Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge maakt zich op voor 25eeditieClassicRaces

Wemeldinge maakt zich op voor 25eeditieClassicRaces

WEMELDINGE – Voor motorliefhebbers is het zaterdag 15 juni weer feest. Op die dag vinden in Wemeldinge namelijk de jaarlijkseClassic Races plaats. Voor de vijfentwintigste keer in de geschiedenis rijden verschillende motoren onder toeziend oog van veel publiek over het kanaalcircuit.

Net als de voorgaande jaren is het voor het publiek ook tijdens de aankomende editie mogelijk om een kijkje te nemen bij het rennerscircuit. Verschillende soorten motoren zoals BSA, Kreidler en Ducati zijn door de bezoekers van dichtbij te aanschouwen. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om een praatje te maken met de motorrijders. Ter ere van het 25-jarig jubileum verschijnen ook een aantal bekende oud Grand Prix-coureurs met een grote staat van dienst aan de start. Onder andere Theo Bult, Cees Doorakkers en Jan de Vries maken hun opwachting op het circuit in Wemeldinge. Bestuurslid Dick van Gilst is blij met de deelname van de bekende motorrijders. ''Hun aanwezigheid geeft deze vijfentwintigste editie extra glans.''

Startsignaal

De trainingen voor de Classic Races beginnen om 10.00 uur. Het startsignaal voor de wedstrijden klinkt om 12.30 uur. Alle klassen komen aan bod. Zo rijden de deelnemers op motoren van 50, 125, 250, 350 of 500 cc. Daarnaast zien bezoekers ook motorrijders van de zijspan- en prominentenklasse voorbij scheuren over het 1700 meter lange kanaalcircuit. Wie al vaker bij de Classic Races aanwezig is geweest, weet dat het evenement bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Van Gilst verwacht ook tijdens de aanstaande jubileumeditie weer een hoge opkomst. ''De Classic Races mag je gerust een familiedag voor motorliefhebbers noemen. De sfeer is altijd gemoedelijk en er hebben in de afgelopen vijfentwintig jaar nauwelijks ernstige ongelukken plaatsgevonden. We gaan er weer wat moois van maken.''

Laatste keer

De Classic Races vinden plaats in samenwerking met stichting Promotor Zeeland en de rijders van Historische Motorsport Vereniging (HMV). De kans bestaat dat het motorspektakel dit jaar voor de laatste keer te zien is. "Het organiseren van de Classic Races vergt heel veel voorbereidingstijd. Als bestuur vinden we dat het tijd is om het stokje aan anderen over te dragen", legt Van Gilst uit. ''Mocht er geen nieuwe groep vrijwilligers zich aandienen, dan is de aankomende editie van de Classic Races de laatste. Het zou ontzettend jammer zijn als dit unieke evenement nooit meer plaatsvindt. Hopelijk komt het niet zover.''

BIJDRAGE MERIJN SITSEN

Meer uit Reimerswaal

Auto crasht tegen lantaarnpaal bij Hansweert, mogelijk alcohol in het spel

HANSWEERT - Een automobiliste is dinsdagochtend in Hansweert tegen een lantaarnpaal gereden. Na onderzoek bleek ze niet gewond te zijn geraakt. De politie vermoedt dat de vrouw alcohol had gedronken.

1 uur geleden
Twee auto's beschadigd bij botsing in Kruiningen

KRUININGEN - Bij een botsing op de Oude Rijksweg in Kruiningen zijn maandagmorgen twee personenauto's beschadigd geraakt. Twee personen werden door het ambulancepersoneel onderzocht. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.  

21 uur geleden
Grote alcoholcontrole op carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle [UPDATE]

KAPELLE- De politie heeft zaterdagavond een grote alcoholcontrole gehouden op carpoolplaats Vierwegen. Diverse voertuigen werden door motoragenten van de hoofd- en snelwegen gehaald en naar de controleplaats geleid. Daar werd bij de bestuurders een alcoholtest afgenomen. 

2 dagen geleden
Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

3 dagen geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

3 dagen geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

4 dagen geleden