Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldprimeur voor Zeeuws Museum

Wereldprimeur voor Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum in Middelburg heeft een wereldprimeur. Vanaf 18 maart a.s. wordt voor rondleidingen op afstand gebruik gemaakt van de allernieuwste telepresence robot ‘GOBE’ van Smartrobot.Solutions.

De GoBe robot is in beleving en techniek een enorme verbetering op de Beam Pro robot die het museum eerder voor rondleidingen gebruikte. De nieuwe op afstand bestuurbare mobiele robot maakt communicatie mogelijk via een 21,5-inch scherm dat het gezicht van de deelnemer op ware grootte laat zien. Een 4K-camera met zoomfunctie en een groothoekcamera aan de voorkant geven een duidelijk overzicht van de locatie waar de GoBe robot beweegt.

Gratis t/m 13 juni
Het Zeeuws Museum biedt de interactieve rondleidingen (Nederlandstalig, Engels op verzoek) gratis aan voor iedereen in de wereld. Samen met de rondleider en GoBe duiken belangstellenden in de beroemde wandtapijten van het museum. De dienst wordt aangeboden vanaf 18 maart t/m 13 juni 2021 op donderdag t/m zondag. De rondleiding duurt 45 minuten en start om 10.30 uur en om 11.30 uur. Woensdagen zijn gereserveerd voor speciale afspraken.

Wereldgeschiedenis
De wandtapijten van het Zeeuws Museum geven een unieke kijk op de opstand die van 1572 tot 1576 is uitgevochten voor de Zeeuwse kust en op de Schelderivieren. Dit is het begin van de Tachtigjarige oorlog (1568 – 1648) tegen de Spaanse koning Philips II. Tijdens deze oorlog ontstond de Republiek der Nederlanden.

Aanmelden
Het is verplicht deze rondleiding te reserveren via [email protected] Na ontvangst van een bevestigingsmail kunnen belangstellenden deelnemen. Let op: Nodig is een laptop of desktop met Google Chrome en optimale wifi (5Ghz).

Meer uit Middelburg

Stichting Ruilwinkel op Walcheren start tekenwedstrijd in zoektocht naar een locatie

MIDDELBURG - Stichting Ruilwinkel op Walcheren is op zoek naar een geschikte locatie in Middelburg om de activiteiten van de organisatie verder uit te bouwen. De stichting is in dat kader een actie gestart in samenwerking met de zelfstandig adviseur van de RegioBank in Middelburg, Corstanje Assurantiën.

1 dag geleden
Bomont wint titel beste leerbedrijf 2023 in de sector handel

MIDDELBURG - Bomont Middelburg is dé winnaar uit een selectie van 169 genomineerde leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector handel, dit maakt SBB 31-3-2023 bekend. Tijdens het Ambassadeursgala van SBB op 15 mei wordt bekend gemaakt welke sectorwinnaar zich de allerbeste van Nederland kan noemen.

1 dag geleden
Omstanders redden fietser uit gracht in Middelburg

MIDDELBURG - Alerte omstanders hebben zaterdagnacht een persoon gered uit het water bij de Langevielebuitenbrug in Middelburg. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel onderzocht.

1 dag geleden
Zicht op meer geld voor het Bibliotheekwerk in de gemeenten Noord-Beveland en Veere

DOMBURG - De Rijksoverheid heeft besloten dat elke gemeente met ingang van 2025 moet zorgen voor een bereikbare en toegankelijke Bibliotheekvoorziening. Noord-Beveland en Veere zijn de enige gemeenten in Nederland waar geen Bibliotheekgebouw is, maar inwoners gebruik kunnen maken van de Bibliobus. Bibliotheken hebben hun maatschappelijke functies succesvol verbreed en hun impact is vergroot. Het gevolg daarvan is dat de dienstverlening die door de Bibliobussen wordt geboden verder aangevuld dient te worden. Naast het lezen en de educatieve functie voor de scholen, gaat ook de maatschappelijke functie van de Bibliotheek meer aandacht krijgen in deze gemeenten.

2 dagen geleden
Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

2 dagen geleden
Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR in Middelburg, van zaterdag 1 april tot en met zondag 21 mei 2023. De expositie wordt zaterdag om 16.00 geopend in de galerie in de Lange Noodstraat.

2 dagen geleden
Museum Arnemuiden weer open voor publiek

ARNEMUIDEN - Vanaf zaterdag 1 april is het Museum Arnemuiden weer open voor bezoekers. Het museum is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ga op ontdekkingstocht in het verleden van Arnemuiden en leer meer over de visserij, bewonder de streekdracht compleet met -sieraden en breng een bezoekje aan ’t Uusje van Eine.

2 dagen geleden