Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Weet je, Vlissingen heeft me alles gebracht wat ik me wenste’

‘Weet je, Vlissingen heeft me alles gebracht wat ik me wenste’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

David Quist (60). Heeft verkering. 1 dochter. Geboren in Wilnis. Opgegroeid in Schoondijke. Kwam in 1979 naar Vlissingen. Begon in 1999 ‘De Fietsenmakker’ aan de Dreesstraat.

“Maar inmiddels zijn we verhuisd naar de Troelstraweg. De grootste fietsenwinkel van Walcheren. Met een vaste clientèle. Meest Vlissingers. Ik werk minimaal 60 uur in de week.”

“Ben begonnen in de stationsfietsenstalling. Van vijf tot één. Alleen tv kijken en opletten. Maar ik ging me vervelen en ben fietsen gaan repareren. Elektrische waren er nog niet.”

“Je kon kiezen tussen een bruine, een groene of een zwarte fiets. Met een terugtraprem of met drie versnellingen. Nu zijn de technische ontwikkelingen amper meer bij te houden.”

“Afgelopen zomer ben ik naar Rome gefietst. Heel gaaf. 100 km per dag. Je raakt helemaal onthaast. 9 uur per dag buiten. Het was jaren geleden dat ik in de zomer vakantie had.”

“Ik woon hier meer dan veertig jaar. Toen werd Vlissingen nog gedomineerd door De Schelde. Er waren twee toegangswegen. Inmiddels zijn we enorm in beweging. Een hippe stad.”

“Volgend jaar verkoop ik de zaak. Heb in de Paardenstraat een pakhuis gekocht. Dat ga ik verbouwen als woonhuis. Weet je, Vlissingen heeft me alles gebracht wat ik me wenste.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

John Brosens geeft lezing over de rol van de Willem Ruys in de oorlog

VLISSINGEN - De Willem Ruys is met stip het meest tot de verbeelding sprekende schip dat in Vlissingen is gebouwd. Als ‘bouwnummer 214’ torende het schip gedurende de Tweede Wereldoorlog boven de zwaar gehavende stad uit. Schrijver John Brosens geeft vrijdag 29 oktober een lezing over de Willem Ruys en gaat onder meer in op de vraag hoe het Duitse plan om de schip aan het eind van de oorlog op te blazen is verijdeld.

2 dagen geleden
‘’Vlissingen onze stad’ schetst toekomstvisie’

VLISSINGEN - De Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee heeft een lijvig rapport gepresenteerd waarin vergezichten worden geschetst hoe Vlissingen er in de toekomst uit kan komen te zien. Daarnaast worden ook aanbevelingen gedaan hoe deze toekomstplannen gerealiseerd kunnen worden. Het rapport is bedoeld voor politieke partijen die er naar hartenlust uit kunnen putten bij het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s.

2 dagen geleden
‘Geen betere plek om op te groeien dan in Vlissingen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

3 dagen geleden
Swingend feest bijVlissingse Turn Vereniging

VLISSINGEN - Vorig jaar moesten ze een keertje overslaan wegens de coronaregels, maar afgelopen zaterdag kon de Vlissingse Turn Vereniging gelukkig weer hun jaarlijkse Springdisco organiseren.

4 dagen geleden
Motorrijder gewond na botsing met auto in Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een verkeersongeval op een kruising in Vlissingen is aan het einde van de ochtend iemand gewond geraakt. Een motorrijder kwam in botsing met een personenauto.Het ongeluk gebeurde rond 11.55 uur op de kruising van de Koudekerkseweg, de Gerbrandystraat en de Sloeweg. De motorrijder, afkomstig uit Vlissingen, raakte gewond. Hij is rond 13.30 uur per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht voor controle. Voor zover bekend had de man geen ernstig letsel. De vrouw die de auto bestuurde, bleef ongedeerd.Zowel de auto als de motor raakten beschadigd. De motor hoefde niet getakeld te worden, de auto is getakeld door bergingsbedrijf Kuzee. Vanwege het ongeluk was er rond de kruising enige tijd flink wat oponthoud. De politie regelde het verkeer.

5 dagen geleden
Maarten van Rossum komt de stoomhijskraan onthullen

VLISSINGEN - Er is zes jaar met man en macht aan gewerkt, maar aanstaande vrijdag komt Stoomhijskraan Schelde 38 terug naar het Scheldeterrein. Het is de droom van initiatiefnemer Wesley Sekewael. Dat de restauratie van de kraan uit 1946 na de nodige tegenslagen is voltooid mag gerust een prestatie van formaat genoemd worden.

1 week geleden
Luc Markies doet na zestig jaar het licht uit

VLISSINGEN - Hij is een begrip in Vlissingen, middenstander Luc Markies. Maar na zestig jaar ondernemerschap houdt hij het nu toch echt voor gezien. “Ik wilde doorgaan tot 1 april volgend jaar, dan word ik 84. Maar ik heb zes weken geleden mijn heup gebroken, dat is eigenlijk de reden dat ik vervroegd stop met de winkel. Ik leef hartstikke gezond alleen mijn lichaam wil niet meer gezond zijn. Ik ben links mank en rechts kreupel.”

1 week geleden