Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldprimeur voor Zeeuws Museum

Wereldprimeur voor Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum in Middelburg heeft een wereldprimeur. Vanaf 18 maart a.s. wordt voor rondleidingen op afstand gebruik gemaakt van de allernieuwste telepresence robot ‘GOBE’ van Smartrobot.Solutions.

De GoBe robot is in beleving en techniek een enorme verbetering op de Beam Pro robot die het museum eerder voor rondleidingen gebruikte. De nieuwe op afstand bestuurbare mobiele robot maakt communicatie mogelijk via een 21,5-inch scherm dat het gezicht van de deelnemer op ware grootte laat zien. Een 4K-camera met zoomfunctie en een groothoekcamera aan de voorkant geven een duidelijk overzicht van de locatie waar de GoBe robot beweegt.

Gratis t/m 13 juni
Het Zeeuws Museum biedt de interactieve rondleidingen (Nederlandstalig, Engels op verzoek) gratis aan voor iedereen in de wereld. Samen met de rondleider en GoBe duiken belangstellenden in de beroemde wandtapijten van het museum. De dienst wordt aangeboden vanaf 18 maart t/m 13 juni 2021 op donderdag t/m zondag. De rondleiding duurt 45 minuten en start om 10.30 uur en om 11.30 uur. Woensdagen zijn gereserveerd voor speciale afspraken.

Wereldgeschiedenis
De wandtapijten van het Zeeuws Museum geven een unieke kijk op de opstand die van 1572 tot 1576 is uitgevochten voor de Zeeuwse kust en op de Schelderivieren. Dit is het begin van de Tachtigjarige oorlog (1568 – 1648) tegen de Spaanse koning Philips II. Tijdens deze oorlog ontstond de Republiek der Nederlanden.

Aanmelden
Het is verplicht deze rondleiding te reserveren via [email protected]. Na ontvangst van een bevestigingsmail kunnen belangstellenden deelnemen. Let op: Nodig is een laptop of desktop met Google Chrome en optimale wifi (5Ghz).

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 dag geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

2 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden