Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

KAPELLE - Al sinds de jaren tachtig is autobedrijf Van de Velde niet meer weg te denken van de Stationssingel in Kapelle. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Piet van de Velde en ook zoon Arno van de Velde is nu werkzaam in het familiebedrijf. In de afgelopen veertig jaar is de onderneming langzaam maar zeker uitgebreid tot het gloednieuwe pand dat er nu staat. 

Nadat Piet van de Velde zelfstandig begon in Kruiningen viel begin jaren tachtig zijn oog op het pand in Kapelle. Daar begon hij eerst met een garage en later, in de jaren negentig, kwam daar ook een showroom bij. Door de jaren heen werd Van de Velde van telkens meer panden om het bedrijf heen eigenaar en zo ontstonden mogelijkheden tot uitbreiding. ‘’In de vijftien jaar dat ik in het bedrijf zit, merkte je zo nu en dan dingen op die beter konden aan het pand’’, vertelt Arno van de Velde. ‘’Daar maakte ik een lijstje met punten van en die hebben we zoveel mogelijk aangepakt in het nieuwbouwplan. Tevens was het zo dat het pand niet meer aan alle eisen voldeed en gerenoveerd zou moeten worden.’’ In plaats van slechts het bestaande deel te renoveren besloot het autobedrijf meteen ook uit te breiden. De naastgelegen panden werden gesloopt en zo ontstond ruimte voor een grote showroom, parkeergelegenheid en uitbreiding van de werkplaats. ‘’We hebben alles op een manier ingericht dat het zo efficiënt mogelijk werkt’’, legt de autoverkoper uit. ‘’Zo is de bandenopslag recht naast de werkplaats en hoeven auto’s niet meer klaargemaakt te worden voor aflevering in de werkplaats, maar hebben we daar een speciale ruimte voor.’’

Elektrisch

Ook de duurzaamheid van het pand is erop vooruitgegaan. ‘’We gebruiken geen gas meer in zowel de showroom als de werkplaats. In plaats daarvan hebben we warmtepompen en gebruiken we zonnepanelen en led-verlichting.’’ Als autobedrijf dat handelt in jonge gebruikte occasions moet je ook mee met de tijd en daarvoor was de aanleg van elektrische laadpalen essentieel. ‘’Er was nog geen infrastructuur voor die laadpalen, dus dat moest nog aangelegd worden, maar met het oog op de toekomst is het wel erg belangrijk voor het bedrijf. We zijn gestart met de verkoop van elektrische voertuigen en dat zal langzaam maar zeker meer worden.’’
Naast de bestaande carwash zijn er nu ook wasboxen, waar iedereen die zijn auto zelf wil wassen terecht kan. ‘’Onze wasboxen zijn zo ingericht dat je er zelfs je fiets en brommer schoon kunt spuiten!’’ Het uitbreidingsplan, dat al in 2019 in de maak was, is nu eindelijk af en familie Van de Velde is er meer dan blij mee. ‘’Het was een grote onderneming waarbij we altijd ons best hebben gedaan om door te blijven gaan, ook tijdens de bouw. Dat kost veel energie en het wilde wel eens voorkomen dat ik in een hoekje van de showroom nog net mijn bureau kwijt kon om mijn werk te doen’’, vertelt zoon Arno. ‘’Desalniettemin zijn we natuurlijk heel blij met het resultaat. We hebben zoveel meer ruimte om onze klanten te ontvangen en onze auto’s te laten zien, we konden niet anders wensen!’’

Meer uit Beveland

284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

6 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

RILLAND - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

6 uur geleden
Politie: 'Overleden man in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk stierf natuurlijke dood'

WOLPHAARTSDIJK - De man die zondag levenloos is gevonden in het arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat de politie woensdag weten na onderzoek.

6 uur geleden
Gemeente en dorpsraad werken samen aan wandelpad Baarland

BAARLAND - Baarland krijgt binnenkort een nieuw wandelpad.

7 uur geleden
Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

1 dag geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

1 dag geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

2 dagen geleden