Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge pakt winst in slotminuten

Wemeldinge pakt winst in slotminuten

Even als vorige week, kwamen alle hoofdmachten in actie in competitieverband. Deze leverden zes zeges, een gelijkspel en een verliespartij op. Yerseke, Kapelle, Wemeldinge, Kruiningen, Sc Waarde en Rillandia met de ‘driepunter’, waar Krabbendijke genoegen nam met een punt en Hansweertse Boys een pijnlijke nederlaag leed.

M.Z.C.’11 - Yerseke 0-5 (Guus de Leeuw 0-1 en 0-4, eigen doelpunt 0-2, Eys Murre 0-3 en Jari Christiaanse 0-5). Waar Yerseke zijn meerdere moest erkennen op sportpark ‘Cleijn Moercken’, waren nu de rollen omgedraaid. Yerseke leed destijds een 1-4 nederlaag in de 2e speelronde, zaterdag zette het deze recht door een ruime 0-5 uitzege tegen een concurrent om de titel. Yerseke op de 2e positie met 1 punt achterstand op koploper Oostkapelle in de 2e klasse E.

Klundert - Kapelle 0-3 (Wout Vink 0-1, Stijn Driessen 0-2, eigen doelpunt 0-3). Kapelle wisselt de wisselvalligste club uit de regio, dit op basis van de laatste vijf duels. Het wisselt wekelijks van een winstpartij naar dan weer een nederlaag, dat houdt hun op de 6e positie met zicht op plaats vier. WHS, Halsteren en Prinsenland maken de dienst bovenin uit in de 3e klasse B. 

Krabbendijke - Halsteren 1-1 (Nicolas van der Zwan 1-0, eigen doelpunt 1-1). Een onverwacht resultaat voor Krabbendijke dat knokt tegen degradatie, ondanks het behaalde punt zakken zij naar een voorlaatste positie doordat Sv Duiveland wist te winnen van Tholense Boys. De strijd nog lang niet gestreden met nog 11 speelrondes te gaan en de minimum verschillen onderin de 3e klasse B. 

Wemeldinge - M.Z.V.C. 2-0 (Steven Luteijn 1-0, Redgey Visser 2-0). Een uur en kwartier ging het vrijwel gelijk op, het laatste kwartier een beter Wemeldinge dat in de slotminuten toe sloeg. Steven Luteijn met een fraaie boogbal, waarna Redgey Visser het vonnis velde voor MZVC. Een zesde positie welke weer kansen biedt op eventueel een hoge notering. 

Sc Waarde - Brouwershaven 2-1 (Martijn Dalebout 0-1, Jody Tschiauke 1-1 en Zakaria Deraoui 2-1). Brouwershaven maakte doordeweeks een einde aan de ongeslagen status van koploper Kruiningen, een puike prestatie. Echter wist Sc Waarde met een man minder alsnog te winnen van dit Brouwershaven, hierdoor een virtuele 8e positie voor Sc Waarde in de 4e klasse B. 

Smerdiek - Kruiningen 0-1 (Thomas Paauwe 0-1). De ongeslagen status tenietgedaan door Brouwershaven, en dan het een kwestie van ‘orde op zaken te stellen’ wil Kruiningen koploper blijven tot de laatste speelronde. Ook tegen Smerdiek geen ‘’walk-over’’ maar een magere 0-1 overwinning die met tienen over de streep moest worden getrokken door een rode kaart voor doelman Koster. 

Rillandia - Sc Stavenisse 4-0 (Deniz Engelsen 1-0, Wessel In de Weij 2-0, Mike Breevoord 3-0 en Henry de Ridder 4-0). Een eenvoudige zege voor Rillandia dat vele kansen genoot, Stavenisse niet bij machte om Rillandia tegenstand te bieden. De ruime zege brengt Rillandia op een 8e positie in de 4e klasse B. 

Hansweertse Boys - SPS 0-8 (Arjen de Heer 0-1, 0-3, 0-5, 0-6 en 0-7, Ramon Voshol 0-2, Andries de Jong 0-4, Wilmer de Jong 0-8). Het lijkt erop dat Stavenisse en Hansweertse Boys gaan strijden om de voorlaatste positie met weer ruime nederlaag.  

Topscorerslijst: 1e Thomas van Dijke (Wem) 16, 2e Xander van der Poel en Guus de Leeuw (Yer) 13, 4e Thomas Paauwe (Kru) 9, 5e Reinier Goedemondt (Kap), Joel Danielse (Kru) 8, 7e Stef Dane en Steffan van Houte (Kru) 6, 9e Alfréd Biro 5.

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

1 dag geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

1 dag geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

2 dagen geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

3 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

4 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

4 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

5 dagen geleden