Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

WEMELDINGE - Zaterdag 27 november was weer zo’n speelronde, vele afgelastingen waardoor slecht drie hoofdmachten in actie kwamen. De wedstrijden voor Yerseke, Kruiningen, Waarde, Rillandia en Hansweertse Boys om verschillende redenen afgelast, besmettingen en de conditie van de velden speelden parten. Daarentegen bleven drie duels over, Wemeldinge ontving in de 4e klasse A het hoog genoteerde Apollo’69. Krabbendijke nam het op in de 3e klasse B tegen Tholense Boys op sportpart ‘De Bent’, waar Kapelle in dezelfde klasse uitkwam tegen De Fendert op sportpark ‘Het Groene Woud’. 

Wemeldinge-Apollo’69 7-1 

(Thomas van Dijke 1-0, 3-1, 4-1 en 6-1, Maurick Steenhard 2-0, Marcus Joosse 2-1, Rowen Boeije 5-1 en Steven Luteijn 7-1). 

Een off-day voor Apollo’69, de ongeslagen nummer twee op de ranglijst vooraf aan het duel. Daar tegenover ‘de beste wedstrijd’ tot nu toe voor Wemeldinge, dit samen zorgde voor een zeer verrassende 7-1 overwinning. Wemeldinge stijgt hierdoor naar een virtuele 4e positie op de ranglijst in de 4e klasse A. 

Tholense Boys-Krabbendijke 1-2 

(Armin de Bat 0-1, Koen Nieuwkoop 1-1, Joel Nieuwenhuijse 1-2). 

Krabbendijke leek ‘het lachertje’ te worden in de 3e klasse B, maar knokt zich terug na alleen maar nederlagen. De ommekeer kwam na het thuisduel tegen W.H.S. wat een 2-4 nederlaag opleverde, die wedstrijd was zo slecht nog niet. Het vertrouwen groeide met ook nog eens het behalen van de volgende ronde in het bekertoernooi. Nu met reeds twee zeges op zak zijn zij ‘hekkensluiter-af’ met 6 behaalde punten. N.O.A.D.’67 en Kapelle verloren hun wedstrijd, op doelsaldo zij achter de tricolore uit Reimerswaal. 

Kapelle-De Fendert 0-5 

(Serge Palings 0-1, 0-2 en 0-4, Robert Remijn 0-3, Colin van der Wiel 0-5). 

Kapelle is weer terug bij af, even leken zij zich te onttrekken aan de onderste regionen. Dat blijkt na de 0-5 thuisnederlaag niet het geval te zijn, zo blijft de strijd onderin de 3e klasse B spannend. Staan drie teams op 6 behaalde punten, Kapelle op basis van een minder doelsaldo nu op de laatste positie. 

Topscorerslijst over Reimerswaal & Kapelle

Thomas van Dijke scoorde er voor Wemeldinge op los tegen Apollo’69, maar liefst vier treffers voor hem. Hiervoor had hij slechts 70 minuten nodig waarna hij werd gewisseld door oefenmeester John Tahapary, ook teamgenoten Rowen Boeije en Steven Luteijn eenmaal en in de top 10 terug te vinden. 

1. Thomas van Dijke (Wem) 15 doelpunten 2. Xander van der Poel (Yer) 9 doelpunten 3. Steffan van Houte en Joel Danielse (Kru) 7 doelpunten 5. Guus de Leeuw (Yer), Thomas Paauwe en Stef Dane (Kru) 6 doelpunten 8. Alfréd-Szilamer Bíró (Waa) en Steven Luteijn (Wem) 4 doelpunten 9. Robin van Bavel (Ril), Reinier Goedemondt (Kap), Rowen Boeije (Wem) en Carsten Duernholz (HB) 3 doelpunten

Programma zaterdag 4 december

N.S.V.V-Yerseke, Krabbendijke-Duiveland, SEOLTO-Kapelle, Kruiningen-W.I.K.’57, Waarde-S.K.N.W.K., Rillandia-Fc De Westhoek’20, Hansweertse Boys-Smerdiek en Wolfaartsdijk-Wemeldinge.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

KAPELLE - De Kapelse schrijver Berend Huisjes heeft een exemplaar van zijn nieuwe verhalenbundel ‘Waratje’ overhandigd aan Gina Hindriks, de regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. Huisjes doneert tien procent van de verkoop van ‘Waratje’ aan dit goede doel.

6 uur geleden
Familie Meijers uit Biezelinge vond ondanks woningnood toch een nieuw huis

BIEZELINGE - Ondanks de woningnood wist familie Meijers uit Biezelinge, na lange tijd zoeken, alsnog hun droom om te verhuizen te verwezenlijken. Binnenkort krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis en in de loop van maart worden de verhuisdozen gevuld.

17 uur geleden
Wahine Wisse uit Yerseke is finaliste in missverkiezing

YERSEKE - Wahine Wisse (19) uit Yerseke staat op 27 maart in de finale van de Zeeuwse missverkiezing Miss Beauty of Zeeland. 

2 dagen geleden
Woningaanbod op dieptepunt: ‘Bouwen voor starters is onmogelijk’

Je droomhuis kopen is in deze tijd, zeker voor starters, ontzettend moeilijk. Op de Bevelanden stonden eind vorig jaar zo’n dertig procent minder woningen te koop dan in 2020. Dit dieptepunt in het woningaanbod is voor Frank Plouvier, makelaar/taxateur bij Faasse & Fermont, geen nieuws. “Als we een huis op de markt brengen, staat de telefoon meteen roodgloeiend.”

2 dagen geleden
Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

KAPELLE – De plannen om aan de Abdijstraat in Kapelle tien seniorenwoningen en twee winkelpanden - voor de Aldi, Action en Fruitshop - te bouwen, liggen vanaf donderdag (27 januari) ter inzage. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen erop reageren.

3 dagen geleden
Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

4 dagen geleden
Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

1 week geleden