Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge maakt zich op voor 25eeditieClassicRaces

Wemeldinge maakt zich op voor 25eeditieClassicRaces

WEMELDINGE – Voor motorliefhebbers is het zaterdag 15 juni weer feest. Op die dag vinden in Wemeldinge namelijk de jaarlijkseClassic Races plaats. Voor de vijfentwintigste keer in de geschiedenis rijden verschillende motoren onder toeziend oog van veel publiek over het kanaalcircuit.

Net als de voorgaande jaren is het voor het publiek ook tijdens de aankomende editie mogelijk om een kijkje te nemen bij het rennerscircuit. Verschillende soorten motoren zoals BSA, Kreidler en Ducati zijn door de bezoekers van dichtbij te aanschouwen. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om een praatje te maken met de motorrijders. Ter ere van het 25-jarig jubileum verschijnen ook een aantal bekende oud Grand Prix-coureurs met een grote staat van dienst aan de start. Onder andere Theo Bult, Cees Doorakkers en Jan de Vries maken hun opwachting op het circuit in Wemeldinge. Bestuurslid Dick van Gilst is blij met de deelname van de bekende motorrijders. ''Hun aanwezigheid geeft deze vijfentwintigste editie extra glans.''

Startsignaal

De trainingen voor de Classic Races beginnen om 10.00 uur. Het startsignaal voor de wedstrijden klinkt om 12.30 uur. Alle klassen komen aan bod. Zo rijden de deelnemers op motoren van 50, 125, 250, 350 of 500 cc. Daarnaast zien bezoekers ook motorrijders van de zijspan- en prominentenklasse voorbij scheuren over het 1700 meter lange kanaalcircuit. Wie al vaker bij de Classic Races aanwezig is geweest, weet dat het evenement bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Van Gilst verwacht ook tijdens de aanstaande jubileumeditie weer een hoge opkomst. ''De Classic Races mag je gerust een familiedag voor motorliefhebbers noemen. De sfeer is altijd gemoedelijk en er hebben in de afgelopen vijfentwintig jaar nauwelijks ernstige ongelukken plaatsgevonden. We gaan er weer wat moois van maken.''

Laatste keer

De Classic Races vinden plaats in samenwerking met stichting Promotor Zeeland en de rijders van Historische Motorsport Vereniging (HMV). De kans bestaat dat het motorspektakel dit jaar voor de laatste keer te zien is. "Het organiseren van de Classic Races vergt heel veel voorbereidingstijd. Als bestuur vinden we dat het tijd is om het stokje aan anderen over te dragen", legt Van Gilst uit. ''Mocht er geen nieuwe groep vrijwilligers zich aandienen, dan is de aankomende editie van de Classic Races de laatste. Het zou ontzettend jammer zijn als dit unieke evenement nooit meer plaatsvindt. Hopelijk komt het niet zover.''

BIJDRAGE MERIJN SITSEN

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

6 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden