Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wethouder Van Leeuwen snapt wantrouwen onder bevolking: ‘Ik ga de rolbrug niet wekelijks heropenen’

Wethouder Van Leeuwen snapt wantrouwen onder bevolking: ‘Ik ga de rolbrug niet wekelijks heropenen’

“Over deze rolbrug is veel gezegd en geschreven,” zei wethouder Corniel van Leeuwen vorige week woensdag bij de heropening. “We vertrouwen erop dat alle problemen verleden tijd zijn en het doel om een ommetje te maken rond de haven kan  weer.”

De problemen die er waren met betrekking tot veiligheid, vandalisme en onduidelijk gebruik zijn met deze grondige herziening voorbij. “Het probleem was dat hij het door een combinatie van factoren niet deed. Met de aannemer, het waterschap en de gemeente hebben we samen naar een oplossing gezocht en deze gevonden. We hebben goede afspraken gemaakt en fijn samengewerkt. Als gemeente Tholen zijn wij blij met deze heropening. In het voorjaar hebben we de knoop doorgehakt en zijn we tot deze robuuste oplossing gekomen. Wat ons betreft blijft het dan ook bij deze tweede opening.” 

De kosten van in totaal 195.000 euro zijn voor tweederde deel voor het waterschap en voor eenderde deel voor de gemeente Tholen. Het onderhoudscontract loopt nog een jaar door. Na volgend jaar is de brug eigendom van de gemeente en is het beheer in zijn geheel voor de gemeente zelf. “De reactie van de gemeenschap zal wel zijn: ‘Oh doet ie het weer? En voor hoelang deze keer?’, zegt van Leeuwen op cynische wijze. Dat er nu geen technische problemen meer komen kan hij niet garanderen. “Ik hoop oprecht dat er vanaf nu nog weinig over deze brug gecommuniceerd gaat worden, want ik ga géén wekelijkse opening doen hier,” zegt hij tot slot lachend.

Meer uit Tholen

Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

9 uur geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

13 uur geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

1 dag geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

2 dagen geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

2 dagen geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

2 dagen geleden