Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig sigaretten te vinden bij 't Swaecke

Weinig sigaretten te vinden bij 't Swaecke

WEMELDINGE - De actiemaand Stoptober, om rokers te stimuleren te stoppen, is begonnen. Als er bij tennisvereniging ‘t Swaecke in Wemeldinge iemand wordt aangesproken op roken, dan is dat bijna altijd een bezoeker. “Onder onze leden is inmiddels ingeburgerd dat wij een rookvrije club willen zijn”, vertelt competitieleider Cees Vleugel van ‘t Swaecke.

Zo’n drie jaar geleden sloot de Wemeldingse sportclub aan bij de landelijke campagne voor een rookvrije generatie. De leden stemden hiermee vrij geruisloos in, vertelt Vleugel. “We moeten het goede voorbeeld geven dat roken niet past bij gezond leven en sporten.” 

Handjevol

Om deze boodschap te onderstrepen hangt er een campagnebord bij de ingang van de kantine en zijn alle asbakken weggehaald. “Binnen roken mocht sowieso al niet en we willen dat er in en om het terras het liefst ook niet gerookt wordt. Het handjevol leden dat rookt, loopt al uit zichzelf uit het zicht als ze een sigaret willen opsteken.”

Eenvoudiger

‘t Swaecke telt zo’n honderdveertig leden, onder wie ongeveer 25 jeugdleden. “Onze vereniging heeft relatief weinig rokende leden. Dat komt, denk ik, doordat wij weinig leden hebben tussen de vijftien en dertig jaar en in die leeftijdscategorie wordt het meest gerookt. Als er bij ons iemand rookt, is dat meestal een bezoekende tennisser. We hebben altijd gezegd dat we geen politieagent willen spelen op de club en aan de hand van het bord is het eenvoudiger om in gesprek te gaan over roken.”

Meer uit Reimerswaal

Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

3 uur geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

8 uur geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

1 dag geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

2 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

4 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

6 dagen geleden
Rubriek Albert Kort: Emigratie

Emigratie is van alle tijden. Soms laten mensen zich leiden door de zucht naar avontuur, maar meestal worden ze ertoe gedwongen door onderdrukking of slechte leefomstandigheden. Ook Zuid-Beveland had daarmee te maken, met name in de negentiende eeuw. Zo zochten veel gereformeerden hun toevlucht in Amerika, omdat de hervormde kerk hen zag als tweederangsburgers. De meesten vestigden zich in Michigan, waar ze hun eigen gemeenten opbouwden. Het stadje 'Zeeland' getuigt nog van de herkomst van de eerste bewoners.

1 week geleden