Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldwinkel Serooskerke geopend op nieuw adres

Wereldwinkel Serooskerke geopend op nieuw adres

SEROOSKERKE - De Wereldwinkel Serooskerke is verhuisd naar de Torenstraat. De voormalige ‘bakkerij-opslag’ is door de nieuwe eigenaars omgebouwd naar een knusse winkel en die wordt nu gehuurd door de Wereldwinkel. Het bestuur van de Wereldwinkel was op zoek naar een nieuwe winkelruimte, omdat het oude gebouw aan de Wilgenhoekweg gesloopt gaat worden.

Eigenaars en verhuurders Wendy Jongepier en Sybren Willems zijn blij met deze oplossing. Ze zijn bezig met een grondige verbouwing van het pand. Boven de winkel komt nog een Bed & Breakfast. Verder is er beneden een pantry en een toilet en zal er een atelier komen dat voor allerlei activiteiten bruikbaar is. Ook het bestuur van de Wereldwinkel is heel tevreden met de nieuwe locatie. Voorzitter Peter Louwerse: “We hopen op meer klanten op deze prachtige locatie. We bestaan nu 33 jaar en door de corona-epidemie hebben we veel omzet gemist. We willen graag dé cadeauwinkel van Serooskerke zijn.”

Geen grote winst
De Wereldwinkel heeft haar deuren van het nieuwe pand op woensdag 10 november geopend. Chris Maas heeft de officiële opening mogen verzorgen: “Fijn dat we hier kunnen staan en dat het gelukt is om een nieuwe locatie te vinden. Inmiddels bestaan jullie al 33 jaar en dat is mede te danken aan de fantastische vrijwilligers.” De Wereldwinkel Serooskerke draait geheel op vrijwilligers die allerlei taken vervullen. Zo is er een stichtingsbestuur van vijf mensen en momenteel zijn er 22 mensen die winkeldiensten draaien en de in- en verkoop verzorgen. De meeste producten komen van Fair Trade Original in Culemborg. De winkel hoeft geen grote winst te draaien maar probeert elk jaar wat over te houden om de kosten te dekken en om bijvoorbeeld de winkelinrichting te kunnen vernieuwen.

Complimenten van wethouder Maas
Chris Maas: “Veel mensen die jullie producten maken zijn arm. Met de verkoop bij de Wereldwinkel krijgen ze een geregeld inkomen. Ik vind het heel belangrijk en goed dat deze mensen zich mede door jullie kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat veel inwoners van Serooskerke en omgeving jullie winkel gaan bezoeken. Er zijn veel originele cadeaus en eerlijke producten uit andere culturen. Veel producten zijn ook nog eens duurzaam. De wereld wordt hiermee een betere plek om te wonen.” De wethouder bedankte iedereen die heeft meegewerkt aan de realisatie van de Wereldwinkel of nog meewerkt aan de verbouwing. Hij wenste de eigenaar, het bestuur en de vrijwilligers veel succes en alle klanten veel winkelplezier.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Speelveld Braamhof winnaar Kern met Pit Trofee Zeeland

WALCHEREN - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren presenteerdengisteren ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze bijeenkomsten in het hele land is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. In Zeeland is de Herinrichting van het Speelveld Braamhof gekroond tot provinciale winnaar.

11 uur geleden
Luctor et Detector: de Zandzuigervondst in ‘De Middelburg’

Enige tijd geleden mocht ik met de metaaldetector weer een bijzondere opdracht uitvoeren. De eigenaar van zandboot De Middelburg, van Firma van Ouwerkerk, benaderde mij met een bijzonder probleem: tijdens het lossen van zand uit de boot kwam de borgpin los van de grijparm van de kraan. Die viel naar beneden in het zand. Je denkt dan: ‘geen probleem, die pin ligt gewoon op de zandhoop’. Nou, vergeet het maar. De massieve pin schoot een stuk het zand in en werd niet teruggevonden. Het zand was bedoeld voor verwerking in een cementfabriek en daarom moest de pin teruggevonden worden. De pin zou in de fabriek de machines kunnen beschadigen. 

1 dag geleden
Met liefde en passie achter de frituur

KOUDEKERKE – Na 46 jaar een cafetaria te hebben gehad, gaan John (65) en Marjan (67) van den Hummel met pensioen. John’s Frituurshop wordt overgenomen door collega-ondernemers, maar eerst blikken we terug op een mooie tijd waarin veel veranderde.

1 dag geleden
Politie arresteert Middelburger (17) voor berovingen

MIDDELBURG - In een woning aan de Zacharias Jansenstraat in Middelburg heeft de politie vrijdagmorgen 21 januari een jongen gearresteerd. In de woning en de schuur vond de politie twee vuurwapens en twee gestolen fietsen.

1 dag geleden
Middelburgse horeca-ondernemers houden protestborrel bij het stadhuis

MIDDELBURG - Nee, een echte demonstratie wilden ze het niet noemen. De chefs van MEP4YOU, Zeeuwse Streken en Restaurant Scherp hadden er bewust voor gekozen om de kleine protestborrel, gistermiddag op de Markt, vooraf niet aan de grote klok te hangen. Ze zouden alleen 150 hamburgers en worsten op een barbecue gooien om die gratis uit te delen. Een biertje en een wijntje erbij, een spandoek op het bordes en meer ook niet. “We geven al twee jaar lang alles weg” was het credo.

2 dagen geleden
2,5 jaar celstraf voor man die vrouw door hoofd schoot

MIDDELBURG - De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 28-jarige man uit Domburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Daarnaast moet hij aan het slachtoffer en haar moeder een schadevergoeding van 272.000 euro betalen. De man schoot in augustus 2020 een vriendin door haar hoofd. Zij overleefde het schot, maar hield er zeer ernstig blijvend letsel aan over.

2 dagen geleden
Man uit Meliskerke (19) overleden bij eenzijdig ongeval op Oude Rijksweg in Krabbendijke

MELISKERKE - Op de Oude Rijksweg in Krabbendijke heeft vrijdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een 19-jarige man uit Meliskerke overleden. 

2 dagen geleden