Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

Wemeldinge schittert tegen Apollo’69

WEMELDINGE - Zaterdag 27 november was weer zo’n speelronde, vele afgelastingen waardoor slecht drie hoofdmachten in actie kwamen. De wedstrijden voor Yerseke, Kruiningen, Waarde, Rillandia en Hansweertse Boys om verschillende redenen afgelast, besmettingen en de conditie van de velden speelden parten. Daarentegen bleven drie duels over, Wemeldinge ontving in de 4e klasse A het hoog genoteerde Apollo’69. Krabbendijke nam het op in de 3e klasse B tegen Tholense Boys op sportpart ‘De Bent’, waar Kapelle in dezelfde klasse uitkwam tegen De Fendert op sportpark ‘Het Groene Woud’. 

Wemeldinge-Apollo’69 7-1 

(Thomas van Dijke 1-0, 3-1, 4-1 en 6-1, Maurick Steenhard 2-0, Marcus Joosse 2-1, Rowen Boeije 5-1 en Steven Luteijn 7-1). 

Een off-day voor Apollo’69, de ongeslagen nummer twee op de ranglijst vooraf aan het duel. Daar tegenover ‘de beste wedstrijd’ tot nu toe voor Wemeldinge, dit samen zorgde voor een zeer verrassende 7-1 overwinning. Wemeldinge stijgt hierdoor naar een virtuele 4e positie op de ranglijst in de 4e klasse A. 

Tholense Boys-Krabbendijke 1-2 

(Armin de Bat 0-1, Koen Nieuwkoop 1-1, Joel Nieuwenhuijse 1-2). 

Krabbendijke leek ‘het lachertje’ te worden in de 3e klasse B, maar knokt zich terug na alleen maar nederlagen. De ommekeer kwam na het thuisduel tegen W.H.S. wat een 2-4 nederlaag opleverde, die wedstrijd was zo slecht nog niet. Het vertrouwen groeide met ook nog eens het behalen van de volgende ronde in het bekertoernooi. Nu met reeds twee zeges op zak zijn zij ‘hekkensluiter-af’ met 6 behaalde punten. N.O.A.D.’67 en Kapelle verloren hun wedstrijd, op doelsaldo zij achter de tricolore uit Reimerswaal. 

Kapelle-De Fendert 0-5 

(Serge Palings 0-1, 0-2 en 0-4, Robert Remijn 0-3, Colin van der Wiel 0-5). 

Kapelle is weer terug bij af, even leken zij zich te onttrekken aan de onderste regionen. Dat blijkt na de 0-5 thuisnederlaag niet het geval te zijn, zo blijft de strijd onderin de 3e klasse B spannend. Staan drie teams op 6 behaalde punten, Kapelle op basis van een minder doelsaldo nu op de laatste positie. 

Topscorerslijst over Reimerswaal & Kapelle

Thomas van Dijke scoorde er voor Wemeldinge op los tegen Apollo’69, maar liefst vier treffers voor hem. Hiervoor had hij slechts 70 minuten nodig waarna hij werd gewisseld door oefenmeester John Tahapary, ook teamgenoten Rowen Boeije en Steven Luteijn eenmaal en in de top 10 terug te vinden. 

1. Thomas van Dijke (Wem) 15 doelpunten 2. Xander van der Poel (Yer) 9 doelpunten 3. Steffan van Houte en Joel Danielse (Kru) 7 doelpunten 5. Guus de Leeuw (Yer), Thomas Paauwe en Stef Dane (Kru) 6 doelpunten 8. Alfréd-Szilamer Bíró (Waa) en Steven Luteijn (Wem) 4 doelpunten 9. Robin van Bavel (Ril), Reinier Goedemondt (Kap), Rowen Boeije (Wem) en Carsten Duernholz (HB) 3 doelpunten

Programma zaterdag 4 december

N.S.V.V-Yerseke, Krabbendijke-Duiveland, SEOLTO-Kapelle, Kruiningen-W.I.K.’57, Waarde-S.K.N.W.K., Rillandia-Fc De Westhoek’20, Hansweertse Boys-Smerdiek en Wolfaartsdijk-Wemeldinge.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwe wandeling 'Sleutel van de Schelde' toont mooiste plekjes in en om Bath

BATH - Nu het vriendelijker weer wordt, is het ook aantrekkelijker om er wandelend of fietsend op uit te gaan. Een nieuwe wandeling is de 'Sleutel van de Schelde', vanuit Bath. Dorpsbewoners hebben deze route samengesteld. De lengte is 14,5 kilometer, maar wandelaars kunnen er ook 9,2 kilometer van maken.

11 uur geleden
Auto in de sloot langs N670 in Kapelle

KAPELLE - Bij de Noordweg (N670) in Kapelle is donderdag aan het begin van de middag een personenauto in een sloot beland. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

16 uur geleden
Wegens succes op herhaling: 24-uurstoernooi Kapelle

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle houdt vrijdag en zaterdag voor de tweede keer een 24-uurstoernooi.

19 uur geleden
Nieuw buurtkastje in Hansweert

HANSWEERT - Er is een nieuw buurtkastje in Hansweert geplaatst.

1 dag geleden
Textielrace basisscholen is begonnen

KAPELLE/KRUININGEN - De textielrace is maandag begonnen. Tot en met donderdag 18 april houden tien Bevelandse en Thoolse basisscholen, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, een wedstrijd om zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Inwoners kunnen helpen en zo tegelijkertijd opruimen in huis. In Kapelle doet basisschool 't Honk mee en in Reimerswaal de basisscholen de Zevensprong in Krabbendijke en De Eendracht in Hansweert.

1 dag geleden
Het verhaal van de wolfhond: 'het is er niet eentje, het zijn helaas meerdere wolfhonden'

RILLAND - Wat begon met een zichtmelding van een wolf vorige week, blijkt een uitgebreider verhaal te zijn. De wolf was geen wolf, maar een wolfhond en die liep niet alleen, maar in het gezelschap van een andere, inmiddels gevangen, hond. En naar nu blijkt is dit niet de enige wolfhond die hier rondloopt. Volgens Team Hondenopsporing Nederland lopen er namelijk meerdere wolfhonden in de omgeving. De dieren zijn hier gedumpt. Het gaat dus niet om de Franse wolfhond Tépa.

1 dag geleden
Gezocht: Paardenmessnijders van de 20-ste en begin 21-ste eeuw

GRIJPSKERKE- Zeeuws Erfgoed, daar valt het Paardenmes ook onder, met zijn prachtig ambachtelijk bewerkte en met de hand gemaakte heft. In heel Zeeland maakte het Paardenmes onderdeel uit van de boerendracht voor de man. 

1 dag geleden