Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

West-Brabantse gemeenten en Tholen willen met online talkshow ondernemers wapenen tegen cybercrime

West-Brabantse gemeenten en Tholen willen met online talkshow ondernemers wapenen tegen cybercrime

THOLEN - Zeven West-Brabantse gemeenten en Tholen willen ondernemers helpen om zich beter te wapenen tegen de gevaren van cybercrime. Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht organiseren samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland op 27 september van 19.30 – 20.30 uur een online talkshow over digitale (on)veiligheid.

Tijdens de talkshow gaat Kees van der Spek in gesprek met zijn tafelgasten over cybercriminaliteit in het bedrijfsleven. Is het daadwerkelijk zo’n groot (groeiend) probleem? Hoe word je (onbedoeld) slachtoffer en had dit voorkomen kunnen worden? Een inbreker wordt door de politie gezocht en door het Openbaar Ministerie berecht, hoe zit dit met een cybercrimineel? Deze vragen passeren de revue. Maar er is natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen.

“Ontzettend naïef”  

“Absoluut geen luxe deze talkshow”, benadrukt Steven Adriaansen, burgemeester van Woensdrecht en portefeuillehouder ondermijning. Het is namelijk noodzakelijk dat ook ondernemers in West-Brabant alles doen om te zorgen dat ze geen slachtoffer worden van cybercrime. “Voor veel ondernemers is het nog steeds een soort ‘ver van m’n bedshow’, ze denken dat het hen niet kan overkomen”, legt Adriaansen uit. “Uit cijfers van de politie blijkt dat er een forse toename is van cybercrime. In het district Zeeland-West-Brabant zijn er in juli 2021 maar liefst 344 registraties gedaan met een totaal schadebedrag van ruim 1,6 miljoen euro. En een derde van de kleine bedrijven was afgelopen jaar slachtoffer van een datalek. Ontzettend naïef dus om te denken dat het jouw bedrijf niet kan overkomen. Daar moet je je als ondernemer tegen wapenen. Tijdens deze talkshow vertellen we over de risico’s en wat je als ondernemer zelf kunt doen om je weerbaarheid te vergroten.”    


Wie zitten er aan tafel? 

De talkshow wordt gepresenteerd door Kees van der Spek, journalist, regisseur en programmamaker. Hij is bekend van tv-programma’s als Kees van der Spek Ontmaskert en Kees van der Spek Oplichters Aangepakt.

Tafelgasten zijn:  

•          Maria Genova. Journalist voor verschillende kranten en tijdschriften en auteur van   
onder andere het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Maria is een expert op het gebied van moeilijke digitale vraagstukken van deze tijd, zoals online privacy, fraude en gegevensbescherming.

•          Marloes Kolthof, directeur van Fraudehelpdesk 

•          Xander Koppelmans, ondernemer en slachtoffer van cybercrime. Zijn servers  
             werden gehackt, een dramatisch keerpunt in zijn leven. 

•          Sophie Willemse, specialist cybercrime bij de politie.

Aart-Jan Moerkerke, burgemeester van Moerdijk, verzorgt de opening.Aanmelden  

Belangstellenden kunnen zich aanmelden en als ze willen vooraf hier vragen insturen. Een aantal dagen voor de talkshow ontvangen zij een link naar de livestream.  

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Haven Tholen krijgt vanaf vanaf vandaag nieuwe steigers

THOLEN - Vandaag zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het renoveren van de steigers in de handelshaven van Tholen van start gegaan. Planning is dat de werkzaamheden in december zijn afgerond.

1 uur geleden
De hond van Jolanda werd bijna gestolen: ‘Hij probeerde gewoon de riem te pakken’

THOLEN - Jolanda Hopmans is nog maar net van de schrik bekomen. Twee dagen geleden liet ze haar hond uit in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom toen ze werd aangesproken door een man. Ze kon maar net voorkomen dat haar hond meegenomen werd. De schrik zit er goed in, maar Jolanda wil iedere hondenbezitter waarschuwen: ‘Gelukkig ging Dasa in de waakstand en liet haar tanden zien, maar het had zomaar anders kunnen aflopen.”

18 uur geleden
Tholenaren mogen gratis bomen bestellen

THOLEN - Inwoners van de gemeente Tholen mogen vanaf vandaag gratis bomen bestellen. Op deze manier willen de gemeente en Plan Boom Tholen mooier, groener, koeler en gezonder maken. 

20 uur geleden
Jan Kettelerij: ‘Dit was mijn eerste Avondvierdaagse, maar niet de laatste!’

THOLEN - De 26e editie van de Thoolse Avond4daagse was een daverend succes! Voor het eerst onder de vlag van Stichting Tholen Sterk nadat de wandelsportclub uit Oud Vossemeer in 2019 stopte met de organisatie. Er waren wisselbekers, muziek, medailles, maar vooral veel vrolijke gezichten! Eindelijk weer samen aan de wandel!

22 uur geleden
Pastor Sebastian verlaat Christoffelparochie

THOLEN - Pastor Sebastian Chazhoor verlaat de Sint Christoffelparochie in Halsteren, Lepelstraat en Tholen en de St. Annaparochie in de gemeente Steenbergen. Hij heeft een nieuwe pastorale functie aanvaard.

1 dag geleden
Tholen weer vier avonden aan de wandel!

THOLEN - De 26e editie van de Thoolse Avond4daagse was een daverend succes! Voor het eerst onder de vlag van Stichting Tholen Sterk nadat de wandelsportclub uit Oud Vossemeer in 2019 stopte met de organisatie. Er waren wisselbekers, muziek, medailles, maar vooral veel vrolijke gezichten! Eindelijk weer samen aan de wandel!

1 dag geleden
FOTOALBUM: De Ronde van Oud-Vossemeer!

OUD-VOSSEMEER - Onder schitterende weersomstandigheden is gisteren de 72ste editie van de ronde van Oud-Vossemeer verreden. “Een mooie wielerdag om op terug te kijken”, aldus de organisatie. 

2 dagen geleden