Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldings kunstkoppel Jozien en Marius openen expositie aan huis

Wemeldings kunstkoppel Jozien en Marius openen expositie aan huis

WEMELDINGE - Nog iedere dag vloeit de inkt en verf in de Dorpstraat in Wemeldinge. Kunstenaars Jozien en Marius Weststrate zitten vol met inspiratie en zijn graag creatief in de weer. Er zijn op dit moment minder exposities en het echtpaar kan niet wachten om hun nieuwe werk te laten zien. Daarom openen ze hun eigen huis voor mensen om hun meeste recente werken te komen bekijken. 

In de afgelopen jaren hebben verschillende kunstdisciplines de revue gepasseerd voor Jozien en Marius. Zo begon Jozien met keramiek en heeft ze geweven, gekantklost, gezeefdrukt en is ze nu vooral druk met het ontwikkelen van haar schildervaardigheden. Ook Marius vernieuwt zijn pentekeningen door meer kleuren te gebruiken. Nadat Marius jarenlang als sportmasseur de wereld over had gevlogen en Jozien haar bloemenwinkel sloot, besloot het echtpaar naar Spanje te verhuizen. ‘’We waren daar zes maanden per jaar. Daar ontstond onze passie voor de kunst. Jozien was veel met keramiek bezig en ik was veel aan het schilderen en tekenen’’, vertelt Marius. De kunst en natuurroute, waarvan Jozien mede-oprichtster is, hielp erg met het ontwikkelen van hun creativiteit. ‘’Door de jaarlijkse kunst en natuurroute zijn we echt gegroeid in het kunstenaarschap.’’ Eenmaal terug in Nederland wilde Marius zich al snel weer breed gaan oriënteren en op veel plekken, binnen en buiten Nederland gaan exposeren. Zo exposeerde hij in onder andere Affligem in België, Rotterdam en vele andere steden. Toen een schoolklas van het Pontes in juni van vorig jaar een expositie van Marius in de kerk in Goes bezocht, werd een van de docenten erg enthousiast. Daaruit volgde een gastles van Marius op de middelbare school. ‘’Dat was schitterend!’’ 

Iedere dag probeert het echtpaar zich nog uit te dagen en te ontwikkelen. Marius probeert iedere dag veertig kilometer te fietsen en Jozien zwemt, behalve in de winter, iedere dag in de Oosterschelde. Ook in de kunst dagen ze zich graag uit. ‘’Ik heb een tijd gekantklost’’, vertelt Jozien. ‘’Dat was erg tijdsintensief en heel veel werk, niet mijn ding.’’ Ze stopte ermee en was zoekende naar iets anders. ‘’Ik ben geen mens om stil te zitten, dus ben ik gaan schilderen. Het eerste werk was zeker niet makkelijk, maar het gaat me telkens beter af.’’ Ook Marius vernieuwt zijn werken. ‘’Ik gebruik veel meer kleur dan ik eerst deed in mijn tekeningen!’’ Deze ontwikkelingen wil het echtpaar graag met iedereen delen. Om langs te komen kunnen belangstellenden een afspraak maken door te bellen met 0113-621848.

Meer uit Reimerswaal

Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

8 uur geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

11 uur geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

12 uur geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

1 dag geleden
Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

2 dagen geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

3 dagen geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

3 dagen geleden