Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wemeldinge maakt zich op voor 25e editie Classic Races

Wemeldinge maakt zich op voor 25e editie Classic Races

WEMELDINGE – Voor motorliefhebbers is het zaterdag 15 juni weer feest. Op die dag vinden in Wemeldinge namelijk de jaarlijkseClassic Races plaats. Voor de vijfentwintigste keer in de geschiedenis rijden verschillende motoren onder toeziend oog van veel publiek over het kanaalcircuit.

Net als de voorgaande jaren is het voor het publiek ook tijdens de aankomende editie mogelijk om een kijkje te nemen bij het rennerscircuit. Verschillende soorten motoren zoals BSA, Kreidler en Ducati zijn door de bezoekers van dichtbij te aanschouwen. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om een praatje te maken met de motorrijders. Ter ere van het 25-jarig jubileum verschijnen ook een aantal bekende oud Grand Prix-coureurs met een grote staat van dienst aan de start. Onder andere Theo Bult, Cees Doorakkers en Jan de Vries maken hun opwachting op het circuit in Wemeldinge. Bestuurslid Dick van Gilst is blij met de deelname van de bekende motorrijders. ''Hun aanwezigheid geeft deze vijfentwintigste editie extra glans.''

Startsignaal

De trainingen voor de Classic Races beginnen om 10.00 uur. Het startsignaal voor de wedstrijden klinkt om 12.30 uur. Alle klassen komen aan bod. Zo rijden de deelnemers op motoren van 50, 125, 250, 350 of 500 cc. Daarnaast zien bezoekers ook motorrijders van de zijspan- en prominentenklasse voorbij scheuren over het 1700 meter lange kanaalcircuit. Wie al vaker bij de Classic Races aanwezig is geweest, weet dat het evenement bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Van Gilst verwacht ook tijdens de aanstaande jubileumeditie weer een hoge opkomst. ''De Classic Races mag je gerust een familiedag voor motorliefhebbers noemen. De sfeer is altijd gemoedelijk en er hebben in de afgelopen vijfentwintig jaar nauwelijks ernstige ongelukken plaatsgevonden. We gaan er weer wat moois van maken.''

Laatste keer

De Classic Races vinden plaats in samenwerking met stichting Promotor Zeeland en de rijders van Historische Motorsport Vereniging (HMV). De kans bestaat dat het motorspektakel dit jaar voor de laatste keer te zien is. "Het organiseren van de Classic Races vergt heel veel voorbereidingstijd. Als bestuur vinden we dat het tijd is om het stokje aan anderen over te dragen", legt Van Gilst uit. ''Mocht er geen nieuwe groep vrijwilligers zich aandienen, dan is de aankomende editie van de Classic Races de laatste. Het zou ontzettend jammer zijn als dit unieke evenement nooit meer plaatsvindt. Hopelijk komt het niet zover.''

BIJDRAGE MERIJN SITSEN

Meer uit Reimerswaal

Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

20 uur geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

1 dag geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 dag geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

2 dagen geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

3 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

5 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

1 week geleden