Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Zondag ruimte voor zon, maandag onstuimig

Weerbericht: Zondag ruimte voor zon, maandag onstuimig

Wie dit weekeinde buiten wil genieten, kan het beste voor zondag activiteiten plannen. Zaterdag wordt het 10 tot 12 graden en zondag ligt de middagtemperatuur rond een graad of 8. Toch is zondag de betere dag voor buitenactiviteiten. Zondag blijft het droog, is er meer ruimte voor de zon en staat er minder wind, voorspelt weerbureau Weeronline.

Maxima van 5 of 6 graden zijn gebruikelijk eind januari, maar zaterdagmiddag is het tot 12 graden in het zuiden van Nederland. Lekker weer is het echter niet. Een groot deel van de dag is het bewolkt en uit dikkere bewolking kan af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Ook waait het stevig uit het westen. In de middag komt er ruimte voor de zon, vooral in de kustprovincies. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het droog en wisselend bewolkt. De minima liggen in het binnenland rond 3 graden. In de kustgebieden is het zachter met 5 of 6 graden.

Zondag

Zondagochtend schijnt de zon van tijd tot tijd. In de middag neemt vanaf het westen de bewolking toe, maar de zon zal hier nog een tijdje doorheen kunnen schijnen. Pas in de tweede helft van de middag zal de zon op de meeste plaatsen niet meer te zien zijn. Wel blijft het droog en de wind is veelal matig. Met een maximumtemperatuur van een graad of 8 is het enkele graden kouder dan zaterdag. Doordat het droog is met zon en duidelijk minder wind is het toch veel aangenamer weer om buiten te zijn. Zondagavond en in de nacht naar maandag neemt vanuit het westen de kans op regen toe. Ook draait de wind naar zuidwest en trekt flink aan.

Onstuimig

Maandag wordt een onstuimige dag. Vooral aan zee kan de wind fors uitpakken. Er is zelfs een kleine kans op noordwesterstorm. Het weerbeeld bestaat verder uit wolken en regen. Later op de dag gaat het weerbeeld over op een mix van opklaringen en buien. Bij deze buien is ook winterse neerslag mogelijk. De maxima liggen rond 7 graden, maar door wind en buien is de gevoelstemperatuur fors lager.

Meer uit Beveland

Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

6 uur geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

11 uur geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

11 uur geleden
Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

1 dag geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

1 dag geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

1 dag geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

1 dag geleden