Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wel 90 tot 105 vallende sterren per uur te spotten tijdens dé meteorenzwerm van het jaar

Wel 90 tot 105 vallende sterren per uur te spotten tijdens dé meteorenzwerm van het jaar

BEVELAND - Er is weer een meteorenzwerm op komst. In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december zijn er, als het weer het toelaat, veel vallende sterren te spotten van de meteorenzwerm Geminiden. Ook in de dagen daaromheen heb je de kans om een wens te mogen doen. 

In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december kun je, zolang het weer het toelaat, veel vallende sterren van de meteorenzwerm Geminiden te zien. Dat meldt Weeronline. Rond 03.45 uur wordt het maximum bereikt en zijn er per uur wel 90 tot 105 vallende sterren aan de zuidwestelijke hemel te zien. Samen met andere zwermen kunnen er zelfs 120 vallende sterren per uur zichtbaar zijn. Dat zijn er maar liefst twee per minuut. Ook in de dagen voorafgaand en daarna zullen er naar verwachting vallende sterren te spotten zijn. Echter zijn dat er zo’n 18 tot 29 per uur. 

Weersverwachting

Of de vallende sterren dit jaar goed te zien zijn is nog onzeker. “Bewolking kan roet in het eten gooien, maar mocht het juist op het piekmoment opklaren, dan zit je eerste rang”, aldus Weeronline. De meteoren zijn, bij helder weer, van 12 tot en met 16 december te zien met als pieknacht 13 op 14 december. Wie de vallende sterren wil zien, moet op een hoogte van 48 tot 65 graden richting het zuidwesten kijken. “Om je een beeld te geven; 90 graden is recht boven je hoofd. Deze hoogte helpt zeker mee voor een goede zichtbaarheid en vooral in de tweede helft van de nacht zijn de meteoren zichtbaar. In de eerste helft van de nacht stoort de maan, want die is voor 80% vol. Halverwege de nacht gaat de maan onder.” 

Meer uit Beveland

Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 uur geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

8 uur geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

8 uur geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

9 uur geleden
Deel één Zeeuwse Tuin Tweedaagse begint vrijdag

In het kader van de Zeeuwse Tuin Tweedaagse zijn in de hele provincie Zeeland in juni vele tuinen geopend. De eerste dag begint vrijdag.

10 uur geleden
Werkzaamheden aan spoor en weg in Zeeland, ook tijdens Roze Zaterdag in Goes

GOES - Spoorwegbeheerder Pro Rail werkt van 9 tot 18 juni aan de Zeeuwse spoorlijn. Er zijn onderhoudswerkzaamheden tussen Vlissingen en Roosendaal die samenvallen met werk aan de Haringvlietbrug van Rijkswaterstaat, van 9 juni tot 4 augustus. Daarom wordt er in deze periode hinder verwacht op de weg en het spoor. Op zaterdag 17 juni wordt Roze Zaterdag gevierd in Goes, waarbij rond de 15.000 bezoekers worden verwacht. NS zet extra (roze) maatregelen in om de hinder voor de bezoekers te beperken.·         Van 9 tot en met 11 juni is er geen treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal·         Van 9 tot en met 18 juni is er geen treinverkeer tussen Goes en Roosendaal·         Vanaf 12 juni is er weer treinverkeer tussen Vlissingen en Middelburg·         Vanaf 14 juni is er weer treinverkeer tussen Vlissingen en Goes

12 uur geleden
Schuur met caravans in Oudelande door brand verwoest, ook woonhuis getroffen

OUDELANDE - In een schuur met caravans aan de Tolhoekweg in Oudelande is donderdagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. Rond 6.30 uur kon het sein ‘brand meester’ worden afgegeven. De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten afbranden. De brand in het huis is geblust.

13 uur geleden