Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldings kunstkoppel Jozien en Marius openen expositie aan huis

Wemeldings kunstkoppel Jozien en Marius openen expositie aan huis

WEMELDINGE - Nog iedere dag vloeit de inkt en verf in de Dorpstraat in Wemeldinge. Kunstenaars Jozien en Marius Weststrate zitten vol met inspiratie en zijn graag creatief in de weer. Er zijn op dit moment minder exposities en het echtpaar kan niet wachten om hun nieuwe werk te laten zien. Daarom openen ze hun eigen huis voor mensen om hun meeste recente werken te komen bekijken. 

In de afgelopen jaren hebben verschillende kunstdisciplines de revue gepasseerd voor Jozien en Marius. Zo begon Jozien met keramiek en heeft ze geweven, gekantklost, gezeefdrukt en is ze nu vooral druk met het ontwikkelen van haar schildervaardigheden. Ook Marius vernieuwt zijn pentekeningen door meer kleuren te gebruiken. Nadat Marius jarenlang als sportmasseur de wereld over had gevlogen en Jozien haar bloemenwinkel sloot, besloot het echtpaar naar Spanje te verhuizen. ‘’We waren daar zes maanden per jaar. Daar ontstond onze passie voor de kunst. Jozien was veel met keramiek bezig en ik was veel aan het schilderen en tekenen’’, vertelt Marius. De kunst en natuurroute, waarvan Jozien mede-oprichtster is, hielp erg met het ontwikkelen van hun creativiteit. ‘’Door de jaarlijkse kunst en natuurroute zijn we echt gegroeid in het kunstenaarschap.’’ Eenmaal terug in Nederland wilde Marius zich al snel weer breed gaan oriënteren en op veel plekken, binnen en buiten Nederland gaan exposeren. Zo exposeerde hij in onder andere Affligem in België, Rotterdam en vele andere steden. Toen een schoolklas van het Pontes in juni van vorig jaar een expositie van Marius in de kerk in Goes bezocht, werd een van de docenten erg enthousiast. Daaruit volgde een gastles van Marius op de middelbare school. ‘’Dat was schitterend!’’ 

Iedere dag probeert het echtpaar zich nog uit te dagen en te ontwikkelen. Marius probeert iedere dag veertig kilometer te fietsen en Jozien zwemt, behalve in de winter, iedere dag in de Oosterschelde. Ook in de kunst dagen ze zich graag uit. ‘’Ik heb een tijd gekantklost’’, vertelt Jozien. ‘’Dat was erg tijdsintensief en heel veel werk, niet mijn ding.’’ Ze stopte ermee en was zoekende naar iets anders. ‘’Ik ben geen mens om stil te zitten, dus ben ik gaan schilderen. Het eerste werk was zeker niet makkelijk, maar het gaat me telkens beter af.’’ Ook Marius vernieuwt zijn werken. ‘’Ik gebruik veel meer kleur dan ik eerst deed in mijn tekeningen!’’ Deze ontwikkelingen wil het echtpaar graag met iedereen delen. Om langs te komen kunnen belangstellenden een afspraak maken door te bellen met 0113-621848.

Meer uit Reimerswaal

Grote alcoholcontrole op carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle [UPDATE]

KAPELLE- De politie heeft zaterdagavond een grote alcoholcontrole gehouden op carpoolplaats Vierwegen. Diverse voertuigen werden door motoragenten van de hoofd- en snelwegen gehaald en naar de controleplaats geleid. Daar werd bij de bestuurders een alcoholtest afgenomen. 

6 uur geleden
Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

2 dagen geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

2 dagen geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

3 dagen geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

4 dagen geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

4 dagen geleden