Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wel 90 tot 105 vallende sterren per uur te spotten tijdens dé meteorenzwerm van het jaar

Wel 90 tot 105 vallende sterren per uur te spotten tijdens dé meteorenzwerm van het jaar

BEVELAND - Er is weer een meteorenzwerm op komst. In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december zijn er, als het weer het toelaat, veel vallende sterren te spotten van de meteorenzwerm Geminiden. Ook in de dagen daaromheen heb je de kans om een wens te mogen doen. 

In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december kun je, zolang het weer het toelaat, veel vallende sterren van de meteorenzwerm Geminiden te zien. Dat meldt Weeronline. Rond 03.45 uur wordt het maximum bereikt en zijn er per uur wel 90 tot 105 vallende sterren aan de zuidwestelijke hemel te zien. Samen met andere zwermen kunnen er zelfs 120 vallende sterren per uur zichtbaar zijn. Dat zijn er maar liefst twee per minuut. Ook in de dagen voorafgaand en daarna zullen er naar verwachting vallende sterren te spotten zijn. Echter zijn dat er zo’n 18 tot 29 per uur. 

Weersverwachting

Of de vallende sterren dit jaar goed te zien zijn is nog onzeker. “Bewolking kan roet in het eten gooien, maar mocht het juist op het piekmoment opklaren, dan zit je eerste rang”, aldus Weeronline. De meteoren zijn, bij helder weer, van 12 tot en met 16 december te zien met als pieknacht 13 op 14 december. Wie de vallende sterren wil zien, moet op een hoogte van 48 tot 65 graden richting het zuidwesten kijken. “Om je een beeld te geven; 90 graden is recht boven je hoofd. Deze hoogte helpt zeker mee voor een goede zichtbaarheid en vooral in de tweede helft van de nacht zijn de meteoren zichtbaar. In de eerste helft van de nacht stoort de maan, want die is voor 80% vol. Halverwege de nacht gaat de maan onder.” 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Overleden slachtoffer is 24-jarige man uit Goes

GOES - De man die donderdagavond bij een vermoedelijke schietpartij in Goes om het leven kwam is een 24-jarige man uit Goes. Dat maakt de politie vrijdagmiddag bekend. Ze vraagt getuigen zich te melden.

10 uur geleden
Weerbericht: Zondag ruimte voor zon, maandag onstuimig

Wie dit weekeinde buiten wil genieten, kan het beste voor zondag activiteiten plannen. Zaterdag wordt het 10 tot 12 graden en zondag ligt de middagtemperatuur rond een graad of 8. Toch is zondag de betere dag voor buitenactiviteiten. Zondag blijft het droog, is er meer ruimte voor de zon en staat er minder wind, voorspelt weerbureau Weeronline.

13 uur geleden
Bioscoop weer open, maar vertrouwen moet nog groeien

GOES - Bij Da Vinci Bioscoop Goes worden sinds deze week weer volop films gedraaid. Na een lange tijd van lege zalen zijn de medewerkers van de bioscoop blij dat ze weer bezoekers mogen ontvangen. Toch blijft het na iedere lockdown goed merkbaar voor de bioscoop dat de sector opnieuw moet opstarten. 

13 uur geleden
College Borsele maakt balans op: ‘Veel afspraken gerealiseerd’

HEINKENSZAND – Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart in zicht, heeft het Borselse college van burgemeester en wethouders de balans opgemaakt van de afgelopen vier jaar. “Het is goed om te constateren dat veel zaken zijn opgepakt en gerealiseerd”, concludeert burgemeester Gerben Dijksterhuis.

15 uur geleden
Fietscampagne met krijtgraffiti en boekenleggers bij Goese bieb

GOES - Bibliotheek Oosterschelde en de gemeente Goes vragen met krijt, graffiti en boekenleggers aandacht voor het fietsparkeren rondom de bibliotheek in Goes. 

17 uur geleden
Slachtoffer overleden na incident bij Geldeloozepad Goes

GOES - Bij een mogelijk schietincident bij het Geldeloozepad in Goes is donderdagavond een slachtoffer overleden.

19 uur geleden
Ondanks krapte op woningmarkt toch een nieuw huis vinden

GOES - De zoektocht naar een nieuw huis was voor Jessica Rovers en haar gezin nauwelijks begonnen of ze hadden al iets moois op het oog. De verkoop van hun oude huis was door de oververhitte woningmarkt spannender, vertelt de Goese. “We merkten dat geïnteresseerden druk voelden om snel een bod uit te brengen en zich niet altijd vooraf goed hadden laten informeren over hun financiële mogelijkheden.”

1 dag geleden