Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wellicht woningen op 'bijzonder stukje Souburg' bij Julianastraat

Wellicht woningen op 'bijzonder stukje Souburg' bij Julianastraat

OOST-SOUBURG - Op de plek aan de Julianastraat in Oost-Souburg waar nu nog een autobedrijf gevestigd is, komen in de toekomst wellicht woningen te staan.

De eigenaar van de grond achter de garage heeft de gemeente Vlissingen hierover gepolst en zij staat er positief tegenover, vertelt wethouder John de Jonge. "De plannen moeten nog gemaakt worden, maar het zou niet verkeerd zijn als het terrein verbeterd wordt." 

Onderhoud

Het autobedrijf aan de Julianastraat is van een andere eigenaar, maar die wil zich volgens de wethouder aansluiten bij het initiatief voor woningbouw. De gemeente Vlissingen is nu in afwachting van een plan van de grondeigenaar voor het perceel van de garage en het aangrenzende terrein. Achter het autobedrijf ligt een flink stuk grond met onder meer loodsen en garageboxen, dat deels is omheind met prikkeldraad. Aan het terrein is de laatste jaren weinig onderhoud gepleegd. "Het is een bijzonder stukje Souburg", zegt De Jonge. "De provincie Zeeland heeft er ooit een saneringsonderzoek voor vervuilde grond gedaan, met als uitkomst dat er beter naar de grond gekeken moet worden." Het zou daarom volgens de wethouder goed zijn als de huidige bebouwing wordt gesloopt en het terrein wordt aangepakt, zodat de uitstraling van het gebied verbetert.

Het is nu aan de initiatiefnemer om bij de gemeente een concreet plan in te dienen dat ook maatschappelijk draagvlak vanuit de buurt heeft.

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

6 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

9 uur geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

1 dag geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

1 dag geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

2 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

3 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

3 dagen geleden