Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge verliest van concurrent

Wemeldinge verliest van concurrent

WAARDE - Zaterdag 13 november stond er een inhaal-/ bekerronde. Zo kwamen in competitieverband in actie SC Waarde dat op sportpark ‘Keizershoofd’ de Reimerswaalse derby tegen Hansweertse Boys inhaalde in de 4e klasse B. 

Daarnaast nam Wemeldinge het op tegen Nieuwland in de 4e klasse A op sportpark ‘Boenze Boogerd’. Kapelle haalde in de 3e klasse B de uitwedstrijd tegen Kogelvangers in. Krabbendijke en Yerseke overleefden de poule-fase van het bekertoernooi, eerstgenoemde de hekkensluiter in de 3e klasse B nam het in Krabbendijke op tegen Sv Nieuwdorp. dat op een 12e virtuele positie staat genoteerd in de 3e klasse A. Yerseke zou aanvankelijk 9 november bekeren tegen Kloetinge, deze wedstrijd in de knock-outfase is verzet naar dinsdagavond 16 november, dit vanwegen Corona-besmettingen bij Kloetinge. Overige regioclubs kwamen niet actie. 

Sc Waarde-Hansweertse Boys 3-3: (Carsten Duernholz 0-1 en de 2-3, Daan de Mol 0-2, Matthias de Kraker 1-2, Valon Mehmeti 2-2, Alfréd Szilamer Bíró 3-3). Op basis van eerdere seizoenen de favorietenrol voor de thuisclub, maar Waarde is niet in goede doen. Maar liefst drie Reimerswaalse derby’s achtereen voor Sc Waarde, eerste werd met 6-0 van Kruiningen verloren. Vorige week verloor het met de minimale marge (1-0) van Rillandia. Ook nu kwamen de ‘geel-zwarten’ niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Voor ‘The Boys’ een opsteker, eerder wisten zij een thuiszege te boeken op Sc Stavenisse. Ondanks het vele balbezit van de thuisclub nu ook buitenshuis een goed resultaat, kwamen ze zelfs op een 0-2 voorsprong maar moesten beide genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Waarde op de 10e plaats met 5 punten en Hansweertse Boys op een 11e positie met 4 punten, let wel met een wedstrijd minder gespeeld. 

Wemeldinge-Nieuwland 0-3: (Wesley de Smit 0-1 en 0-2, Kyle Mohlmann 0-3). Een belangrijke inhaalwedstrijd om aan te haken voor beiden, beiden op 9 behaalde punten azende op de 4e positie. En dat werd dus Nieuwland dat gewoonweg de betere was op sportpark ‘Boenze Boogerd’, op de 0-3 zege van hun weinig tot niets af te dingen. Ook regio-topscorer Thomas van Dijke wist niet te scoren, daarentegen Wesley de Smit een plaag voor de defensie die naast zijn twee treffers kansen genoot op meer. Wemeldinge zakt hierdoor van de 4e naar 6e positie op de ranglijst.   

Kogelvangers-Kapelle 3-1: (Mart Grootenboer 1-0, Amin Chaali 2-0, Daan Oudhof 3-0, Tom Laureys 3-1). Kapelle wist afgelopen zaterdag niet te winnen van de komende tegenstander voor Krabbendijke, een gemiste kans ‘het verschil in punten te vergroten’ voor de voorlaatste in competitie. Beide regioclubs kennen een slechte start waardoor ze op dit moment elkaars concurrent zijn, uit de onderste regionen geraken nog een hele klus. 

Krabbendijke-Nieuwdorp (beker) 3-1: (Kevin de Rooij 1-0, Roderiek Gaakeer 1-1, Bastiaan van Dijk 2-1 en Armin de Bat 3-1). Na de toch goede competitiewedstrijd tegen koploper WHS nu een gewenst resultaat, de hekkensluiter nog puntloos in de 3e klasse B zoekende naar een betere vorm. Althans, er moeten punten behaald worden om van de laatste positie af te komen. De volgende kans is tegen Kogelvangers dat op een 4e positie staat genoteerd.

Programma 20 november

Bruse Boys-Yerseke, Prinsenland-Kapelle, Krabbendijke-Kogelvangers, Kruiningen-Smerdiek, Waarde-WIK’57, Rillandia-Colijnsplaatse Boys, Cadzand-Wemeldinge, Hansweertse Boys-De Westhoek.

Meer uit Reimerswaal

'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

17 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

23 uur geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

2 dagen geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

2 dagen geleden