Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

NEW YORK (ANP) - Weight Watchers ging donderdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken. Het aandeel WW International kelderde bijna 22 procent.

De aandacht van beleggers ging verder uit naar nieuwe inflatiegegevens uit de Verenigde Staten, die als verwacht waren. Een belangrijk kerncijfer voor de inflatie, de zogeheten Core PCE, kwam uit op 2,8 procent op jaarbasis. De Federal Reserve ziet dit cijfer als zijn belangrijkste graadmeter voor de prijsontwikkeling.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent hoger op 39.031 punten. De Dow koerst af op de vierde winstmaand op rij. Dat is de langste winstreeks sinds mei 2021. De brede S&P 500-index herstelde 0,5 procent tot 5094 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,8 procent op 16.080 punten.

Omzetverwachting

Salesforce daalde 0,8 procent. Het softwareconcern, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan voorzien. De omzetverwachting voor het nieuwe boekjaar viel echter tegen.

Snowflake kelderde bijna 20 procent. Het cloudbedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht, maar de vooruitzichten voor het huidige kwartaal stelden teleur. Ook kondigde topman Frank Slootman, die het bedrijf in 2020 naar de beurs bracht, aan met pensioen te gaan.

Sterke vraag

Het Duitse sandalenmerk Birkenstock boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht, dankzij prijsverhogingen en een sterke vraag in de VS. Toch ging het aandeel met meer dan 5 procent omlaag in New York.

Okta schoot 28 procent omhoog dankzij goed ontvangen resultaten. Het softwarebedrijf, dat onder meer authenticatie- en autorisatiediensten levert, gaf ook een positieve verwachting af voor het huidige kwartaal.

De euro was 1,0831 dollar waard, tegen 1,0843 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 78,50 dollar. Brentolie daalde een fractie in prijs tot 83,65 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Busbedrijven onterecht de dupe van afsluiten A7, vindt branche

DEN HAAG (ANP) - Het is niet terecht dat de snelweg A7 bij Purmerend vanaf maandag tijdelijk helemaal dichtgaat voor touringcars, vindt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Dat deel van de snelweg wordt afgesloten voor bussen en vrachtwagens, omdat de gewichtsbeperking van 25 ton vaak zou zijn overschreden. Touringcars halen dat gewicht niet, stelt KNV.

16 minuten geleden
Slagerijmedewerkers gaan woensdag mogelijk staken, waarschuwt FNV

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van slagerijen in een deel van Nederland leggen woensdag mogelijk hun werk neer, meldt FNV. De vakbond en werkgevers zijn het niet eens over onder meer een loonsverhoging voor een nieuwe cao. Als brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) dinsdag nog niet heeft gereageerd op het ultimatum van FNV, staken werknemers van slagers in Brabant, Gelderland en Noord-Holland, waarschuwt de vakbond.

3 uur geleden
Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

SCHIPHOL (ANP) - Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. De rijen zijn iets langer dan normaal, maar passagiers hoeven volgens haar niet erg lang te wachten.

5 uur geleden
Noodglijbaan valt van Boeing vlak na vertrek uit New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Air Lines.

5 uur geleden
Google-moeder Alphabet flink omhoog op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij sterke kwartaalresultaten. Alphabet ging meer dan 10 procent omhoog en werd daarmee ongeveer 200 miljard dollar meer waard op Wall Street. De beurswaarde steeg tot ruim 2 biljoen dollar. Ook softwareconcern Microsoft (plus 1,8 procent) stond bij de winnaars na bekendmaking van cijfers.

17 uur geleden
Winst Porsche onder druk door kosten lancering nieuwe modellen

STUTTGART (ANP/DPA) - De winst van het Duitse automerk Porsche is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald, vooral door de kosten voor de lancering van verschillende nieuwe modellen dit jaar. Porsche brengt nieuwe versies van de Panamera, Taycan, Macan en 911 uit. Maar daar staan wel kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling tegenover. Verder had het bedrijf last van tegenwind bij de verkoop in onder meer China.

19 uur geleden
Koperprijs stijgt voor het eerst in twee jaar naar 10.000 dollar

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De koperprijs is vrijdag voor het eerst in twee jaar gestegen naar meer dan 10.000 dollar per ton. De prijs wordt vooral gestuwd door de verwachting dat de vraag naar het metaal sterk zal groeien door de energietransitie, terwijl het aanbod beperkt is. Koper wordt veel gebruikt in infrastructuur voor elektrisch rijden waaronder laadpunten, en ook voor windmolens en zonnepanelen.

21 uur geleden