Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werk aan landbouwroute Zandkreekdam begint na de zomer

Werk aan landbouwroute Zandkreekdam begint na de zomer

KATS - De werkzaamheden aan de landbouwroute op de Zandkreekdam beginnen waarschijnlijk in augustus.

Als eerste wordt er een stuk bos gekapt om ruimte voor het wegdeel te maken. De route moet een einde maken aan de lange wachttijden op de dam voor het landbouwverkeer. Zij staan geregeld een half uur stil voor de bypass, vaak voor de woningen die aan de dam grenzen.

Sluipverkeer

Met de route komt ook een einde aan het sluipverkeer op de parallelweg. Dat komt de fietsveiligheid ten goede. De landbouwers gaan straks in ieder geval achter de woningen aan de kant van Noord-Beveland langs.

Provincie

Hoe de route er precies gaat uitzien is nog niet duidelijk. De provincie geeft donderdag 9 juli in de gemeenteraadsvergadering van Noord-Beveland een presentatie over de toekomst van de Deltaweg.

Miljoen

De route moet voor de zomer van 2021 klaar zijn en kost ongeveer een miljoen euro. De helft van deze kosten neemt de provincie voor zijn rekening. Een subsidie uit Brussel dekt de rest van de investering. De gemeente Noord-Beveland hoeft niets te betalen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Johan Noom over het geheim van zijn kersen

Streekproducten zijn populairder dan ooit en het liefst halen mensen hun groente en fruit zelf bij de boerderij. Dat merkt ook Johan Noom van Noom Fruit. Dagelijks heeft hij klanten van heinde en verre over de vloer die met een (fiets)tas vol fruit zijn bedrijf weer verlaten. "De interesse in streekproducten is een stuk groter geworden. Vooral bij mooi weer maken mensen er gewoon een uitje van."

3 uur geleden
Zwemster die in problemen kwam in water bij Domburg overleden

DOMBURG/KOUDEKERKE - De vrouw die maandagavond op het strand in Domburg uit het water werd gehaald is op natuurlijke wijze overleden. Dat meldt de politie woensdag. Het gaat om een 84-jarige inwoonster van Koudekerke.

4 uur geleden
Souburger (50) die te water raakte met auto is overleden

VLISSINGEN/OOST-SOUBURG - De bestuurder van de auto die zondagavond aan de Veerhavenweg in Vlissingen te water raakte, is overleden. Dat meldt de politie. Het gaat om een 50-jarige inwoner van Oost-Souburg.

4 uur geleden
Week van de Honing bij Boerderijwinkel Buijsrogge

GOES - Het is lekker en gezond. Het mag klinken als een cliché, maar imker Manuel Nieuwdorp blijft dat vertellen over zijn honing.

4 uur geleden
Drie livestreams tijdens de Week van Popaanzee bij De Spot

MIDDELBURG - Popaanzee en poppodium De Spot hebben de handen ineengeslagen en bieden alsnog een podium aan voor de bands die door corona niet op de affiches verschenen voor de Popaanzee zomertour.

5 uur geleden
'Het is gezond en smaakt veel lekkerder'

VLISSINGEN - Streekproducten doen het goed en steeds meer mensen vinden het leuk om zelf groenten te verbouwen. De coronamaatregelen versterken die trend, merkt voorzitter Jan de Wilde van volkstuinvereniging Levenslust.“Mensen vullen hun vakantie anders in en bedenken dat een volkstuin een leuke bezigheid is”, vertelt De Wilde. “De laatste twee, drie maanden is er meer belangstelling. We hebben inmiddels zelfs een wachtlijst met zo’n tien personen erop.”Uitdaging

5 uur geleden
Singer-songwriter Peter van Best slaat deels nieuwe weg in

SINT-ANNALAND - Hij kent meerdere beroemdheden, had een tijdje contact met sommigen en kreeg zelfs brieven van enkele van hen. Peter zijn muziek is dan wel niet zo bekend in Nederland, in andere landen werd en wordt zijn muziek nog regelmatig op de radio gedraaid.

6 uur geleden