Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wethouder wil meer geld voor Thoolse evenementen

Wethouder wil meer geld voor Thoolse evenementen

THOLEN - Wethouder Frank Hommel wil het gesprek aangaan met de culturele verenigingen in de gemeente Tholen om ervoor te zorgen dat er beter gebruik wordt gemaakt van de subsidiegelden vanuit de provincie.

Vanuit de provincie Zeeland is er een zogenaamd regioarrangement beschikbaar gesteld. Het is een potje met geld dat de regio zelf mag verdelen onder culturele evenementen die een regionale uitstraling hebben. Voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de Anthonie Keldermans Concerten of Tholen Sterk. Maar, volgens wethouder Frank Hommel moet er voor de gemeente Tholen meer uit te halen zijn.

Een ander voorbeeld is ROOTS dat komend weekend plaats gaat vinden in de Meulvliet. Drie in Tholen opgegroeide muzikanten die nationaal en internationaal naam hebben gemaakt, keren voor even terug naar hun roots. Ties Mellema, Maurits Fondse en Martin Fondse geven overdag workshops en 's avonds treden ze op in de Meulvliet. Voor dit evenement werd een subsidie beschikbaar gesteld door de gemeente van 1500 euro. De provincie heeft dat bedrag verdubbeld naar drieduizend euro. "Nu krijgen er op jaarbasis drie of vier van dit soort Thoolse evenementen een subsidie vanuit de provincie, maar ik heb zo'n onderbuikgevoel dat er meer uit te halen valt." Daarom gaat de wethouder alle verenigingen bij elkaar roepen om hen te attenderen op deze subsidiemogelijkheid.

Meer uit Tholen

Julia, Anouk en Elise reden de Ronde van Oud-Vossemeer: 'Meer dan alleen een hobby'

OUD-VOSSEMEER - Wie er mee afgelopen weekend ook meereden in de Ronde van Oud-Vossemeer, zijn Julia, Anouk en Elise. De drie meiden zitten bij elkaar in het team en kennen elkaar dan ook door en door. De Ronde van Oud-Vossemeer was voor hen de eerste van het seizoen.

56 minuten geleden
Paviljoen speeltuin Buutvrij nadert voltooiing

THOLEN - Wie langs de Brede School Tholen komt, kan er niet meer omheen. Het paviljoen van speeltuin Buutvrij. Al bij de eerste plannen in 2015 voor een grote speeltuin kwam het idee voor een ontmoetingsruimte ter sprake. En inmiddels vordert de bouw van het paviljoen gestaag. De buitenafwerking van het gebouw is zo goed als gereed en er wordt al flink gewerkt aan de afwerking in het gebouw.

20 uur geleden
Voorzitter Ronde van Oud-Vossemeer: 'Wielrennen is rode draad in mijn leven'

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag werd de 74ste Ronde van Oud-Vossemeer gereden. 370 deelnemers stonden aan de start om het parcours af te leggen. Door het wisselvallige weer, was het een behoorlijk spannende rit. Er werden stevige tijden gereden. 

1 dag geleden
Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

1 dag geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

1 dag geleden
Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel met Maarten Grosfeld: 'Ik heb inmiddels wel een groot netwerk'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Maarten Grosfeld. 

2 dagen geleden