Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

KAPELLE - Al sinds de jaren tachtig is autobedrijf Van de Velde niet meer weg te denken van de Stationssingel in Kapelle. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Piet van de Velde en ook zoon Arno van de Velde is nu werkzaam in het familiebedrijf. In de afgelopen veertig jaar is de onderneming langzaam maar zeker uitgebreid tot het gloednieuwe pand dat er nu staat. 

Nadat Piet van de Velde zelfstandig begon in Kruiningen viel begin jaren tachtig zijn oog op het pand in Kapelle. Daar begon hij eerst met een garage en later, in de jaren negentig, kwam daar ook een showroom bij. Door de jaren heen werd Van de Velde van telkens meer panden om het bedrijf heen eigenaar en zo ontstonden mogelijkheden tot uitbreiding. ‘’In de vijftien jaar dat ik in het bedrijf zit, merkte je zo nu en dan dingen op die beter konden aan het pand’’, vertelt Arno van de Velde. ‘’Daar maakte ik een lijstje met punten van en die hebben we zoveel mogelijk aangepakt in het nieuwbouwplan. Tevens was het zo dat het pand niet meer aan alle eisen voldeed en gerenoveerd zou moeten worden.’’ In plaats van slechts het bestaande deel te renoveren besloot het autobedrijf meteen ook uit te breiden. De naastgelegen panden werden gesloopt en zo ontstond ruimte voor een grote showroom, parkeergelegenheid en uitbreiding van de werkplaats. ‘’We hebben alles op een manier ingericht dat het zo efficiënt mogelijk werkt’’, legt de autoverkoper uit. ‘’Zo is de bandenopslag recht naast de werkplaats en hoeven auto’s niet meer klaargemaakt te worden voor aflevering in de werkplaats, maar hebben we daar een speciale ruimte voor.’’

Elektrisch

Ook de duurzaamheid van het pand is erop vooruitgegaan. ‘’We gebruiken geen gas meer in zowel de showroom als de werkplaats. In plaats daarvan hebben we warmtepompen en gebruiken we zonnepanelen en led-verlichting.’’ Als autobedrijf dat handelt in jonge gebruikte occasions moet je ook mee met de tijd en daarvoor was de aanleg van elektrische laadpalen essentieel. ‘’Er was nog geen infrastructuur voor die laadpalen, dus dat moest nog aangelegd worden, maar met het oog op de toekomst is het wel erg belangrijk voor het bedrijf. We zijn gestart met de verkoop van elektrische voertuigen en dat zal langzaam maar zeker meer worden.’’
Naast de bestaande carwash zijn er nu ook wasboxen, waar iedereen die zijn auto zelf wil wassen terecht kan. ‘’Onze wasboxen zijn zo ingericht dat je er zelfs je fiets en brommer schoon kunt spuiten!’’ Het uitbreidingsplan, dat al in 2019 in de maak was, is nu eindelijk af en familie Van de Velde is er meer dan blij mee. ‘’Het was een grote onderneming waarbij we altijd ons best hebben gedaan om door te blijven gaan, ook tijdens de bouw. Dat kost veel energie en het wilde wel eens voorkomen dat ik in een hoekje van de showroom nog net mijn bureau kwijt kon om mijn werk te doen’’, vertelt zoon Arno. ‘’Desalniettemin zijn we natuurlijk heel blij met het resultaat. We hebben zoveel meer ruimte om onze klanten te ontvangen en onze auto’s te laten zien, we konden niet anders wensen!’’

Meer uit Beveland

Automobilist ramt geparkeerde auto en rijdt in sloot, mogelijk in slaap gevallen

WOLPHAARTSDIJK - Op de Muidenweg bij Wolphaartsdijk zijn woensdagmiddag twee auto’s beschadigd geraakt bij een verkeersongeval. Er raakte niemand gewond. Een bestuurder ramde een auto en kwam daarna in de sloot terecht.

12 uur geleden
910 euro voor monument ‘s-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - Een statiegeldactie bij supermarkt Plus heeft 910 euro opgeleverd voor een herdenkingsmonument bij het dorpshuis in ‘s-Gravenpolder.

16 uur geleden
Borsele vraagt inwoners naar voorwaarden voor bouw kerncentrales

BORSSELE - De gemeente Borsele vraagt haar inwoners welke voorwaarden zij belangrijk vinden bij de bouw van twee nieuwe kerncentrales. Vrijdag besluit het kabinet over de locatie hiervoor en volgens RTL Nieuws valt de keuze op Borssele. 

18 uur geleden
Wat was jouw momentin 2022?

GOES - Wat maakt het jaar 2022 voor jou nou echt bijzonder? Heb je een eerste kindje gekregen? Of een tweede, derde of vierde? Ben je opa of oma geworden? Zijn jullie dit jaar getrouwd? Of vierden jullie juist een huwelijksjubileum?

18 uur geleden
Veiligheidsregio Zeeland voert systeemoefening uit

Bij de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is woensdagmorgen een grote systeemoefening van start gegaan om de hoofdstructuur van de crisisorganisatie te testen. ‘De persalarmering die via de pager is uitgegaan is onderdeel van de oefening’, laat de VRZ weten. Er is in de openbare ruimte niet veel van de oefening te zien.

19 uur geleden
Super gaat gemeentehuis Heinkenszand verwarmen

HEINKENSZAND - Het gemeentehuis in Heinkenszand wordt straks verwarmd met restwarmte van de nieuwe buurman, supermarkt Lidl.

21 uur geleden
Zilveren speld van verdiensten voor Jo Rombaut

GOES - Tijdens de algemene ledenvergadering van de ouderenbond KBO-PCOB, afdeling Goes, is donderdag de zilveren speld van verdiensten uitgereikt aan Jo Rombaut. 

1 dag geleden