Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Werken op zo’n unieke locatie is geen job maar een lifestyle’

‘Werken op zo’n unieke locatie is geen job maar een lifestyle’

KORTGENE - Aan het Veerse Meer in Kortgene is de horeca van familiehaven Delta Marina gevestigd in het karaktervolle oude veerhuis waar vroeger de boten tussen Noord- en Zuid Beveland vertrokken. Rob van Loon (31) is met zijn team verantwoordelijk voor een gastvrij onthaal en verblijf in Restaurant ‘t Veeruus en chef-kok Sander van Dalen (45) staat met zijn keukenbrigade garant voor alle gerechten die - ook naast de kaart - huisgemaakt en ambachtelijk worden bereid. Zowel in de keuken als in de bediening wordt reikhalzend uitgekeken naar nieuwe collega’s. Voor alle seizoenen.

Rob van Loon heeft recreatieve horeca-ervaring in de omgeving opgedaan, maar was toe aan wat meer verantwoordelijkheden en die werden hem bij ‘t Veeruus geboden. Behalve de dagelijkse leiding over de bediening onderhoudt hij ook het contact met leveranciers, vertegenwoordigers en bespreekt hij alle wensen met gasten die een evenement, vergadering of feestelijke bijeenkomst willen boeken. “Ja, ook in het weekend en op vrije dagen”, lacht hij. “Dit is geen baan, dit is een lifestyle voor mij.”
Behalve dat Rob dat zelf weet, weten de dorpsbewoners en andere vaste gasten dat ook. “Als ik boodschappen doe krijg ik regelmatig de vraag of ik voor die avond nog een tafeltje vrij heb. En natuurlijk regel ik dat.”

Veel vaste gasten
Gevraagd naar zijn terugblik op het eerste jaar en wat er zo speciaal is aan het werk op deze locatie is, zegt hij gekscherend “Kijk eens om je heen.” Dan, serieus: “Onze gasten zijn relaxed, vriendelijk, hebben de tijd en genieten - net als wij - van het uitzicht, het persoonlijke element in de bediening. We hebben veel vaste gasten, zowel lokaal als in de haven. Als je een hele week werkt zie je gasten 3, 4, soms 5 keer. Ze kennen me bij naam, noteren die soms speciaal in een boekje.
Omgekeerd maken wij er ook werk van: als personeel hier een seizoen werkt kennen ze onze gasten, weten wat ze drinken, eten, wat ze het lekkerst vinden, waar ze graag zitten. We kunnen ze dus echt in de watten leggen en dat geeft enorme voldoening.”

Open keuken geeft vleugels
Chef-kok Sander van Dalen (45) kan het alleen maar onderschrijven. “Ook in de keuken ervaren we het rechtstreekse contact met de gasten als enorme stimulans om de lat hoog te blijven leggen en de gast steeds opnieuw te verrassen met maatwerk. Ja, ook als ze hier zes weken voor anker liggen. We werken in een open keuken en de kassa is naast onze uitgiftebalie. Het is heel dankbaar om rechtstreeks van de gasten een compliment in ontvangst te nemen. Bovendien proeven wij in de keuken ook de sfeer in het restaurant en ‘beleven’ het geheel echt mee. Dat geeft inspiratie en vleugels.”
Sander bedenkt zelf de menu’s. “En daarna buigen we ons er met zijn allen over om te kijken of er nog tips zijn. Als gasten iets speciaals vragen, bestellen we het en bieden het naast de kaart aan. Alles is huisgemaakt, soepen, sauzen, echt alles. En buiten de kaart kunnen gasten wekelijks uit variaties kiezen onder de noemer ‘Gerecht van de chef’. De samenwerking met de bediening helpt zo extra mee. Als zich eens een probleem voordoet, lossen we dat direct op voor de gast. En als het nodig is praten we in alle rust nog eens verder of we het in de toekomst kunnen voorkomen.”

Werkplezier met stip op 1
Het is een forse uitdaging om met weinig personeel toch te zorgen dat de gasten niets tekort komen. Directeur Monica de Vast onderstreept nog eens hoezeer ze met elkaar investeren in een écht leuke, aantrekkelijke job. ‘Wat we hier bieden is uniek. De locatie, de voorzieningen, de gastgerichtheid en het persoonlijke karakter. Maar het draait om mensen. Als seizoens-bedrijf zijn er dagen dat het explodeert en dagen dat er veel minder te doen is.” Rob valt haar bij: “In mijn garderobe variëren de maten tussen XXL en L. Tussen de winter en de zomer zit 20 kilo gewicht door de meters die we maken. Maar we zetten in om het zo op te tuigen dat ons personeel niet te ver in het rood gaat en we hen een fijne plek om te werken bieden.”

Meer uit Beveland

Duitse windsurfer overleden bij Veerse Meer Kamperland

KAMPERLAND - Een windsurfer is zaterdagmiddag overleden bij het Veerse Meer ter hoogte van Kamperland. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar hulp mocht niet meer baten.

3 uur geleden
Rubriek op de werkvloer: ‘Ik hoor regelmatig: ik kom hier al vanaf mijn studententijd’

Goes - Bos Men Shop is een begrip in de Zeeuwse en West-Brabantse winkelstraten. De herenzaak bestaat inmiddels al 103 jaar, is hofleverancier en wordt nog altijd gerund als familiebedrijf. De herenzaak heeft vier winkels, één in Goes, twee in Middelburg en één in Bergen op Zoom, en daarnaast een snelgroeiende webshop. Bos Men Shop heeft een duidelijke missie: elke man eerlijke service en stijlvolle kleding bieden, ongeacht budget of gelegenheid. 

7 uur geleden
Politie waarschuwt voor nepagenten in Goes

GOES - In de regio Oosterscheldebekken zijn momenteel oplichters actief die zich voordoen als politieagenten. De politie waarschuwt via sociale media en roept op om direct actie te ondernemen bij contact met deze fraudeurs.

9 uur geleden
Zeeuwse dag van het paard in Heinkenszand

HEINKENSZAND - De 54e Zeeuwse dag van het paard wordt zaterdag 28 juni gehouden in Heinkenszand. Er is de hele dag van 08.30 tot 17.00 van alles te doen bij Stal Vermue aan de Plattedijk 3.

22 uur geleden
Boeken, plantjes en soep in de deelkast

Ze duiken de laatste jaren steeds vaker op in het straatbeeld: kastjes waar je iets uit mag pakken of juist iets in kunt leggen. Drie bewoners van Goes en Kloetinge vertellen hoe een simpel kastje een plek werd om te delen.

1 dag geleden
Deltaweekend viert gouden jubileum op de Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Dit weekend staat Colijnsplaat in het teken van het Deltaweekend, dat dit jaar zijn 50e editie viert. Drie dagen lang, op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni, kleuren tientallen zeilboten het water van de Oosterschelde tijdens deze bijzondere jubileumuitgave. Het Deltaweekend is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend zeilevenement in Nederland en brengt jaarlijks zeilliefhebbers uit het hele land en daarbuiten samen voor sportieve competitie en gezelligheid.

1 dag geleden
Stop op gebruik staalslakken in Zeeuwse Wateren

KAMPERLAND - De samenwerkende groene organisaties in Zeeland zijn blij met een besluit van de Tweede Kamer om te stoppen met het gebruik van staalslakken in de natuur. Staalslakken zijn een afvalproduct uit de staalindustrie en kunnen slecht zijn voor het milieu en de gezondheid. Toch werden ze de afgelopen jaren zonder melding gebruikt in Zeeuwse wateren om oevers te verstevigen. Het RIVM en de Inspectie Leefomgeving en Transport waarschuwden al eerder voor de risico's.  

1 dag geleden