Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

WEMELDINGE - Zaterdag 27 november was weer zo’n speelronde, vele afgelastingen waardoor slecht drie hoofdmachten in actie kwamen. De wedstrijden voor Yerseke, Kruiningen, Waarde, Rillandia en Hansweertse Boys om verschillende redenen afgelast, besmettingen en de conditie van de velden speelden parten. Daarentegen bleven drie duels over, Wemeldinge ontving in de 4e klasse A het hoog genoteerde Apollo’69. Krabbendijke nam het op in de 3e klasse B tegen Tholense Boys op sportpart ‘De Bent’, waar Kapelle in dezelfde klasse uitkwam tegen De Fendert op sportpark ‘Het Groene Woud’. 

Wemeldinge-Apollo’69 7-1 

(Thomas van Dijke 1-0, 3-1, 4-1 en 6-1, Maurick Steenhard 2-0, Marcus Joosse 2-1, Rowen Boeije 5-1 en Steven Luteijn 7-1). 

Een off-day voor Apollo’69, de ongeslagen nummer twee op de ranglijst vooraf aan het duel. Daar tegenover ‘de beste wedstrijd’ tot nu toe voor Wemeldinge, dit samen zorgde voor een zeer verrassende 7-1 overwinning. Wemeldinge stijgt hierdoor naar een virtuele 4e positie op de ranglijst in de 4e klasse A. 

Tholense Boys-Krabbendijke 1-2 

(Armin de Bat 0-1, Koen Nieuwkoop 1-1, Joel Nieuwenhuijse 1-2). 

Krabbendijke leek ‘het lachertje’ te worden in de 3e klasse B, maar knokt zich terug na alleen maar nederlagen. De ommekeer kwam na het thuisduel tegen W.H.S. wat een 2-4 nederlaag opleverde, die wedstrijd was zo slecht nog niet. Het vertrouwen groeide met ook nog eens het behalen van de volgende ronde in het bekertoernooi. Nu met reeds twee zeges op zak zijn zij ‘hekkensluiter-af’ met 6 behaalde punten. N.O.A.D.’67 en Kapelle verloren hun wedstrijd, op doelsaldo zij achter de tricolore uit Reimerswaal. 

Kapelle-De Fendert 0-5 

(Serge Palings 0-1, 0-2 en 0-4, Robert Remijn 0-3, Colin van der Wiel 0-5). 

Kapelle is weer terug bij af, even leken zij zich te onttrekken aan de onderste regionen. Dat blijkt na de 0-5 thuisnederlaag niet het geval te zijn, zo blijft de strijd onderin de 3e klasse B spannend. Staan drie teams op 6 behaalde punten, Kapelle op basis van een minder doelsaldo nu op de laatste positie. 

Topscorerslijst over Reimerswaal & Kapelle

Thomas van Dijke scoorde er voor Wemeldinge op los tegen Apollo’69, maar liefst vier treffers voor hem. Hiervoor had hij slechts 70 minuten nodig waarna hij werd gewisseld door oefenmeester John Tahapary, ook teamgenoten Rowen Boeije en Steven Luteijn eenmaal en in de top 10 terug te vinden. 

1. Thomas van Dijke (Wem) 15 doelpunten 2. Xander van der Poel (Yer) 9 doelpunten 3. Steffan van Houte en Joel Danielse (Kru) 7 doelpunten 5. Guus de Leeuw (Yer), Thomas Paauwe en Stef Dane (Kru) 6 doelpunten 8. Alfréd-Szilamer Bíró (Waa) en Steven Luteijn (Wem) 4 doelpunten 9. Robin van Bavel (Ril), Reinier Goedemondt (Kap), Rowen Boeije (Wem) en Carsten Duernholz (HB) 3 doelpunten

Programma zaterdag 4 december

N.S.V.V-Yerseke, Krabbendijke-Duiveland, SEOLTO-Kapelle, Kruiningen-W.I.K.’57, Waarde-S.K.N.W.K., Rillandia-Fc De Westhoek’20, Hansweertse Boys-Smerdiek en Wolfaartsdijk-Wemeldinge.

Meer uit Reimerswaal

24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

15 uur geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

1 dag geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

2 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

2 dagen geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

3 dagen geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

3 dagen geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

3 dagen geleden