Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Westkapelle vierkant achter petitie voor Herrijst

Westkapelle vierkant achter petitie voor Herrijst

WESTKAPELLE - Een groot deel van de inwoners van Westkapelle hebben de petitie voor behoud van gemeenschapsgebouw Westkapelle Herrijst ondertekend. “Duidelijker kan het signaal niet zijn”, zegt initiatiefnemer René van Gellekom.

De gemeente Veere wil het van de hand doen, omdat ze de opbrengst wil steken in een nieuw multifunctioneel centrum in het dorp met een gymzaal en de basisscholen.

Restauratie

Als de gemeente het niet van de hand doet, moet ze veel geld steken in restauratie van Westkapelle Herrijst. Het gemeenschapsgebouw op de Markt werd als één van de eerste panden opgetrokken na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Er kwam een stichting die geld inzamelde waarmee het deels is bekostigd. René van Gellekom is lid van de toneelvereniging, één van de gebruikers, en wil het gebouw niet kwijt. “Hier kunnen we bij elkaar komen. Voor verenigingen is er ook geen andere plek dan Westkapelle Herrijst. Het is maar de vraag of er in een nieuw gebouw ruimte is voor ons. Verkoop zou schadelijk zijn voor het verenigingsleven in ons dorp, terwijl dat in tegenstelling tot in andere kernen hartstikke bloeiend is.”

Commercieel

Hij gelooft niet dat de gemeente afspraken kan maken met potentiële kopers over voorrang voor de verenigingen. “Commerciële belangen gaan altijd voor. Een koper gaat een betaalde bruiloft niet weigeren, omdat de toneelvereniging moet oefenen. Hij wil geld verdienen. Dat is logisch."

Brievenbussen

Maandag was de petitie al meer dan 880 keer ondertekend. “Ik maak de folders voor de toneelvereniging en ga altijd uit van 1100 brievenbussen. Zo’n 80 procent van de huishoudens heeft dus al getekend. Dat is duidelijk." De petitie is te vinden op de website www.petities.nl.

Meer uit Middelburg

IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

19 uur geleden
Vogels in Vogelpark krijgen een huisje

MIDDELBURG - Op woensdag 29 november gaan vanaf 13.30 uur de handen weer uit de mouwen. Zo'n vijftien tot twintig leerlingen van de Acaciahof in Klarenbeek helpen dan mee om de zelfgemaakte vogelhuisjes op te hangen in het Vogelpark in de Veerse Poort. Voor de zomer knutselden de leerlingen in totaal 55 vogelhuisjes in elkaar. Stadsecoloog Bas Wattel verzorgde toen ook een gastles over het belang van biodiversiteit.

22 uur geleden
Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

1 dag geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

2 dagen geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

2 dagen geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

2 dagen geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november kwamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

2 dagen geleden