Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Zondag ruimte voor zon, maandag onstuimig

Weerbericht: Zondag ruimte voor zon, maandag onstuimig

Wie dit weekeinde buiten wil genieten, kan het beste voor zondag activiteiten plannen. Zaterdag wordt het 10 tot 12 graden en zondag ligt de middagtemperatuur rond een graad of 8. Toch is zondag de betere dag voor buitenactiviteiten. Zondag blijft het droog, is er meer ruimte voor de zon en staat er minder wind, voorspelt weerbureau Weeronline.

Maxima van 5 of 6 graden zijn gebruikelijk eind januari, maar zaterdagmiddag is het tot 12 graden in het zuiden van Nederland. Lekker weer is het echter niet. Een groot deel van de dag is het bewolkt en uit dikkere bewolking kan af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Ook waait het stevig uit het westen. In de middag komt er ruimte voor de zon, vooral in de kustprovincies. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het droog en wisselend bewolkt. De minima liggen in het binnenland rond 3 graden. In de kustgebieden is het zachter met 5 of 6 graden.

Zondag

Zondagochtend schijnt de zon van tijd tot tijd. In de middag neemt vanaf het westen de bewolking toe, maar de zon zal hier nog een tijdje doorheen kunnen schijnen. Pas in de tweede helft van de middag zal de zon op de meeste plaatsen niet meer te zien zijn. Wel blijft het droog en de wind is veelal matig. Met een maximumtemperatuur van een graad of 8 is het enkele graden kouder dan zaterdag. Doordat het droog is met zon en duidelijk minder wind is het toch veel aangenamer weer om buiten te zijn. Zondagavond en in de nacht naar maandag neemt vanuit het westen de kans op regen toe. Ook draait de wind naar zuidwest en trekt flink aan.

Onstuimig

Maandag wordt een onstuimige dag. Vooral aan zee kan de wind fors uitpakken. Er is zelfs een kleine kans op noordwesterstorm. Het weerbeeld bestaat verder uit wolken en regen. Later op de dag gaat het weerbeeld over op een mix van opklaringen en buien. Bij deze buien is ook winterse neerslag mogelijk. De maxima liggen rond 7 graden, maar door wind en buien is de gevoelstemperatuur fors lager.

Meer uit Beveland

Goes viert Koningsdag zaterdag én zondag

GOES - In Goes is het zaterdag én zondag genieten van feestelijke Koningsdag-activiteiten.

2 uur geleden
Lintjesregen 2024: koninklijke onderscheiding voor 89 Zeeuwen

MIDDELBURG - De lintjesregen heeft vrijdag 89 Zeeuwen een koninklijke onderscheiding opgeleverd.

2 uur geleden
Acht Goesenaren koninklijk onderscheiden bij lintjesregen

GOES - Bij zijn eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Cees van den Bos vrijdag aan acht inwoners een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Echtpaar De Vos-Dekker en de heren Van den Pol, Nijsse, Remijn, De Kok, De Vries en Lankester zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

3 uur geleden
Lintjesregen Noord-Beveland eert Marian de Haze en Piet Hamelink

GEERSDIJK/WISSENKERKE - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen mocht burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland vrijdag Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk en Piet Hamelink uit Wissenkerke verrassen met een koninklijke onderscheiding. Meneer Hamelink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en mevrouw De Haze tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

4 uur geleden
Lintje voor maar liefst twaalf inwoners Borsele

KWADENDAMME - Vergeleken met voorgaande jaren daalde er vrijdagmorgen een enorme lintjesregen neer op de gemeente Borsele. Bij een feestelijke bijeenkomst in de kerk in Kwadendamme zijn maar liefst twaalf inwoners koninklijk onderscheiden. Betsy Rentmeester, Anneke Kampstra, Leny Rijk, echtpaar Kot, Ad Lijmbach, Dies Beulens, Jos van Moolenbroek, Jan Steenbakker, Kees Faasse en Theo van de Swaluw zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Lau Rentmeester mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

4 uur geleden
Weekendweer: kans op onweersbuien tijdens Koningsdag

GOES - Dit weekeinde komt de temperatuur hoger uit dan voorgaande dagen, maar er is wel kans op buien. 'Koningsdag verloopt wisselend met droge perioden, maar ook buien, bij 14 en 18 graden', voorspelt weerbureau Weeronline. 

5 uur geleden
Vrouw gewond bij autobotsing in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Bij een aanrijding tussen twee auto's is vrijdagochtend in Heinkenszand een vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

5 uur geleden