Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig beweging op beurzen New York na opmars

Weinig beweging op beurzen New York na opmars

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York bleven dinsdag dicht bij huis, na de rally van de afgelopen handelsdagen. De aandacht van beleggers op Wall Street bleef uitgaan naar de politieke ontwikkelingen in Washington over het nieuwe coronasteunpakket van 1,9 biljoen dollar van president Joe Biden. Daarnaast werden onder meer kwartaalcijfers verwerkt van verschillende bedrijven.

De Dow-Jonesindex eindigde licht lager op 31.375,83 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 3911,23 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde een fractie tot 13.687,08 punten.

De Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden stemden vrijdag in met een begrotingsresolutie die de Democraten in staat stelt om het nieuwe hulppakket van Biden zonder steun van de Republikeinen door het Congres te loodsen. Het duurt waarschijnlijk nog een paar weken voor de uiteindelijke wet is opgesteld.

EA

Computerspellenmaker Electronic Arts (EA), bekend van de FIFA-voetbalspellen, koopt branchegenoot Glu Mobile voor 2,1 miljard dollar. Glu Mobile maakte onder meer mobiele versies van Call of Duty-schietspellen, puzzelklassieker Lemmings en skateboardserie Tony Hawk. Het aandeel Glu Mobile sprong bijna 35 procent omhoog. EA won 2,6 procent.

De producent van computerspelletjes Take-Two Interactive Software ging juist 6 procent omlaag, na tegenvallende resultaten. Cosmeticabedrijf Coty leverde 15 procent in, eveneens door teleurstellende cijfers. Bandenfabrikant Goodyear Tire & Rubber wist beleggers wel te bekoren met de prestaties en werd 6 procent hoger gezet.

Eli Lilly

Farmaceut Eli Lilly stond ook in de belangstelling met een min van 2 procent. Financieel directeur Josh Smiley moet weg nadat een relatie op de werkvloer aan het licht was gekomen.

Autoconcern General Motors (GM) verloor 1,4 procent. GM verlengt de sluiting van drie fabrieken tot zeker medio maart vanwege het gebrek aan chips dat de auto-industrie wereldwijd raakt. Het gaat om fabrieken in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Eerder was GM van plan de locaties een week te sluiten.

De euro was 1,2117 dollar waard, tegen 1,2101 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 58,40 dollar. Brentolie klom 0,9 procent in prijs tot 61,20 dollar.

Meer uit Financieel

HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

44 minuten geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

1 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

1 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

1 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

2 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

2 uur geleden
Bonden akkoord met Schiphol over verlenging urentoeslag in 2024

SCHIPHOL (ANP) - Schoonmakers en beveiligers op Schiphol blijven ook volgend jaar recht houden op een toeslag, heeft de luchthaven afgesproken met vakbonden. Deze bedraagt tot 1 september 1,40 euro per uur. Daarna gaat het tot het einde van 2024 om 70 eurocent per uur. "Met behoud van de toeslag slaan we twee vliegen in één klap: werknemers kunnen hun dagelijkse boodschappen blijven betalen en Schiphol prijst zichzelf niet uit de markt als werkplek", stelt FNV-bestuurder Jaap de Bie.

3 uur geleden