Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wethouder wil meer geld voor Thoolse evenementen

Wethouder wil meer geld voor Thoolse evenementen

THOLEN - Wethouder Frank Hommel wil het gesprek aangaan met de culturele verenigingen in de gemeente Tholen om ervoor te zorgen dat er beter gebruik wordt gemaakt van de subsidiegelden vanuit de provincie.

Vanuit de provincie Zeeland is er een zogenaamd regioarrangement beschikbaar gesteld. Het is een potje met geld dat de regio zelf mag verdelen onder culturele evenementen die een regionale uitstraling hebben. Voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de Anthonie Keldermans Concerten of Tholen Sterk. Maar, volgens wethouder Frank Hommel moet er voor de gemeente Tholen meer uit te halen zijn.

Een ander voorbeeld is ROOTS dat komend weekend plaats gaat vinden in de Meulvliet. Drie in Tholen opgegroeide muzikanten die nationaal en internationaal naam hebben gemaakt, keren voor even terug naar hun roots. Ties Mellema, Maurits Fondse en Martin Fondse geven overdag workshops en 's avonds treden ze op in de Meulvliet. Voor dit evenement werd een subsidie beschikbaar gesteld door de gemeente van 1500 euro. De provincie heeft dat bedrag verdubbeld naar drieduizend euro. "Nu krijgen er op jaarbasis drie of vier van dit soort Thoolse evenementen een subsidie vanuit de provincie, maar ik heb zo'n onderbuikgevoel dat er meer uit te halen valt." Daarom gaat de wethouder alle verenigingen bij elkaar roepen om hen te attenderen op deze subsidiemogelijkheid.

Meer uit Tholen

Hinder Oesterdam: Bergse Diepsluis en brug blijven één dag langer afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - De Bergse Diepsluis en de brug bij de Oesterdam blijven een dag langer dicht vanwege vertraging in de werkzaamheden door het slechte weer. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg en sluis woensdagmiddag rond 14.00 uur weer beschikbaar is voor weg- en vaarverkeer.

3 uur geleden
Supermarkt Sint-Annaland ontruimd vanwege mogelijke gevaarlijke stof

SINT-ANNALAND - De Jumbo in Sint-Annaland is dinsdagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een mogelijk gevaarlijke stof die vrijgekomen was. De hulpdiensten werden ingezet en hebben gezorgd voor een veilige evacuatie.

3 uur geleden
Zeeuwse koopwoningen weer duurder, maar prijzen stijgen minder hard

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen in Zeeland zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 gestegen. Dat ligt duidelijk lager dan het landelijk gemiddelde (3,8 procent). De laatste keer dat de Zeeuwse huizenprijzen zo hard stegen was begin 2023. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van het CBS en het Kadaster.

7 uur geleden
Mogelijke gaslek in dorpskerk van Sint-Annaland, brandweer doet metingen

SINT-ANNALAND - In de hervormde dorpskerk aan de Ring van Sint-Annaland is gisteravond mogelijk een gaslekkage ontstaan. De brandweer en een speciaal nutsbedrijf werden ingeschakeld om onderzoek te doen naar de omgeving.

10 uur geleden
Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

1 dag geleden
Smerdiek stelt Thoolse titelfeest uit, Stavenisse verliest nipt [SPEELRONDE 20]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 20 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 20.

1 dag geleden
Genieten van (kinder)kunst tijdens de tweedaagse kunstroute van Tholen

THOLEN - Het centrum van Tholen-stad is dinsdag 16 april opgeschrikt door een explosie. De knal was te horen van de Brede School tot in hartje centrum. Het ging gelukkig niet om een ongeluk, maar om een uitbundige kleurexplosie van kinderkunst, als bijdrage aan de kunstroute.

1 dag geleden