Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 ‘Wensen van mensen koppelen aan juiste wetten en regels’

‘Wensen van mensen koppelen aan juiste wetten en regels’

Henriëtte Visser is eind mei beëdigd als notaris voor de arrondissementsrechtbank in Den Bosch. De eed die ze daarbij aflegde, begint als volgt: Ik zweer getrouwheid aan de Koning en de Grondwet en eerbied voor de rechterlijke autoriteiten. Dat maakt in één klap duidelijk dat hier sprake is van een bijzonder beroep. Voor Henriette is de beëdiging vooral een belangrijke mijlpaal. “Het was een lange weg, al voelt dat niet zo. Daarvoor is het werk eenvoudigweg te leuk en te gevarieerd. Maar natuurlijk ben ik blij dat ik nu als notaris-ondernemer kan toetreden tot notariskantoor De Zeeuwse Alliantie. Dat betekent nog meer verantwoording en afwisseling in mijn dagelijkse werk.”Drie maal is scheepsrecht en dat geldt ook hier. Haar eerdere beëdigingen als kandidaat-notaris en toegevoegd-notaris vormden de opmaat naar deze recente beëdiging. Het doel is bereikt, want eerlijk is eerlijk, ook in die eerdere rollen kon Henriëtte haar kennis en kunde kwijt, maar als partner toetreden tot De Zeeuwse Alliantie was toch een vurige wens. “Ik werk nu ruim zeven jaar bij De Zeeuwse Alliantie en ben altijd duidelijk geweest over mijn ambities. Gelukkig is de tijd er nu rijp voor en kan ik toetreden tot de maatschap. Dat betekent dat mijn blikveld zich verruimt. In plaats van als werknemer aan de slag te zijn, ben ik ondernemer en ben ik, natuurlijk samen met de collega-notarissen, verantwoordelijk voor het (financiële) reilen en zeilen van het kantoor.”

Emigreren naar Zeeland
Dat kantoor past als een jas. Opgegroeid in Vlissingen greep ze haar kans, toen ze de vacature las voor een kandidaat-notaris. “Ik heb in Leiden gestudeerd en ben daarna gaan werken bij een notariskantoor in Rotterdam. ‘Onderweg’ trouwde ik en kregen mijn man en ik samen twee kinderen. Op enig moment voelde ik dat ik behoefte had aan verandering. Mijn man (ook Zeeuw), die voor zijn werk zowel in Utrecht als Zeeland actief was, deed de suggestie om terug naar Zeeland te gaan. Toevallig of niet, prompt las ik de vacature bij De Zeeuwse Alliantie. Het gesprek met notaris Annelies Wooldrik voelde direct goed. Er was een zodanige klik dat we besloten terug te keren naar Zeeland”, vertelt ze lachend.

Veelzijdig vak
Henriëtte is enthousiast over het vak dat ze al zo lang met zo veel plezier beoefent. “Het is enorm veelzijdig. Ik werk met mensen en daarbij spelen in veel gevallen emoties een rol. Soms positief, bijvoorbeeld bij de aankoop van vastgoed, maar ik zie ook veel verdriet, woede of frustratie. Ik vind het belangrijk om daar niet in mee te gaan en niet te oordelen, maar steeds onafhankelijk en objectief te adviseren. Ik probeer steeds de wensen van mensen te koppelen aan de juiste wetten en regels. Dat betekent dat je soms sterk in je schoenen moet staan, zéker als mensen iets willen dat indruist tegen wet- en regelgeving. Als het lukt om iedereen tevreden naar buiten te laten gaan, ben ik oprecht blij.”

Specialisatie vastgoed
Bij De Zeeuwse Alliantie komt Henriëttes specialisatie in vastgoed goed van pas. Juist dit kantoor is sterk in nieuwbouw- en recreatieprojecten. “Bij mijn eerste werkgever werd ik hierbij ingedeeld, ook omdat ze dachten dat dit bij mij past. En dat klopt, het zit in mijn hart. Ik heb steeds met verschillende partijen en belangen te maken en daar probeer ik zo goed mogelijk rekening mee te houden. Eigenlijk is het hele traject leuk, vanaf het voorwerk bij een nieuwbouwproject tot en met rond de tafel zitten met de kopers, in geval van recreatie zijn dit ook vaak Belgen of Duitsers. Het is uitdagend om de projectontwikkelaar zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat het juridisch proces gestroomlijnd verloopt. Extra leuk vind ik het als ik het project ook daadwerkelijk gerealiseerd zie worden. Laatst bijvoorbeeld was ik in Goes en zag ik het project Goese Diep. Geweldig, de eendimensionale tekeningen en plattegronden die maanden op mijn bureau lagen, zag ik daar tot leven komen. Daaraan een bescheiden bijdrage leveren, vind ik eigenlijk iedere dag weer een enorme uitdaging.”

 www.dezeeuwsealliantie.nl

Meer uit Zeeland

Ontmoet jouw potentiële werkgever op de Banenmarkt 'Werken in Zeeland'

Aanstaande donderdag 20 juni is het weer tijd voor de Banenmarkt 'Werken in Zeeland'. Deze editie vindt plaats in het Scheldetheater van Terneuzen. Dit is dé kans om in gesprek te gaan met verschillende bedrijven uit verschillende sectoren. Op de Banenmarkt zijn 65 bedrijven die zich graag aan jou willen voorstellen. Bekijk hier welke bedrijven aanwezig zijn op de Banenmarkt.

1 maand geleden
Ook dit jaar Examencadeaus voor alle Zeeuwse examenkandidaten

Heeft school gebeld met goed nieuws? Geslaagd? Net examen gedaan voor middelbare school of voortgezet onderwijs? Gefeliciteerd! Ook dit jaar krijgen alle Zeeuwse jongeren die net zijn geslaagd, of binnenkort hun diploma zullen behalen, gratis examencadeaus van stichting De Zeeuwse Connectie. Samen met diverse Zeeuwse bedrijven geeft het Zeeuwse netwerk weer cadeaus en kortingen aan deze Zeeuwse jongeren. Daarnaast worden er onder de deelnemers ook nog eens prijzen verloot, zoals de nieuwste iPhone, laptop, cadeaubonnen, zonnebrillen, festival-tickets en meer. De cadeaus en prijzen worden beschikbaar gesteld door de deelnemende Zeeuwse bedrijven Bomont, Mariener Eyewear, YourSurprise, Alternate.nl, Dek Rijopleidingen, Festive Events, ZeeuwseVacaturebank.nl, DaVinci Bioscoop Goes, Ritel en Vestrock. Naast de cadeaus en extra prijzen, krijgen alle aanmelders ook gratis een lidmaatschap van De Zeeuwse Connectie en zullen ze worden uitgenodigd voor de verschillende gratis activiteiten van dit Zeeuwse netwerk. Hierdoor zullen zeker de jongeren die voor een vervolgstudie de provincie gaan verlaten makkelijker een verbinding met Zeeland behouden, is de achterliggende gedachte. Ook de Zeeuwse Vacaturebank werkt aan de campagne mee en ziet het als een goede kans om Zeeuwse jongeren te wijzen op de vele vacatures, vakantiebanen en stageplaatsen die Zeeland te bieden heeft.

1 maand geleden
Coppens Energie & Klimaat groeit door!

Coppens Energie & Klimaat groeit door! Coppens Energie & Klimaat kondigen met trots aan dat zij per 1 oktober gaan uitbreiden naar Goes. Deze strategische zet markeert een belangrijk moment in de missie van het bedrijf om Nederland steeds iets groener te maken. Met deze uitbreiding worden duurzame energie en klimaatoplossingen toegankelijker voor meer mensen uit de regio.

1 maand geleden
Maak je klaar voor dé Haringparty Goes

Maak je klaar voor dé Haringparty Goes op woensdag 19 juni vanaf 17:00 uur bij Slot Oostende in Goes! Deze gezellige Nederlandse traditie draait helemaal om de nieuwe haring, oftewel 'Hollandse Nieuwe'. Dit wil je echt niet missen! Op de Haringparty Goes, bij het prachtige Slot Oostende, staat je een supergezellige avond te wachten. Voor maar € 37,50 per persoon krijg je:

1 maand geleden
Moore DRV groeit flink in Zuid-Holland door aansluiting Ruitenburg  

Moore DRV groeit flink in Zuid-Holland door aansluiting Ruitenburg   Moore DRV maakt bekend dat Ruitenburg  adviseurs & accountants zich bij haar aansluit. Daarmee versterkt Moore DRV haar positie in de provincie Zuid-Holland. Ruitenburg (300 medewerkers) is gevestigd in Delft, Den Haag, Maasdijk en Maassluis. Begin dit jaar werd met de aansluiting van Rijkse de positie in Zeeland verstevigd.  

1 maand geleden
VAN KEULEN TRANSPORT: ONS BEN ZUUNIG, OOK OP ONZE MENSEN!

VAN KEULEN TRANSPORT: ONS BEN ZUUNIG, OOK OP ONZE MENSEN! Al meer dan 80 jaar is Van Keulen Transport actief in en rond Middelburg en Vlissingen. Hun trucks leggen jaarlijks gemiddeld zo’n 100 tot 120 duizend km af. We spreken met Erik Breure, die van uitzendkracht chauffeur is opgeklommen naar directeur-eigenaar, over het belang van bewust onderweg gaan.

1 maand geleden
Meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland

De allereerste Zeeuwse Carrièrekrant is uit! Met meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland, biedt deze krant een uitgebreid overzicht van kansen en mogelijkheden in de regio.  Van technische tot creatieve functies, van startersposities tot leidinggevende functies, de diversiteit aan vacatures weerspiegelt de dynamiek van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Heb je de krant nog niet gelezen? Blader dan hier door de digitale pagina's en ontdek jouw volgende professionele avontuur in het prachtige Zeeland.

2 maanden geleden