Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerstand tegen sluiten bieb, maar 's-Gravenpolder wil wel meedenken

Weerstand tegen sluiten bieb, maar 's-Gravenpolder wil wel meedenken

HEINKENSZAND - De dorpsraad in ‘s-Gravenpolder heeft woensdag een enquête, een lijst met handtekeningen en enkele brieven overhandigd aan burgemeester Gerben Dijksterhuis tegen het sluiten van de bibliotheek in het dorp. 

Voorzitter Gert-Jan van Riet zei dat hij schrok toen hij hoorde dat er plannen waren om de bieb en het Vrijwilligershuis naar Heinkenszand te verhuizen. 

Besparen

De gemeente Borsele zit in de financiële problemen en zoekt manieren om geld te besparen. Dit voorstel is één van de ruim 150 ideeën. “Ik heb me laten vertellen dat dit zo’n duizend euro per maand zou schelen. In de enquête geven genoeg mensen aan dat ze bereid zijn wat meer te betalen voor hun abonnement. Daarmee heb je die duizend euro er zo uit”, zei Van Riet tegen Dijksterhuis. 

Meedenken

De voorzitter gaf aan sowieso graag mee te denken over alternatieve bezuinigingen. De dorpsraad wil de bibliotheek behouden, omdat het anders ten koste zou gaan van de leefbaarheid van ‘s-Gravenpolder. 

De Zwake 

Mieke Kruithof zei dat ook. Zij woont in een appartement in De Zwake, het complex waarin ook de bieb zit, en zamelde ruim 240 handtekeningen tegen sluiting in. “Ouderen moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar hebben dan wel behoefte aan sociale contacten. De bibliotheek is een ruimte waar men elkaar ontmoet. Ook voor jongeren is dit belangrijk. Waar kunnen ze anders een boek halen?” 

Kerntaken

Het besluit over de sluiting is eerder al uitgesteld. De raad heeft vanwege de grote opgave besloten eerst een kerntakendiscussie te gaan voeren en pas daarna een besluit over besparingen te nemen. “Het is een geruststelling voor de korte termijn, maar op lange termijn kunnen wij geen garanties geven", aldus Dijksterhuis. 

Meer uit Beveland

COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

12 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

15 uur geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

17 uur geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

2 dagen geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

2 dagen geleden