Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerrecord sneuvelt: Warmste 22 maart ooit gemeten

Weerrecord sneuvelt: Warmste 22 maart ooit gemeten

THOLEN- Met om 13:20 uur 19,4 graden in De Bilt is het officieel de warmste 22 maart ooit gemeten. Het oude record was 19,2 graden, gemeten in 2012. De temperatuur kan komende uren nog een klein beetje oplopen en misschien wordt het vanmiddag voor het eerst dit jaar 20 graden in De Bilt. Ook in Tholen zal het kwik boven de 20 graden uitkomen.

In het zuiden van Nederland is het lokaal al 19,7 graden. Komende uren loopt de temperatuur nog wat op en wordt het naar verwachting voor het eerst dit jaar ergens in het land 20 graden. De kans is groot dat dat ook in Breda gaat gebeuren. 

Het warmterecord voor 22 maart over alle weerstations staat op 21,8 graden, gemeten op een inmiddels opgeheven weerstation in ‘s Heerenberg (Gelderland) in 1936. Het record van vandaag is het tweede warmterecord in De Bilt van 2022. Het eerste record viel op Nieuwjaarsdag. Van kouderecord is nog geen sprake geweest.

2021 telde zeven warmterecord en geen enkele kouderecord. Deze eeuw had tot dusver negen keer zo veel warmterecords dan kouderecords. Klimaatverandering is de oorzaak van dit verschil.

Deze week meer zonnig lenteweer, maar waarschijnlijk geen warmterecords
Morgen en ook de rest van de week blijft het zonnig en droog. Het wordt iets minder warm met maxima veelal tussen 14 en 18 graden. Maxima rond 11 graden zijn gebruikelijk eind maart. De datum-warmterecords staan bovendien wat hoger dan het record vandaag stond. De kans op meer warmterecords deze week is dan ook erg klein.

Meer uit Tholen

Brandbom veroorzaakt schade bij woning in Tholen aan het Slachtveld

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosief incident voorgedaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

2 uur geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

3 uur geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

15 uur geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

18 uur geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

20 uur geleden
Thover begint met alternatief vervoer voor vergeten dorpen op Tholen

THOLEN - Na enkele uitdagingen met het materiaal is Thover Tholen vandaag begonnen met een nieuwe vervoersdienst voor het eiland. De stichting Thover zet een busje met rolstoellift in om door dorpen te rijden waar de reguliere busdiensten vanaf volgend jaar niet langer zullen stoppen. De route is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit. In de plannen voor nieuwe busroutes op Tholen is volgend jaar weinig tot geen plek voor de dorpen. 

23 uur geleden
Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

1 dag geleden