Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

WEMELDINGE - Zaterdag 27 november was weer zo’n speelronde, vele afgelastingen waardoor slecht drie hoofdmachten in actie kwamen. De wedstrijden voor Yerseke, Kruiningen, Waarde, Rillandia en Hansweertse Boys om verschillende redenen afgelast, besmettingen en de conditie van de velden speelden parten. Daarentegen bleven drie duels over, Wemeldinge ontving in de 4e klasse A het hoog genoteerde Apollo’69. Krabbendijke nam het op in de 3e klasse B tegen Tholense Boys op sportpart ‘De Bent’, waar Kapelle in dezelfde klasse uitkwam tegen De Fendert op sportpark ‘Het Groene Woud’. 

Wemeldinge-Apollo’69 7-1 

(Thomas van Dijke 1-0, 3-1, 4-1 en 6-1, Maurick Steenhard 2-0, Marcus Joosse 2-1, Rowen Boeije 5-1 en Steven Luteijn 7-1). 

Een off-day voor Apollo’69, de ongeslagen nummer twee op de ranglijst vooraf aan het duel. Daar tegenover ‘de beste wedstrijd’ tot nu toe voor Wemeldinge, dit samen zorgde voor een zeer verrassende 7-1 overwinning. Wemeldinge stijgt hierdoor naar een virtuele 4e positie op de ranglijst in de 4e klasse A. 

Tholense Boys-Krabbendijke 1-2 

(Armin de Bat 0-1, Koen Nieuwkoop 1-1, Joel Nieuwenhuijse 1-2). 

Krabbendijke leek ‘het lachertje’ te worden in de 3e klasse B, maar knokt zich terug na alleen maar nederlagen. De ommekeer kwam na het thuisduel tegen W.H.S. wat een 2-4 nederlaag opleverde, die wedstrijd was zo slecht nog niet. Het vertrouwen groeide met ook nog eens het behalen van de volgende ronde in het bekertoernooi. Nu met reeds twee zeges op zak zijn zij ‘hekkensluiter-af’ met 6 behaalde punten. N.O.A.D.’67 en Kapelle verloren hun wedstrijd, op doelsaldo zij achter de tricolore uit Reimerswaal. 

Kapelle-De Fendert 0-5 

(Serge Palings 0-1, 0-2 en 0-4, Robert Remijn 0-3, Colin van der Wiel 0-5). 

Kapelle is weer terug bij af, even leken zij zich te onttrekken aan de onderste regionen. Dat blijkt na de 0-5 thuisnederlaag niet het geval te zijn, zo blijft de strijd onderin de 3e klasse B spannend. Staan drie teams op 6 behaalde punten, Kapelle op basis van een minder doelsaldo nu op de laatste positie. 

Topscorerslijst over Reimerswaal & Kapelle

Thomas van Dijke scoorde er voor Wemeldinge op los tegen Apollo’69, maar liefst vier treffers voor hem. Hiervoor had hij slechts 70 minuten nodig waarna hij werd gewisseld door oefenmeester John Tahapary, ook teamgenoten Rowen Boeije en Steven Luteijn eenmaal en in de top 10 terug te vinden. 

1. Thomas van Dijke (Wem) 15 doelpunten 2. Xander van der Poel (Yer) 9 doelpunten 3. Steffan van Houte en Joel Danielse (Kru) 7 doelpunten 5. Guus de Leeuw (Yer), Thomas Paauwe en Stef Dane (Kru) 6 doelpunten 8. Alfréd-Szilamer Bíró (Waa) en Steven Luteijn (Wem) 4 doelpunten 9. Robin van Bavel (Ril), Reinier Goedemondt (Kap), Rowen Boeije (Wem) en Carsten Duernholz (HB) 3 doelpunten

Programma zaterdag 4 december

N.S.V.V-Yerseke, Krabbendijke-Duiveland, SEOLTO-Kapelle, Kruiningen-W.I.K.’57, Waarde-S.K.N.W.K., Rillandia-Fc De Westhoek’20, Hansweertse Boys-Smerdiek en Wolfaartsdijk-Wemeldinge.

Meer uit Reimerswaal

Onwel geworden man rijdt bij Kapelle van A58 en overlijdt

KAPELLE - Op de linkerbaan van de snelweg A58 bij Kapelle is woensdagmorgen een man overleden nadat hij achter het stuur onwel werd en van de weg raakte. Dat heeft de politie bevestigd.

7 uur geleden
De Zwarte Dame in Kruiningen 'gastvrouw' halve finale schoolschaak

KRUININGEN - Op 1 juni strijkt de halve finale van het Nederlandse schaakkampioenschap onder scholen neer in Kruiningen. Een unieke gebeurtenis, want daarvoor word je als vereniging niet zomaar uitgekozen. Afgelopen zaterdag was er ook al een jeugdcompetitie bij de club (foto) en het jeugd-ledenaantal blijft stijgen, en dat allemaal terwijl het jeugdsegment pas sinds kort weer nieuw leven in is geblazen.

1 dag geleden
Vrachtwagen vast in berm bij rotonde Vierwegen

KAPELLE - Een Poolse vrachtwagen met ruim dertig ton uien is maandagavond vast komen te zitten in de berm bij de rotonde van de Vierwegen bij Kapelle.

1 dag geleden
Oudste inwoner Reimerswaal, Han Bogaard, blaast 102 kaarsjes uit

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht vrijdag in Krabbendijke een bezoek aan Han Bogaard om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Han mag zich met zijn 102 jaar de oudste inwoner van gemeente Reimerswaal noemen. 

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

3 dagen geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

6 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

6 dagen geleden