Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

KAPELLE - Al sinds de jaren tachtig is autobedrijf Van de Velde niet meer weg te denken van de Stationssingel in Kapelle. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Piet van de Velde en ook zoon Arno van de Velde is nu werkzaam in het familiebedrijf. In de afgelopen veertig jaar is de onderneming langzaam maar zeker uitgebreid tot het gloednieuwe pand dat er nu staat. 

Nadat Piet van de Velde zelfstandig begon in Kruiningen viel begin jaren tachtig zijn oog op het pand in Kapelle. Daar begon hij eerst met een garage en later, in de jaren negentig, kwam daar ook een showroom bij. Door de jaren heen werd Van de Velde van telkens meer panden om het bedrijf heen eigenaar en zo ontstonden mogelijkheden tot uitbreiding. ‘’In de vijftien jaar dat ik in het bedrijf zit, merkte je zo nu en dan dingen op die beter konden aan het pand’’, vertelt Arno van de Velde. ‘’Daar maakte ik een lijstje met punten van en die hebben we zoveel mogelijk aangepakt in het nieuwbouwplan. Tevens was het zo dat het pand niet meer aan alle eisen voldeed en gerenoveerd zou moeten worden.’’ In plaats van slechts het bestaande deel te renoveren besloot het autobedrijf meteen ook uit te breiden. De naastgelegen panden werden gesloopt en zo ontstond ruimte voor een grote showroom, parkeergelegenheid en uitbreiding van de werkplaats. ‘’We hebben alles op een manier ingericht dat het zo efficiënt mogelijk werkt’’, legt de autoverkoper uit. ‘’Zo is de bandenopslag recht naast de werkplaats en hoeven auto’s niet meer klaargemaakt te worden voor aflevering in de werkplaats, maar hebben we daar een speciale ruimte voor.’’

Elektrisch

Ook de duurzaamheid van het pand is erop vooruitgegaan. ‘’We gebruiken geen gas meer in zowel de showroom als de werkplaats. In plaats daarvan hebben we warmtepompen en gebruiken we zonnepanelen en led-verlichting.’’ Als autobedrijf dat handelt in jonge gebruikte occasions moet je ook mee met de tijd en daarvoor was de aanleg van elektrische laadpalen essentieel. ‘’Er was nog geen infrastructuur voor die laadpalen, dus dat moest nog aangelegd worden, maar met het oog op de toekomst is het wel erg belangrijk voor het bedrijf. We zijn gestart met de verkoop van elektrische voertuigen en dat zal langzaam maar zeker meer worden.’’
Naast de bestaande carwash zijn er nu ook wasboxen, waar iedereen die zijn auto zelf wil wassen terecht kan. ‘’Onze wasboxen zijn zo ingericht dat je er zelfs je fiets en brommer schoon kunt spuiten!’’ Het uitbreidingsplan, dat al in 2019 in de maak was, is nu eindelijk af en familie Van de Velde is er meer dan blij mee. ‘’Het was een grote onderneming waarbij we altijd ons best hebben gedaan om door te blijven gaan, ook tijdens de bouw. Dat kost veel energie en het wilde wel eens voorkomen dat ik in een hoekje van de showroom nog net mijn bureau kwijt kon om mijn werk te doen’’, vertelt zoon Arno. ‘’Desalniettemin zijn we natuurlijk heel blij met het resultaat. We hebben zoveel meer ruimte om onze klanten te ontvangen en onze auto’s te laten zien, we konden niet anders wensen!’’

Meer uit Beveland

Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

4 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

8 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

8 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

8 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

11 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden
Waterschap houdt bijeenkomsten over grootscheepse dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

HOEDEKENSKERKE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de verkenningsfase voor het versterken van de Westerscheldedijk van de Zak van Zuid-Beveland. Dit werk begint naar verwachting in 2029. Inwoners van de Borselse dorpen en andere belangstellenden zijn donderdag 23 mei en woensdag 29 mei welkom bij twee informatiebijeenkomsten over dit meerjarenproject.

1 dag geleden