Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldingse Zandweg gaat dicht voor werkzaamheden

Wemeldingse Zandweg gaat dicht voor werkzaamheden

WEMELDINGE - De Wemeldingse Zandweg (N671) tussen Kapelle en Wemeldinge is van maandag tot vrijdag dicht voor werkzaamheden. De weg krijgt nieuw asfalt, het fietspad aan de westkant wordt verbreed en het fietspad aan de oostzijde verdwijnt.

De gemeente Kapelle en waterschap Scheldestromen combineren hun werk, zodat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt. De werkzaamheden beginnen maandag (6 juli) en het doorgaande verkeer wordt omgeleid.

De gemeente vernieuwt een deel van het asfalt van de N671. Verderop plaatst het waterschap een nieuwe duiker onderdoor de weg.  

Maximumsnelheid

De rijbaan krijgt een nieuwe asfaltlaag vanaf de bebouwde komgrens tot de kruising met de Brouwerijweg. ‘De belijning wordt volgens het wegenplan aangepast op de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en de overgang naar 30 kilometer per uur wordt extra geaccentueerd.’

Fietspad

Het fietspad aan de westzijde van de Wemeldingse Zandweg, vanaf de Moolweg tot aan de Brouwerijweg, wordt verbreed. ‘Dan is er ruimte genoeg voor tweerichtingsverkeer van fietsers en een eventuele voetganger. Hierdoor hoeven fietsers vanuit Kapelle niet meer halverwege de Wemeldingse Zandweg over te steken. Voortaan steken zij over op de kruising met de Brouwerijweg, waar de snelheid van het verkeer lager is. Daar is het dus veiliger oversteken.’

Het fietspad aan de oostzijde verdwijnt, vanwege de slechte staat van het asfalt, door de opdruk van boomwortels. Het waterschap zaait hier gras in.

Duiker

Ter hoogte van de Klapweg en het Biezewegje zijn de weg en het naastliggende fietspad ook tijdelijk gestremd. Om de waterafvoer in het gebied te verbeteren, vervangt het waterschap de duiker onderdoor de weg. Een duiker is een grote, betonnen buis die onder een weg sloten met elkaar verbindt. De nieuwe duiker heeft een grotere afvoercapaciteit.

Najaar

Dit najaar voert de provincie Zeeland asfalteringswerk uit aan de rotonde van de Noordweg (N670) en Wemeldingse Zandweg. Het gaat om het deel van de Wemeldingse Zandweg tussen de rotonde en de Klapweg.

Meer uit Reimerswaal

Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

2 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

2 dagen geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

3 dagen geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

4 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

4 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

5 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

6 dagen geleden