Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO: voorlopig geen beslissing over doorgaan Spelen Tokio

WHO: voorlopig geen beslissing over doorgaan Spelen Tokio

GENÈVE (ANP) - Er valt voorlopig geen beslissing te verwachten over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen, de komende zomer in Tokio. Dat is althans de verwachting van topfunctionaris Mike Ryan van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus worden op dit moment veel sportevenementen afgelast.

"We werken zeer nauw samen met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het organisatiecomité in Japan", zegt Ryan. "Gezamenlijk proberen we dit fantastische wereldwijde evenement te beschermen. Mijn indruk is dat niemand op korte termijn beslissingen neemt over het doorgaan van de Spelen. Daar is het te vroeg voor."

IOC-voorzitter Thomas Bach liet zich optimistisch uit. "Ons doel is om alles volgens schema te laten verlopen en we hebben er vertrouwen in dat het ook gaat lukken", zei de Duitser in een gesprek met Japanse media. "Voorlopig ga ik er van uit dat we straks in Tokio een fantastisch evenement gaan beleven."

Eerder op de dag gaf Dick Pound van het IOC al aan dat er pas twee tot drie maanden voor het begin van het evenement over eventuele ingrepen gesproken kan worden. "Dan moet wel duidelijk zijn of de situatie voldoende onder controle is."

De Olympische Spelen beginnen op 24 juli.

Meer uit Sport

Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

5 minuten geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

2 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

2 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

12 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

13 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

14 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

16 uur geleden