Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werkzaamheden bij Woonboulevard Middelburg voor meer veiligheid

Werkzaamheden bij Woonboulevard Middelburg voor meer veiligheid

MIDDELBURG - In de komende weken worden er werkzaamheden uitgevoerd op en rondom Woonboulevard Middelburg ‘de Mortiere’ De aannemer (BAM Infra) van Gemeente Middelburg gaat de werkzaamheden uitvoeren vanaf donderdag 6 oktober t/m woensdag 19 oktober 2022.

Er komt een veiligere fietsoversteek op de Mortiereboulevard. De bestaande rijbaan wordt op de kruising met de in-, en uitgang van de meubelboulevard verbreed. In het midden van de rijbaan komt een verkeersgeleider met opstelplaats voor fietsers zodat zij in twee keer over kunnen oversteken. Verder komt er rood asfalt met nieuwe markering op de kruising om de attentie te verhogen. Tussen de bestaande fietsbrug en de Moeringweg maakt men een nieuw fietspad en de slijtlaag op de fietsbrug wordt vervangen.

Planning
De werkzaamheden starten donderdag 6 oktober en duren tot donderdag 20 oktober 2022. Twee activiteitenvoert men, ter beperking van de overlast, in de avond/nacht uit. Het frezen van het asfalt is gepland op donderdagavond 6 oktober vanaf 21.00 uur, en het aanbrengen van het asfalt is gepland op maanavond 17 oktober vanaf 21.00 uur. Vanaf maandag 17 oktober is het vervangen van de slijtlaag op de fietsbrug gepland.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden, met uitzondering van het frezen en aanbrengen van het asfalt, is de meubelboulevard bereikbaar. Tijdens de frees-, en asfaltwerkzaamheden in de avond/nacht is de Mortiereboulevard afgesloten voor het verkeer. Indien noodzakelijk kan er tijdens deze avond/nacht afsluiting bevoorrading plaats vinden via de Bosschaartweg en de Contrabasweg. Deze route is niet met borden aangegeven. Vanaf maandag 10 oktober wordt op de Mortiereboulevard vanaf de rotonde éénrichtingsverkeer ingesteld. Met bebording wordt het verkeer het parkeerterrein van de meubelboulevard op- en afgeleid. Het verlaten van het gebied loopt via de bestaande uitgang nabij GroenRijk en vervolgens via de Contrabasweg en Bosschaartsweg naar de Torenweg.

Meer uit Middelburg

BAM vervangt 400.000 watermeters voor Evides Waterbedrijf in Zuid-Holland en Zeeland

NIEUWLEUSEN - BAM Energie & Water vervangt in opdracht van Evides Waterbedrijf 400.000 huishoudelijke watermeters in Zuid-Holland (regio Rijnmond) en Zeeland. De werkzaamheden starten in januari 2023 en eindigen in 2029.

6 uur geleden
‘Warme Kamers’ in Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft gevolg aan het initiatief ‘Warme kamers’ van het Leger des Heils. Hierbij is gekozen om naast de Warme Kamers van het Leger des Heils een aantal welzijnsaccommodaties extra open te stellen. Wijkcentrum Palet, dorpshuizen Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden zijn vanaf 1 december drie dagen per week extra geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Hiermee is een spreiding van locaties over de gemeente Middelburg gerealiseerd.

6 uur geleden
Botsing tussen scooter en auto in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Oude Vlissingseweg in Middelburg is donderdagmiddag een scooterbestuurder lichtgewond geraakt. Een auto raakte beschadigd. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.35 uur op de kruising van de Oude Vlissingseweg en de Spinhuisweg. 

6 uur geleden
Kind aangereden op Torenweg Middelburg

MIDDELBURG – Bij een aanrijding op de Torenweg in Middelburg is donderdagmiddag een kind gewond geraakt. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht. De jongen werd omstreeks 16.45 uur door een automobilist aangereden op de rotonde op de kruising van de Torenweg en de Roozenburglaan.

6 uur geleden
HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

1 dag geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

2 dagen geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

2 dagen geleden