Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wellicht woningen op 'bijzonder stukje Souburg' bij Julianastraat

Wellicht woningen op 'bijzonder stukje Souburg' bij Julianastraat

OOST-SOUBURG - Op de plek aan de Julianastraat in Oost-Souburg waar nu nog een autobedrijf gevestigd is, komen in de toekomst wellicht woningen te staan.

De eigenaar van de grond achter de garage heeft de gemeente Vlissingen hierover gepolst en zij staat er positief tegenover, vertelt wethouder John de Jonge. "De plannen moeten nog gemaakt worden, maar het zou niet verkeerd zijn als het terrein verbeterd wordt." 

Onderhoud

Het autobedrijf aan de Julianastraat is van een andere eigenaar, maar die wil zich volgens de wethouder aansluiten bij het initiatief voor woningbouw. De gemeente Vlissingen is nu in afwachting van een plan van de grondeigenaar voor het perceel van de garage en het aangrenzende terrein. Achter het autobedrijf ligt een flink stuk grond met onder meer loodsen en garageboxen, dat deels is omheind met prikkeldraad. Aan het terrein is de laatste jaren weinig onderhoud gepleegd. "Het is een bijzonder stukje Souburg", zegt De Jonge. "De provincie Zeeland heeft er ooit een saneringsonderzoek voor vervuilde grond gedaan, met als uitkomst dat er beter naar de grond gekeken moet worden." Het zou daarom volgens de wethouder goed zijn als de huidige bebouwing wordt gesloopt en het terrein wordt aangepakt, zodat de uitstraling van het gebied verbetert.

Het is nu aan de initiatiefnemer om bij de gemeente een concreet plan in te dienen dat ook maatschappelijk draagvlak vanuit de buurt heeft.

Meer uit Vlissingen

De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

5 uur geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

7 uur geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

10 uur geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

1 dag geleden
Wie wipt de meeste tegels?

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen.

2 dagen geleden
Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

2 dagen geleden
Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

3 dagen geleden