Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Werkgever moet stoppen met vergoeden privékilometers personeel'

'Werkgever moet stoppen met vergoeden privékilometers personeel'

DELFT (ANP) - Werkgevers moeten stoppen met het vergoeden van privékilometers van werknemers die rijden met een auto van de zaak. Ook zouden er accijns en btw moeten komen voor vliegverkeer en scheepsbrandstoffen. Zakenreizen en korteafstandsvluchten met het vliegtuig zouden moeten worden beperkt.

Deze maatregelen adviseert het Klimaatcrisis Beleid Team (KBT) aan de Nederlandse overheid. Volgens de groep van onafhankelijke experts en hoogleraren moet de energievraag en de CO2 die vrijkomt door het verkeer namelijk snel en sterk worden teruggebracht. Ook pleiten de deskundigen voor een zogeheten schone-energieverplichting voor alle energie die door voer- en vaartuigen wordt gebruikt. En thuiswerken zou fiscaal aantrekkelijker gemaakt kunnen worden, zodat dit interessanter wordt dan een reiskostenvergoeding van de baas.

Het KBT komt de laatste tijd vaker met adviezen. Deze organisatie zag enkele maanden terug het levenslicht. De experts, onder wie wetenschappers van verschillende universiteiten, vonden dat er een Outbreak Management Team (OMT) voor klimaat zou moeten komen. Daarmee zou de wetenschap meer invloed kunnen krijgen op het klimaatbeleid.

Volgende maand wil het KBT ook met een advies komen over een CO2-vrije industrie en in juli over landbouw en de energievoorziening. Onderzoeks- en adviesbureau CE Delft coördineert de totstandkoming van de adviezen.

Meer uit Financieel

Gasunie maakt minder winst door lagere omzet en meer personeel

GRONINGEN (ANP) - Gasunie heeft vorig jaar minder winst gemaakt, meldt het bedrijf in zijn jaarverslag. Dat komt volgens het bedrijf omdat er minder binnenkwam, maar ook omdat de kosten voor personeel en voorinvesteringen in de energietransitie hoger waren.

7 minuten geleden
Op eerste ochtend al 100.000 belastingaangiften binnen

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft donderdagochtend voor 08.00 uur al meer dan 100.000 aangiften binnengekregen. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor. De eerste aangifte was 3,5 minuut na middernacht binnen.

55 minuten geleden
Deutsche Bank wil volgens bronnen bankroet Chinese vastgoedreus

SHANGHAI (ANP/RTR) - Deutsche Bank wil het faillissement aanvragen van de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Shimao. Het is zeer ongebruikelijk dat een buitenlandse bank hiertoe overgaat.

1 uur geleden
Duitse fabrikant van vliegende taxi's mag productie starten

BRUCHSAL (ANP/DPA) - De Duitse fabrikant Volocopter heeft van de luchtvaartautoriteit in Duitsland goedkeuring gekregen om de eerste serie van zijn vliegende taxi's te produceren. Topman Andreas Fehring spreekt van "een belangrijke mijlpaal", al mag er vooralsnog niet gevlogen worden met de luchttaxi's. Zodra die goedkeuring er is, kunnen de vliegtuigen worden geleverd aan klanten.

1 uur geleden
IMCD aan kop in hogere AEX, Aegon onderaan na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - IMCD was vrijdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die positief begon aan de nieuwe beursmaand. De chemicaliëndistributeur zag de omzet en nettoresultaat vorig jaar afnemen. Het bedrijf had al gewaarschuwd voor de uitdagende macro-economische ontwikkelingen in 2023 en dat het de resultaten van het sterke jaar 2022 niet zou evenaren. Volgens analisten van zakenbank Jefferies viel de jaarwinst van IMCD desondanks hoger uit dan verwacht. Het aandeel steeg dik 7 procent.

1 uur geleden
CO2-uitstoot energie rijke landen naar laagste niveau in 50 jaar

PARIJS (ANP) - De rijke landen hebben het afgelopen jaar met het opwekken van hun energie de laagste CO2-uitstoot in vijftig jaar gehad. De ontwikkelde economieën profiteerden van een verdere groei van wind uit energie en zon, verruilden steenkool vaker voor gas en bespaarden op hun energieverbruik. In een nieuw rapport wijst het Internationaal Energie Agentschap (IEA) er wel op dat de landen de zwakkere economieën moeten helpen, want daar is de hoeveelheid fossiele energie nog veel hoger.

1 uur geleden
Aandacht voor cijfers Aegon, IMCD en Heijmans op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de cijfers van verzekeraar Aegon, chemicaliëndistributeur IMCD en bouwbedrijf Heijmans. Aegon leed vorig jaar een nettoverlies van 199 miljoen euro. Dat kwam door verliezen die het concern leed op zijn beleggingsportefeuille in de eerste jaarhelft. Topman Lard Friese sprak verder van goede resultaten in de Verenigde Staten.

2 uur geleden