Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

West-Brabantse gemeenten en Tholen willen met online talkshow ondernemers wapenen tegen cybercrime

West-Brabantse gemeenten en Tholen willen met online talkshow ondernemers wapenen tegen cybercrime

THOLEN - Zeven West-Brabantse gemeenten en Tholen willen ondernemers helpen om zich beter te wapenen tegen de gevaren van cybercrime. Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht organiseren samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland op 27 september van 19.30 – 20.30 uur een online talkshow over digitale (on)veiligheid.

Tijdens de talkshow gaat Kees van der Spek in gesprek met zijn tafelgasten over cybercriminaliteit in het bedrijfsleven. Is het daadwerkelijk zo’n groot (groeiend) probleem? Hoe word je (onbedoeld) slachtoffer en had dit voorkomen kunnen worden? Een inbreker wordt door de politie gezocht en door het Openbaar Ministerie berecht, hoe zit dit met een cybercrimineel? Deze vragen passeren de revue. Maar er is natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen.

“Ontzettend naïef”  

“Absoluut geen luxe deze talkshow”, benadrukt Steven Adriaansen, burgemeester van Woensdrecht en portefeuillehouder ondermijning. Het is namelijk noodzakelijk dat ook ondernemers in West-Brabant alles doen om te zorgen dat ze geen slachtoffer worden van cybercrime. “Voor veel ondernemers is het nog steeds een soort ‘ver van m’n bedshow’, ze denken dat het hen niet kan overkomen”, legt Adriaansen uit. “Uit cijfers van de politie blijkt dat er een forse toename is van cybercrime. In het district Zeeland-West-Brabant zijn er in juli 2021 maar liefst 344 registraties gedaan met een totaal schadebedrag van ruim 1,6 miljoen euro. En een derde van de kleine bedrijven was afgelopen jaar slachtoffer van een datalek. Ontzettend naïef dus om te denken dat het jouw bedrijf niet kan overkomen. Daar moet je je als ondernemer tegen wapenen. Tijdens deze talkshow vertellen we over de risico’s en wat je als ondernemer zelf kunt doen om je weerbaarheid te vergroten.”    


Wie zitten er aan tafel? 

De talkshow wordt gepresenteerd door Kees van der Spek, journalist, regisseur en programmamaker. Hij is bekend van tv-programma’s als Kees van der Spek Ontmaskert en Kees van der Spek Oplichters Aangepakt.

Tafelgasten zijn:  

•          Maria Genova. Journalist voor verschillende kranten en tijdschriften en auteur van   
onder andere het boek ‘Komt een vrouw bij de [email protected]’. Maria is een expert op het gebied van moeilijke digitale vraagstukken van deze tijd, zoals online privacy, fraude en gegevensbescherming.

•          Marloes Kolthof, directeur van Fraudehelpdesk 

•          Xander Koppelmans, ondernemer en slachtoffer van cybercrime. Zijn servers  
             werden gehackt, een dramatisch keerpunt in zijn leven. 

•          Sophie Willemse, specialist cybercrime bij de politie.

Aart-Jan Moerkerke, burgemeester van Moerdijk, verzorgt de opening.Aanmelden  

Belangstellenden kunnen zich aanmelden en als ze willen vooraf hier vragen insturen. Een aantal dagen voor de talkshow ontvangen zij een link naar de livestream.  

Meer uit Tholen

Zilveren medaille voor de turnsters van Olympia

THOLEN - De Jeugd H Meiden van Olympia Tholen hadden zaterdag 19 november hun eerste teamwedstrijd turnen in Breda. Ze waren samen met een team van gymnastiekvereniging Samen Sterk uit Rijsbergen. 

12 uur geleden
Jaarlijkse inzamelingsactie DE Punten voor koffie voor de voedselbank weer van start

THOLEN - De jaarlijkse landelijke inzamelingsactie van Douwe Egbert punten voor koffie voor lokale voedselbanken is weer gestart. Voor het tiende jaar zamelen de lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen weer punten in. Vorig jaar werden er 5.200 pakken koffie verdeeld onder de cliënten van de voedselbank. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Corina Wisse: ‘Je kunt dit werk niet doen als het niet je passie of hobby is’

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Corina Wisse. 

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot na aanrijding in Tholen

THOLEN - Twee personen zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een botsing op de Bartelmeetweg bij Tholen. Eén auto belandde hierbij in de sloot.

2 dagen geleden
Jij op Tholen organiseert kookactiviteiten voor jongeren

SINT-ANNALAND - Jij op Tholen organiseert, samen met vrijwilligers van AnnaZorgt, een ‘Anna-FUN’ kookactiviteit in het sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete in Sint-Annaland. Jongeren van 10 jaar en ouder kunnen samen een maaltijd koken. Daarna eten ze de zelfgemaakte maaltijd, samen met hun opa en oma, ouders, buren, vrienden, op. 

3 dagen geleden
Arjan en Ilonka zijn ‘Europees Kampioen Vissen’: “We zijn behoorlijk fanatiek”

OUD-VOSSEMEER - Ilonka en Arjan Rijnberg uit Oud-Vossemeer konden zich begin oktober wederom kampioen noemen. Ditmaal sleepte zij de prijs Europees kampioen vissen in de wacht. Zowel Ilonka als Arjan werden beiden individueel kampioen en Arjan won ook nog eens de prijs voor de meest gevangen vissen. Tijdens het kampioenschap wat gehouden werd in Sardinië werd het echtpaar ook Europees kampioen in teamverband. Het team wat bestaat uit Arjan en Ilonka Rijnberg, Miranda Koop en Wilco Keur ving de meeste ‘maatse’ vissen. Miranda Koop sleepte de 2de prijs in de wacht van de dames. Wilco Keur werd 13de in het individuele klassement.

3 dagen geleden
Weg tijdelijk afgezet voor meisje die met haar voet vastzit tussen de spaken

THOLEN - Vrijdagmorgen 25 november tegen 08.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Mossellaan in Tholen.

3 dagen geleden