Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Weet je, Vlissingen heeft me alles gebracht wat ik me wenste’

‘Weet je, Vlissingen heeft me alles gebracht wat ik me wenste’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

David Quist (60). Heeft verkering. 1 dochter. Geboren in Wilnis. Opgegroeid in Schoondijke. Kwam in 1979 naar Vlissingen. Begon in 1999 ‘De Fietsenmakker’ aan de Dreesstraat.

“Maar inmiddels zijn we verhuisd naar de Troelstraweg. De grootste fietsenwinkel van Walcheren. Met een vaste clientèle. Meest Vlissingers. Ik werk minimaal 60 uur in de week.”

“Ben begonnen in de stationsfietsenstalling. Van vijf tot één. Alleen tv kijken en opletten. Maar ik ging me vervelen en ben fietsen gaan repareren. Elektrische waren er nog niet.”

“Je kon kiezen tussen een bruine, een groene of een zwarte fiets. Met een terugtraprem of met drie versnellingen. Nu zijn de technische ontwikkelingen amper meer bij te houden.”

“Afgelopen zomer ben ik naar Rome gefietst. Heel gaaf. 100 km per dag. Je raakt helemaal onthaast. 9 uur per dag buiten. Het was jaren geleden dat ik in de zomer vakantie had.”

“Ik woon hier meer dan veertig jaar. Toen werd Vlissingen nog gedomineerd door De Schelde. Er waren twee toegangswegen. Inmiddels zijn we enorm in beweging. Een hippe stad.”

“Volgend jaar verkoop ik de zaak. Heb in de Paardenstraat een pakhuis gekocht. Dat ga ik verbouwen als woonhuis. Weet je, Vlissingen heeft me alles gebracht wat ik me wenste.”

Meer uit Vlissingen

Bestuurder rijdt door na aanrijding

VLISSINGEN - Op de Paul Krugerstraat in Vlissingen ter hoogte van het TINQ-tankstation zijn aan het begin van de middag twee auto’s met elkaar gebotst. Eén van de betrokken voertuigen is doorgereden en wordt nog door de politie nog gezocht. 

15 uur geleden
Wings to Victory organiseert lichtjesavond op Noorderbegraafplaats

VLISSINGEN - Op kerstavond 24 december eert de Stichting Wings to Victory de gesneuvelde militairen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Bij 246 graven wordt een lichtje geplaatst. Het ontsteken van de lichtjes begint om 17.30 uur.

17 uur geleden
Nieuw bestuur zet schouders onder speeltuin

VLISSINGEN - Het zal nog heel wat voeten in aarde hebben, maar er gloort stilletjes aan weer een toekomst aan de horizon voor de speeltuin in de Oude Stad. Een nieuw bestuur gaat de schouders eronder zetten om de speeltuin nieuw leven in te blazen en speciaal voor de kinderen in de binnenstad organiseert het nieuwe bestuur een kinderspeeldag in de entree van Het Arsenaal.

1 dag geleden
Containerbrand in Bloemenlaan

VLISSINGEN - De brandweerl van Vlissingen heeft dinsdagavond een containerbrand geblust in Vlissingen. 

1 dag geleden
‘Repareren zit in mijn bloed. Problemen oplossen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 dagen geleden
Vlaamse folkrock in de Piek op zaterdagavond

VLISSINGEN - De Vlaamse folkrockband Filthy Horse en de Zeeuwse Baldrick Brothers spelen 10 december in de Piek. Een avondje folk, country en woeste baarden. 

3 dagen geleden
Gewonde bij steekpartij in woning Vlissingen

VLISSINGEN - In een woning aan de Nieuwstraat in Vlissingen is één persoon gewond geraakt bij een steekpartij. De gealarmeerde politie heeft een verdachte aangehouden. Het slachtoffer was volgens agenten aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden