Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wethouder Hommel overhandigt eerste exemplaar Sport- en cultuurboekje in Stavenisse

Wethouder Hommel overhandigt eerste exemplaar Sport- en cultuurboekje in Stavenisse

STAVENISSE - Vandaag overhandigt wethouder Frank Hommel het eerste exemplaar van het ‘Sport en Cultuurboekje’ aan de leerlingen van openbare basisschool de Schalm in Stavenisse. Het boekje wordt ook dit jaar in samenwerking met Sport- en Cultuurimpuls door Jij op Tholen uitgegeven. In het boekje presenteren lokale sport- en cultuurverenigingen zich aan kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Kinderen kunnen bij de verenigingen een proefles volgen om te ontdekken wat er bij hen past.

Kennismaken met activiteiten en verenigingen
Basisscholen die aangesloten zijn bij het project krijgen een boekje uitgereikt voor hun leerlingen. Door middel van het boekje kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een sport- en/of cultuurvereniging. Door een kijkje te nemen komen kinderen erachter wat bij hen past en worden zij gestimuleerd om meer deel te nemen aan sport en/of cultuur en worden actiever. Kinderen kunnen samen of alleen meedoen en leren naast de sport of cultuur ook nieuwe vrienden kennen.

Aanmelden proeflessen
Vanaf 20 september 2022 kunnen kinderen zich aanmelden voor de proeflessen via https://www.jijoptholen.nl/SportCultuurImpuls. Vooraf aanmelden is verplicht. De eerste proeflessen starten op maandag 26 september 2022.

Nationale Sportweek
Het boekje wordt uitgereikt tijdens de Nationale Sportweek. Tijdens deze week organiseren gemeenten, sportbedrijven en sportclubs in heel Nederland activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen.

Meer informatie
Het boekje is binnenkort ook digitaal te lezen via www.jijoptholen.nl. Neem bij algemene vragen over het project contact op via [email protected] of telefonisch via 14 0166. Voor specifieke vragen over de aangeboden activiteiten in het boekje kan direct contact worden opgenomen met de aanbieder.

Meer uit Tholen

Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

20 uur geleden
In beeld: Koningsdag in Stalland, Flupland en Oud-Vossemeer [FOTOALBUM]

OUD-VOSSEMEER/SINT-ANNALAND/SINT PHILIPSLAND - Koningsdag begon voor de vroege verkopers met een somber weertje, maar eindigde met een lekker zonnetje. De inwoners van Stalland, Flupland en Oud-Vossemeer maakten er afgelopen zaterdag een groot feest van.

1 dag geleden
Politie zoekt de eigenaren van bijna tweehonderd sieraden en horloges

ZEELAND - De politie is op zoek naar de eigenaren van bijna tweehonderd sieraden en horloges. Deze spullen zijn begin april in beslag genomen bij de arrestatie van een 58-jarige man die wordt verdacht van meerdere inbraken in Zeeland.

1 dag geleden
'Duikstek Anna Jacobapolder krijgt een nieuwe, veilige duiktrap'

ANNA JACOBAPOLDER - De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) laat dit voorjaar een veilige toegang tot het water bij de duikplaats Anna Jacobapolder aanleggen. Bij deze populaire duikplek ontbreekt een goede trap om veilig in en uit de Oosterschelde te komen. De trap wordt betaald door de NOB, de gemeente Tholen en met behulp van een crowdfunding.

1 dag geleden
Koningsdag Tholen door de lens van Rien Burgers [FOTOALBUM]

THOLEN - Vissen in de Vest, een versierde fietstocht door de stad, en kleedjes op de Markt en Molenvlietsestraat. Tholenaren vierden afgelopen zaterdag de verjaardag van koning Willem-Alexander in het centrum en daarbuiten. Benieuwd hoe dat eruitzag? Rien Burgers heeft de mooiste kiekjes gemaakt van Koningsdag in Tholen. 

1 dag geleden
Foto's: Zeven inwoners van Tholen ontvangen een Koninklijke onderscheiding [FOTOALBUM]

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vrijdagochtend zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de foto stralen ze met hun welverdiende lintje.

2 dagen geleden
Aan de keukentafel met Alexander: 'Ik ben gestart om anderen te waarschuwen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Alexander Koppelmans van Xtract BV en MKB Cybertraining BV.

2 dagen geleden