Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Weet jij hoe je je huis veilig verlaat vanuit elke ruimte?’

‘Weet jij hoe je je huis veilig verlaat vanuit elke ruimte?’

Wie zijn de Zeeuwen die onze provincie veilig maken? In samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland brengt Weekblad de Bode in deze rubriek verhalen van deze Zeeuwen. Wat doen ze en waarom? Ook geven ze veiligheidstips. In dit deel is Simone Schreurs aan het woord. Zij is Ambassadeur Brandveilig Leven.

Hoe ik Zeeland veilig maak?

“Sinds 2017 ben ik medewerker vakbekwaamheid. Dit is mijn koude functie. Sinds 2013 ben ik Ambassadeur Brandveilig Leven. Daarnaast ben ik collega in het TCO, het Team Collegiale Opvang. Wij worden bij ingrijpende gebeurtenissen opgeroepen om onze collega`s bij te staan als ze dit wensen. Ook ben ik vrijwilliger bij de brandweer. In 2005 begonnen op Noord-Beveland, maar sinds twee jaar verhuisd naar Goes.”

 Waarom ik dit ben gaan doen?

“In 2001 ben ik van Duitsland naar Zeeland verhuisd. Hier ben ik in 2004 met de brandweer in aanraking gekomen. Dit gebeurde bij het voorbereiden van de Colijnsplaatse dagen, hier ondersteunde de brandweer altijd. Wij kwamen in gesprek en mijn vrachtwagenrijbewijs en de Duitse taal was voor hen heel positief. Eerst dacht ik: Waarom zou ik als vrouw bij de brandweer gaan? Toen ik mee ging lopen boeide het vak me direct! Als kind wilde ik altijd al in de hulpverlening. Dit alles sluit dus goed aan. In 2005 ben ik officieel gestart met de opleidingen. Toen is de bal gaan rollen naar waar ik nu ben. In 2013-14 de voorlichting op scholen en de woningchecks, dit lag echt in mijn straatje, voorkomen is beter dan genezen dacht ik en zo denken de collega`s bij Brandveilig Leven ook. Niemand kan garanderen dat je nooit brand meemaakt, maar je kunt wel de risico’s verkleinen.”

Waarom je naar de pop-up store moet?

“Bij je huis brandveilig maken, sta je niet snel stil. Denk je weleens aan het rooster van je droger? Een klein ding dat je snel vergeet, maar met grote gevolgen. De pop-up store is een nagebootst huis waar we met bezoekers langs verschillende kamers lopen. De kracht van verbeelding werkt hier goed. Je doet net of je door je eigen huis loopt. Bezoekers zeggen weleens: “Oh.. dat is bij mij thuis ook..” Dan hopen we dat ze het huis direct brandveiliger maken. Denk bijvoorbeeld aan de kabels van je televisie. Die wil je natuurlijk graag verstoppen, zodat je ze niet ziet. Maar heb je dieren? Dan kan het zijn dat je hond of kat stiekem heeft lopen knagen. Gevolg is beschadigde draden met risico’s. Ik heb telefoontjes gehad van mensen bij wie dit het geval was en ons bedankten voor de bewustwording. Dat is fijn. Dus waarom naar de Pop-up store? Het is leuk, interactief en je wordt bewuster van brandveiligheid in je huis.”

Mijn tip voor een veiliger Zeeland?

“De vluchtroute weten en die met iedere bewoner bespreken. Brand kan iedereen overkomen. Weet hoe jij het huis veilig kunt verlaten vanuit elke ruimte. Het kan snel gaan. Dit is ook de eerste regel van Brandveilig Leven; een vluchtplan maken, naast werkende rookmelders hebben natuurlijk. We hebben foldertjes met tips en oefeningen van een vluchtplan in de Pop-up store, dus kom langs aan de Geerepassage 10 in Middelburg! Dat kan tot en met 30 oktober 2021.”

Meer uit Beveland

Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

16 uur geleden
Nieuw dagelijks bestuur waterschap gekozen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur. Donderdagavond 8 juni 2023 werden de leden door de algemene vergadering verkozen.

17 uur geleden
Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

17 uur geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

1 dag geleden
Ira von Harras nieuwe bestuursvoorzitter van Podium 't Beest in Goes

GOES - Vanaf 1 juni 2023 is Goesenaar Ira von Harras de nieuwe bestuursvoorzitter van Podium ’t Beest in Goes. Ira kijkt er enorm naar uit om zich - naast haar baan als directeur van de Zeeuwse Milieufederatie - bij het bestuur van ’t Beest te voegen, het podium waar zij zelf al vanaf jonge leeftijd kennis maakte met concerten en cultuur.

1 dag geleden
Theaterproductiehuis Zeeland maakt programmering Zeeland Nazomerfestival 2023 bekend

MIDDELBURG - Van vrijdag 25 augustus tot en met zaterdag 2 september staat Zeeland in het teken van theater, dans, muziek en performance. Het Zeeland Nazomerfestival zorgt in deze negen dagen voor verwondering, verbijstering, plezier en stof om over na te denken met producties op bijzondere en waardevolle (buiten)locaties. Makers als Sarah Moeremans, Koen Verheijden, Giovanni Brand, Niek Kortekaas, Maartje Duin, DIEHELEDING, Jantien Fick, Marcos Valster da Costa Ferreira, Club Gewalt, zijn niet bang om pittige maatschappelijke thema’s vol in de bek te kijken. Voorstellingen waarin muziek en een lichte toon, vaak vanuit een gelaagdheid, de boventoon voeren.

1 dag geleden
Muziekliefhebbers uit Goes gezocht

GOES - Johann Sebastian Bach, Erik Satie, Louis Andriessen.... Er zijn zoveel componisten en stromingen om je in te verdiepen. Samen naar muziek luisteren is niet alleen leuk, je gaat ook met andere oren luisteren. Een enthousiaste muziekluisterclub in Goes zoekt uitbreiding.

1 dag geleden