Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Werken op zo’n unieke locatie is geen job maar een lifestyle’

‘Werken op zo’n unieke locatie is geen job maar een lifestyle’

KORTGENE - Aan het Veerse Meer in Kortgene is de horeca van familiehaven Delta Marina gevestigd in het karaktervolle oude veerhuis waar vroeger de boten tussen Noord- en Zuid Beveland vertrokken. Rob van Loon (31) is met zijn team verantwoordelijk voor een gastvrij onthaal en verblijf in Restaurant ‘t Veeruus en chef-kok Sander van Dalen (45) staat met zijn keukenbrigade garant voor alle gerechten die - ook naast de kaart - huisgemaakt en ambachtelijk worden bereid. Zowel in de keuken als in de bediening wordt reikhalzend uitgekeken naar nieuwe collega’s. Voor alle seizoenen.

Rob van Loon heeft recreatieve horeca-ervaring in de omgeving opgedaan, maar was toe aan wat meer verantwoordelijkheden en die werden hem bij ‘t Veeruus geboden. Behalve de dagelijkse leiding over de bediening onderhoudt hij ook het contact met leveranciers, vertegenwoordigers en bespreekt hij alle wensen met gasten die een evenement, vergadering of feestelijke bijeenkomst willen boeken. “Ja, ook in het weekend en op vrije dagen”, lacht hij. “Dit is geen baan, dit is een lifestyle voor mij.”
Behalve dat Rob dat zelf weet, weten de dorpsbewoners en andere vaste gasten dat ook. “Als ik boodschappen doe krijg ik regelmatig de vraag of ik voor die avond nog een tafeltje vrij heb. En natuurlijk regel ik dat.”

Veel vaste gasten
Gevraagd naar zijn terugblik op het eerste jaar en wat er zo speciaal is aan het werk op deze locatie is, zegt hij gekscherend “Kijk eens om je heen.” Dan, serieus: “Onze gasten zijn relaxed, vriendelijk, hebben de tijd en genieten - net als wij - van het uitzicht, het persoonlijke element in de bediening. We hebben veel vaste gasten, zowel lokaal als in de haven. Als je een hele week werkt zie je gasten 3, 4, soms 5 keer. Ze kennen me bij naam, noteren die soms speciaal in een boekje.
Omgekeerd maken wij er ook werk van: als personeel hier een seizoen werkt kennen ze onze gasten, weten wat ze drinken, eten, wat ze het lekkerst vinden, waar ze graag zitten. We kunnen ze dus echt in de watten leggen en dat geeft enorme voldoening.”

Open keuken geeft vleugels
Chef-kok Sander van Dalen (45) kan het alleen maar onderschrijven. “Ook in de keuken ervaren we het rechtstreekse contact met de gasten als enorme stimulans om de lat hoog te blijven leggen en de gast steeds opnieuw te verrassen met maatwerk. Ja, ook als ze hier zes weken voor anker liggen. We werken in een open keuken en de kassa is naast onze uitgiftebalie. Het is heel dankbaar om rechtstreeks van de gasten een compliment in ontvangst te nemen. Bovendien proeven wij in de keuken ook de sfeer in het restaurant en ‘beleven’ het geheel echt mee. Dat geeft inspiratie en vleugels.”
Sander bedenkt zelf de menu’s. “En daarna buigen we ons er met zijn allen over om te kijken of er nog tips zijn. Als gasten iets speciaals vragen, bestellen we het en bieden het naast de kaart aan. Alles is huisgemaakt, soepen, sauzen, echt alles. En buiten de kaart kunnen gasten wekelijks uit variaties kiezen onder de noemer ‘Gerecht van de chef’. De samenwerking met de bediening helpt zo extra mee. Als zich eens een probleem voordoet, lossen we dat direct op voor de gast. En als het nodig is praten we in alle rust nog eens verder of we het in de toekomst kunnen voorkomen.”

Werkplezier met stip op 1
Het is een forse uitdaging om met weinig personeel toch te zorgen dat de gasten niets tekort komen. Directeur Monica de Vast onderstreept nog eens hoezeer ze met elkaar investeren in een écht leuke, aantrekkelijke job. ‘Wat we hier bieden is uniek. De locatie, de voorzieningen, de gastgerichtheid en het persoonlijke karakter. Maar het draait om mensen. Als seizoens-bedrijf zijn er dagen dat het explodeert en dagen dat er veel minder te doen is.” Rob valt haar bij: “In mijn garderobe variëren de maten tussen XXL en L. Tussen de winter en de zomer zit 20 kilo gewicht door de meters die we maken. Maar we zetten in om het zo op te tuigen dat ons personeel niet te ver in het rood gaat en we hen een fijne plek om te werken bieden.”

Meer uit Beveland

Proefboerderij De Rusthoeve ontvangt 180.000 euro subsidie voor biobased teelten

Colijnsplaat - Proefboerderij De Rusthoeve in Colijnsplaat heeft van de Provincie Zeeland een subsidie van 180.000 euro ontvangen voor de voortzetting van het project 'Biobased Innovation Gardens Rusthoeve'. Met dit project wordt onderzoek gedaan naar nieuwe teelten en toepassingen die bijdragen aan een duurzamere, toekomstbestendige landbouw. De cheque werd overhandigd door gedeputeerde Jo-Annes de Bat en Arno Vael tijdens de jaarlijkse Biobased Versnellingsdag op De Rusthoeve.

8 uur geleden
Goes test alertheid inwoners met ‘drugsvaten’-actie

GOES - Van 22 juli tot en met 1 september voerde de gemeente Goes een opvallende test uit om te kijken hoe alert inwoners en bedrijven zijn op verdachte situaties. Op verschillende plekken in de gemeente werd een aanhanger neergezet met zogenoemde 'drugsvaten'. De vaten waren deels afgedekt met een zeil, maar bewust zichtbaar voor voorbijgangers.

11 uur geleden
Ideeën welkom voor inrichting boskamers in nieuw park Heinkenszand

HEINKENSZAND - Aan de Zuidzakse Dijk in Heinkenszand komt een recreatief park van ongeveer 9 hectare groot, vergelijkbaar met 18 voetbalvelden. Inwoners kunnen nog tot 15 september meepraten over de invulling van het terrein, dat vanaf 1 april 2027 wordt ingericht. De aankoop van de grond en de aanleg worden betaald uit de compensatieregeling van de Rijksoverheid voor gebieden waar de infrastructuur van windparken op zee aan land komt.

11 uur geleden
Al 10 jaar dé schakel tussen Zeeuwse vakmensen en werk, Covebo Goes: ‘gewoon goed geregeld

GOES - Al 10 jaar is uitzendbureau Covebo een betrouwbare schakel in de regio voor vakmensen in de bouw en techniek. Onder leiding van Dinant Sijp, teammanager, en Moniek Kuijlaars, vestigingsmanager voor zowel Goes als Breda, groeit de vestiging gestaag. Vanuit een persoonlijke aanpak en met oog voor competenties en karakter begeleidt Covebo Goes werkzoekenden naar passend en vast werk.

14 uur geleden
Geen extra parkeerplaatsen en voetgangersbrug bij De Sprienke

Goes - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om geen extra parkeerplaatsen en geen voetgangersbrug aan te leggen bij De Sprienke, een school voor speciaal (voortgezet) onderwijs. Het plan wordt niet uitgevoerd omdat de maatregel slechts een deel van de overlast van taxibusjes zou verminderen, er weinig draagvlak is onder omwonenden en de kosten met ongeveer 300.000 euro hoog zijn.

16 uur geleden
Inzamelactie kinderfietsen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Het Leger des Heils organiseert op zaterdag 6 september 2025 een inzamelactie voor kinderfietsen. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen mensen hun tweedehands fiets inleveren bij het Leger des Heils aan Clara's Pad 6 in Heinkenszand.

21 uur geleden
Burgemeester Meeuwisse rijdt mee met jubilerende Eurobus

NOORD-BEVELAND - De Eurobus, die al bijna twintig jaar ouderen en mensen met een beperking in Noord-Beveland op stap helpt, vierde dinsdag een bijzonder jubileum. Burgemeester Loes Meeuwisse stapte mee aan boord voor een feestelijke rondrit over het eiland.

1 dag geleden