Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldingse Zandweg gaat dicht voor werkzaamheden

Wemeldingse Zandweg gaat dicht voor werkzaamheden

WEMELDINGE - De Wemeldingse Zandweg (N671) tussen Kapelle en Wemeldinge is van maandag tot vrijdag dicht voor werkzaamheden. De weg krijgt nieuw asfalt, het fietspad aan de westkant wordt verbreed en het fietspad aan de oostzijde verdwijnt.

De gemeente Kapelle en waterschap Scheldestromen combineren hun werk, zodat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt. De werkzaamheden beginnen maandag (6 juli) en het doorgaande verkeer wordt omgeleid.

De gemeente vernieuwt een deel van het asfalt van de N671. Verderop plaatst het waterschap een nieuwe duiker onderdoor de weg.  

Maximumsnelheid

De rijbaan krijgt een nieuwe asfaltlaag vanaf de bebouwde komgrens tot de kruising met de Brouwerijweg. ‘De belijning wordt volgens het wegenplan aangepast op de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en de overgang naar 30 kilometer per uur wordt extra geaccentueerd.’

Fietspad

Het fietspad aan de westzijde van de Wemeldingse Zandweg, vanaf de Moolweg tot aan de Brouwerijweg, wordt verbreed. ‘Dan is er ruimte genoeg voor tweerichtingsverkeer van fietsers en een eventuele voetganger. Hierdoor hoeven fietsers vanuit Kapelle niet meer halverwege de Wemeldingse Zandweg over te steken. Voortaan steken zij over op de kruising met de Brouwerijweg, waar de snelheid van het verkeer lager is. Daar is het dus veiliger oversteken.’

Het fietspad aan de oostzijde verdwijnt, vanwege de slechte staat van het asfalt, door de opdruk van boomwortels. Het waterschap zaait hier gras in.

Duiker

Ter hoogte van de Klapweg en het Biezewegje zijn de weg en het naastliggende fietspad ook tijdelijk gestremd. Om de waterafvoer in het gebied te verbeteren, vervangt het waterschap de duiker onderdoor de weg. Een duiker is een grote, betonnen buis die onder een weg sloten met elkaar verbindt. De nieuwe duiker heeft een grotere afvoercapaciteit.

Najaar

Dit najaar voert de provincie Zeeland asfalteringswerk uit aan de rotonde van de Noordweg (N670) en Wemeldingse Zandweg. Het gaat om het deel van de Wemeldingse Zandweg tussen de rotonde en de Klapweg.

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

1 dag geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

1 dag geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

2 dagen geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

3 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

4 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

4 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

5 dagen geleden