de cao-regeling met betrekking tot plus- en min-uren. Wibra betaalt zijn personeel een vast loon per maand voor een afgesproken aantal uren per week. Het daadwerkelijke aantal gewerkte uren kan daar iets van afwijken, zowel hoger als lager.

Als gevolg van de coronamaatregelen bleven winkels van Wibra dicht en kon er minder worden gewerkt. Bij sommige medewerkers ligt het aantal gemiste uren door de winkelsluitingen hoger dan normaal. De directie van Wibra heeft in overleg met de ondernemingsraad beslist dat de gemiste uren in de loop van de tijd kunnen worden ingehaald. Daarmee draagt het personeel ook bij aan het crisisherstel, beredeneert het personeelsorgaan.

Langere tijd op vakantie

In de cao Retail Non-Food staat volgens Wibra dat winkelpersoneel maximaal 35 procent van de uren flexibel kan inzetten. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om in de zomer een langere tijd op vakantie te gaan, omdat gemiste uren in de rest van het jaar ingelopen kunnen worden. Volgens Wibra wordt de flexibiliteit van de regeling door personeel zeer gewaardeerd en past Wibra gewoon de cao-bepaling toe.

De claim van FNV dat de uren voor de zomer ingelopen moeten zijn is volgens Wibra nergens op gebaseerd. Ook het verwijt dat de lockdownrekening van Wibra, die al via de NOW-regeling door de belastingbetaler is betaald, bij het personeel komt te liggen is volgens Wibra onjuist. De NOW-regeling staat volgens Wibra los van de cao. Daarbij zou het kabinet eerder al hebben bevestigd dat Wibra qua NOW-regeling aan de regels voldoet.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

2 uur geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

2 uur geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

4 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

5 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

5 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

6 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

6 uur geleden