Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wethouder Cees Pille gaat van elke dag genieten

Wethouder Cees Pille gaat van elke dag genieten

GOES - De gemeente Goes heeft een nieuwe wethouder: Cees Pille. Hij is donderdag geïnstalleerd als opvolger van Loes Meeuwisse, die sinds december burgemeester is in de gemeente Noord-Beveland. "Als ik alleen al kijk naar het aantal reacties dat ik sinds donderdag heb gehad, dan zie je dat het openbaar bestuur iets bijzonders blijft."

Cees Pille beseft dat zelf maar al te goed. “Ik vind het een eervolle baan en heb er ontzettend veel zin in”, zegt hij in zijn werkkamer in het stadskantoor op de ochtend na de installatie. Hij weet dat hem tropenjaren te wachten staan en het wethouderschap een groot afbreukrisico in zich heeft. “Het risico bestaat dat het over twee jaar, na de verkiezingen, is afgelopen, maar daar denk ik niet aan. Ik pak deze tijd om mezelf te bewijzen en dan kijken we verder. In de politiek weet je het sowieso nooit. Het kan bij wijze van spreken morgen klaar zijn. Daarom ga ik van elke dag genieten.”

Randstad

Pille is 49 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Hij heeft jaren gewoond en gewerkt in Rotterdam, maar woont sinds drie jaar in Goes. “Ik vind het een ontzettend leuke plek om te wonen. We woonden al dertig jaar in de Randstad en waren toe aan iets anders. Toen we naar Zeeland kwamen zijn we overal gaan kijken, maar maakten snel de keuze voor Goes. Je hebt er alles, bent overal zo en ik vind de cultuur heel open.”

Secretaris

De econoom heeft lang gewerkt in het bedrijfsleven en is in de jaren hiervoor secretaris van werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland geweest. Ook zat hij in het bestuur van de VVD Zeeland. Mede door zijn werkzaamheden bouwde hij in korte tijd een groot netwerk in Zeeland op. “Het is ook mijn persoonlijkheid. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. En het maakt me dan niet uit wie ze zijn, wat hun achtergrond is, welke religie ze aanhangen of van welke politieke partij ze lid zijn.”

Binnenstad

Als wethouder leert hij nog veel meer mensen kennen, zowel in de stad als in de dorpen eromheen. “Ik wil overal zichtbaar zijn en hoop ook dat mensen me dan aanspreken. Voor mij is het een feestje om op allerlei plekken in de samenleving te mogen kijken.” Hij neemt de portefeuille van Loes Meeuwisse over. Als econoom verheugt hij zich op het onderdeel financiën, maar verkeer en vervoer is ook belangrijk. Voor Pille is het duidelijk dat er iets moet gebeuren aan de Deltaweg, “Wat dat betreft denken we graag mee met de provincie. Niet te hijgerig, maar we moeten wel goed uitleggen wat het belang is. Het is belangrijk dat alles goed doorstroomt en de verkeersveiligheid toeneemt.”

Cultuur

Pille wordt ook verantwoordelijk voor de binnenstad en cultuur. “Ik vind hem ontzettend mooi, met goede horeca, veel zelfstandige ondernemers en groter dan je voor een plaats als Goes zou mogen verwachten. Daar mogen we trots op zijn. Zelf kom ik om de week in ‘t Beest of De Mythe. Dat vind ik iets moois aan Goes. Je verwacht het misschien niet als je hier niet woont, maar er is ontzettend veel te doen. Goesenaren zouden dat meer mogen uitdragen. Bescheidenheid siert de mens en je hoeft geen Amsterdammer te zijn, maar er is niks mis mee als je zegt hoe goed het hier is om te wonen en werken."

Meer uit Beveland

Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

5 uur geleden
Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

9 uur geleden
Getuigen gezocht van mishandelingen in binnenstad Goes

GOES - De politie doet onderzoek naar twee mishandelingen zondagnacht 30 juni in het centrum van Goes. De mishandelingen vonden kort na elkaar plaats en de politie vermoedt dat het om dezelfde dader(s) gaat. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

10 uur geleden
Borselse ontwerpwedstrijd voor nieuwe waarderingsprijs

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele is op zoek naar kunstenaars die een nieuwe waarderingsprijs willen ontwerpen. 

11 uur geleden
Brasserie Westerkade opent deuren in Goes: 'We willen iedereen totaalplaatje bieden'

GOES - Goes is een restaurant rijker. Brasserie Westerkade opende 28 juni zijn deuren voor de gasten van het naastgelegen, hotel Waterstate, maar ook voor toeristen en inwoners van Goes. Op 25 september volgt de officiële opening, waarbij bezoekers getrakteerd worden op een leuke openingsactie.

1 dag geleden
Halfjaarcijfers ROVZ: '254 ernstig gewonden en acht doden in Zeeuws verkeer'

GOES - In de eerste helft van 2024 zijn er in Zeeland 254 ernstig gewonden en acht dodelijke slachtoffers gevallen in het verkeer. Dat meldt het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). 'De cijfers zijn hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Toen waren er 250 ernstige ongevallen met vijf dodelijke slachtoffers.' 

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden