Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wethouder Hommel: ‘Vooral op de dorpen waar geen totaalaanbod aan winkels zijn is het mooi dat er wekelijks een markt is’

Wethouder Hommel: ‘Vooral op de dorpen waar geen totaalaanbod aan winkels zijn is het mooi dat er wekelijks een markt is’

In vrijwel iedere kern van het eiland Tholen wordt er wekelijks een markt gehouden. Wethouder Frank Hommel is blij met de weekmarkten en doet daar zelf ook graag boodschappen. “Vooral op de dorpen waar geen totaalaanbod aan winkels zijn is het mooi dat er wekelijks een markt is”, zegt hij.“De weekmarkt is wat mij betreft dus een mooie aanvulling op het winkelaanbod. Ook geeft een markt in mijn ogen sfeer in een kern”, zo vertelt wethouder Frank Hommel desgevraagd. “De weekmarkten op het eiland voorzien absoluut in een behoefte, zeker bij de oudere generatie. Vooral op de dorpen waar geen totaalaanbod aan winkels zijn is het, zeker ook voor de senioren, mooi dat er wekelijks een markt is.”

Hommel geeft aan dat de gemeente Tholen marktkooplieden geen helpende hand hoefde te bieden. “Ook op weekmarkten geldt de 1,5 meter regel ten opzichte van elkaar. De weekmarkten worden in de reguliere controles door de boa’s meegenomen. Wij hebben het idee dat voedingsmiddelenwinkels, streekproductenwinkels en weekmarkten juist een toename van omzet hebben gehad. Kwijtschelding lijkt dan ook niet aan de orde. Indien nodig kan op basis van maatwerk wel uitstel van de betaling van marktgelden worden verleend.” 

De wethouder gaat zelf ook regelmatig naar een weekmarkt: “Wij gaan naar de weekmarkt voor het kopen van brood of kipproducten zoals salade, nasi, etcetera. En natuurlijk hoort daar ook gezellig het ‘praatje op de straat’ bij.

Meer uit Tholen

Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

1 dag geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

1 dag geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

2 dagen geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

2 dagen geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

3 dagen geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

3 dagen geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

4 dagen geleden