Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werkzaamheden derde ontsluiting Tholen hervat: plaatsing twee 'bypasses'

Werkzaamheden derde ontsluiting Tholen hervat: plaatsing twee 'bypasses'

THOLEN - De werkzaamheden voor de derde ontsluiting Tholen zijn hervat. De afgelopen weken voerde Heijmans nabij de N286 herstelwerkzaamheden uit die noodzakelijk waren als gevolg van de stillegging. Het bedrijf is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden er eerst twee bypasses aangelegd. 

Een bypass is een tijdelijke weg die met een boog om het werkvak ligt. Dit zorgt ervoor dat het verkeer tijdens de werkzaamheden altijd door kan blijven rijden. Eén van de twee bypasses komt bij de N286. Deze leidt het verkeer om het viaduct heen. De tweede bypass komt bij de rotonde Zoekweg-Molenvlietsedijk. De maximale snelheid ter hoogte van het werk blijft 50 km per uur, zodat er veilig gewerkt kan worden. De bypass gaat naar verwachting in de laatste week van april open.

Deze week is gestart met het aanleggen van de bypass ter hoogte van rotonde Zoekweg-Molenvlietsedijk. Deze bypass is naar verwachting op 7 april gereed. Vanaf 11 april starten de werkzaamheden van fase 3. Daarvoor wordt de Molenvlietsedijk afgesloten vanaf de rotonde Zoekweg tot en met de kruising Hoogaarsstraat. De inwoners van de wijk Dalempolder en omgeving ontvangen hierover een brief. Deze bypass is een volwaardige geasfalteerde weg, met voetpad, fietsstroken en een rijstrook voor twee richtingen. De bypass zorgt ervoor dat al het verkeer vanuit Dalempolder en vanuit het centrum richting de Zoekweg en andersom veilig doorgang kan blijven vinden tijdens de werkzaamheden. 

Voor de veiligheid heeft de gemeente gescheiden omleidingsroutes voor gemotoriseerd en ongemotoriseerd verkeer door de wijk Dalempoler uitgewerkt. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via de Koningin Julianastaat en het ongemotoriseerde verkeer via de Hoogaarsstraat en deels via het bestaande voetpad richting de Machteld van Gelrestaat. Hierdoor kunnen scholieren en wijkbewoners zich veilig door de wijk verplaatsen richting de scholen. 

De concrete planning voor de werkzaamheden die daarop volgen, wordt op dit moment nog uitgewerkt.

Meer uit Tholen

Elke (13) uit Tholen is regionaal kampioen op de rugslag

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen won afgelopen maand de 50 meter rugslag tijdens de Regionale Zomerkampioenschappen (RZK) in Eindhoven en mag zich dus 'Brabants Kampioen' noemen!  "She did it again", riep haar moeder vlak na de wedstrijd. Elke is al eerder Brabants Kampioen geweest op de rugslag.

14 uur geleden
Stichting Leergeld zoekt tweedehands fietsen voor kinderen uit arme gezinnen

SINT-MAARTENSDIJK - Leergeld Oosterschelderegio organiseert dit jaar voor de derde keer een fietsinzamelingsactie in het kader van het thema 'Geen kind achterop.' Dankzij de steun van Stichting Leergeld kunnen kinderen uit gezinnen met weinig geld, net als hun leeftijdsgenoten, over een fiets beschikken.

18 uur geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

THOLEN - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn of niet. Ben je geslaagd, of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw Geslaagd-foto in via www.internetbode.nl/geslaagd en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

22 uur geleden
Eerste E-hub van Nederland staat in Tholen: 'Een schoolvoorbeeld voor de rest'

THOLEN - Op Tholen is maandagmiddag onder grote belangstelling de eerste energiehub van Nederland in gebruik genomen. Met deze hub kunnen Thoolse bedrijven stroom met elkaar delen. Michel Heijdra van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vierde deze mijlpaal samen met alle betrokken partners op het bedrijventerrein Slabbecoornpolder.

1 dag geleden
Politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als agenten

WEST-BRABANT/THOLEN - De politie waarschuwt Tholenaren voor oplichters in de regio West-Brabant en Tholen die zich voordoen als de politie. Met behulp van een babbeltruc overtuigen ze hun slachtoffers om hun waardevolle spullen af te geven aan een nepagent die aan de deur komt.

1 dag geleden
Controles van start in strijd tegen 'gevreesde plantenziekte' bacterievuur

ZEELAND - Voorbijgangers zal het niet zijn ontgaan. Zeeuwse meidoornhagen staan op dit moment volop in de belangstelling van medewerkers van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Zij voeren controles uit op de aanwezigheid van de 'gevreesde plantenziekte' bacterievuur.

1 dag geleden
Zonnige 9e Geuzecup: Vrienden van Siem haalt geld op voor Erasmus MC

SINT PHILIPSLAND - Stichting Vrienden van Siem organiseerde afgelopen weekend de 9e editie van de Geuzecup. Het sportpark van NOAD'67 was het toneel voor verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Op het programma stond onder andere een voetbalclinic voor de jeugd, benefietwedstrijd en voetbaltoernooi.

2 dagen geleden