Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wendy begint gewoon een eigen bieb

Wendy begint gewoon een eigen bieb

Wendy Verhage uit Oost-Souburg is een fervent lezer. Toen de bibliotheek uit haar dorp verdween, zo’n vier jaar geleden, had ze een probleem. Ze begon toen maar een eigen bieb, een minibieb.

Haar man Ronald heeft meer met houtbewerken dan met lezen. Hij bood aan een kastje te maken. “Ik kon dan ook mooi m’n computergestuurde freesmachine uitproberen.” Met zijn zelfbouw CNC-machine zette hij teksten op de bieb.

“Geef een boek, leen een boek”, staat er in sierlijk gefreesde letters op de zijkant van het minibiebje. En dat doen mensen uit Oost-Souburg graag. Het aanbod van boeken wisselt doorlopend. “Onze zoon werkt sinds de corona thuis, vanaf zijn werkplek boven, ziet hij de hele dag wel mensen boeken halen en brengen”, glimlacht Ronald Verhage.

Het adres van de Minibieb staat op de achterkant van het kastje. Burchtstraat 38. Op zich is de familie niet eens beducht voor diefstal. “Er zijn zoveel mensen die er plezier aan beleven, deze laten ze vast wel staan, zeker met het adres erop.”

Maar rond oud en nieuw heeft het kastje wel even binnen gestaan. Vuurwerk is funest voor zo’n kastje, vertelt Verhage. “Het gaat nu al jaren mee en we willen hem graag mooi houden.” Met geïnteresseerden wil Ronald Verhage de bouwtekening van zijn kastje graag delen. Hij heeft de tekening ook al online gezet. “Hoe meer biebjes, hoe beter.”

Meer uit Vlissingen

Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

8 uur geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

15 uur geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

17 uur geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

1 dag geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

1 dag geleden
Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

2 dagen geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

3 dagen geleden