Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig sigaretten te vinden bij 't Swaecke

Weinig sigaretten te vinden bij 't Swaecke

WEMELDINGE - De actiemaand Stoptober, om rokers te stimuleren te stoppen, is begonnen. Als er bij tennisvereniging ‘t Swaecke in Wemeldinge iemand wordt aangesproken op roken, dan is dat bijna altijd een bezoeker. “Onder onze leden is inmiddels ingeburgerd dat wij een rookvrije club willen zijn”, vertelt competitieleider Cees Vleugel van ‘t Swaecke.

Zo’n drie jaar geleden sloot de Wemeldingse sportclub aan bij de landelijke campagne voor een rookvrije generatie. De leden stemden hiermee vrij geruisloos in, vertelt Vleugel. “We moeten het goede voorbeeld geven dat roken niet past bij gezond leven en sporten.” 

Handjevol

Om deze boodschap te onderstrepen hangt er een campagnebord bij de ingang van de kantine en zijn alle asbakken weggehaald. “Binnen roken mocht sowieso al niet en we willen dat er in en om het terras het liefst ook niet gerookt wordt. Het handjevol leden dat rookt, loopt al uit zichzelf uit het zicht als ze een sigaret willen opsteken.”

Eenvoudiger

‘t Swaecke telt zo’n honderdveertig leden, onder wie ongeveer 25 jeugdleden. “Onze vereniging heeft relatief weinig rokende leden. Dat komt, denk ik, doordat wij weinig leden hebben tussen de vijftien en dertig jaar en in die leeftijdscategorie wordt het meest gerookt. Als er bij ons iemand rookt, is dat meestal een bezoekende tennisser. We hebben altijd gezegd dat we geen politieagent willen spelen op de club en aan de hand van het bord is het eenvoudiger om in gesprek te gaan over roken.”

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

3 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

2 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

4 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

4 dagen geleden