Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht Zeeland: regenachtig herfstweer in aantocht

Weerbericht Zeeland: regenachtig herfstweer in aantocht

REIMERSWAAL/KAPELLE - De afgelopen weken hebben we genoten van heerlijk zomers weer, maar daar lijkt vanaf vandaag een einde aan te komen. De rest van de week zullen wolken het weerbeeld overheersen. Gecombineerd met buien en stevige wind betekent dit het begin van een herfstachtige periode. 

Vandaag zijn er vooral veel wolken te zien, maar af en toe is er nog ruimte voor de zon. Er is kans op een enkele bui. Met gemiddeld 19 graden is het al kouder dan de afgelopen tijd. Er staat een matige wind vanuit het westen- tot zuidwesten. Deze is langs de kust wat krachtiger. Vannacht blijft het in het zuiden overwegend helder. 

Herfstachtig weer
De rest van het week kunnen we er op rekenen op redelijk wat plensbuien. Vanuit het westen neemt de bewolking toe. Het zal af en toe stevig doorregenen, maar er zijn ook overwegend droge momenten. De maximumtemperatuur zal oplopen tot ongeveer 20 graden. Als kan dit tijdens een hevige regenbui dalen naar 16 graden. Donderdag wordt er een stevige wind verwacht met daarbij kans op hagel en onweer. Dit is wel de perfecte dag om te genieten van 'Hollandse' luchten met stapelwolken die boven het landschap uittorenen. Nog maar enkele regenbuien trekken op vrijdag over het land. Toch blijft het met temperaturen onder de twintig graden koud voor de tijd van het jaar. Het weekend blijft ook wisselvallig met kans op buien. Toch zullen er ook enkele zonnige momenten zijn. Het weerbeeld bestaat ook volgende week uit veel wolken met buien. 

Derde hittegolf van het jaar
Op vrijdag 23 augustus begon alweer de derde hittegolf van deze zomer. Tot en met vorige week woensdag konden we genieten van tropische warmte van 30 graden of hoger. Deze zomer is wisselvalliger geweest dan vorig jaar toen er een langdurige droogteperiode heerste en de langste hittegolf ooit in Brabant werd opgetekend. Deze zomer tellen we al drie hittegolven in Brabant. De warmste was in juli, toen de magische grens van 40 graden voor het eerst in Nederland werd bereikt en overschreden.

Qua gemiddelde temperatuur staat de zomer van 2019 (berekend aan de hand van KNMI station Eindhoven) tussen de grote jongens. De zomer van vorig jaar, 2018, is de warmste ooit met 19,8 graden. Op de tweede plek zomer 2003 met 19,3 graden en derde de zomers van 1976 en 2018 met 19,1 graden. De huidige zomer zal 1976 en 2003 wel passeren. Ze gaat runner-up worden, close achter zomer 2018. Dat is net te veel. Maar de toon is gezet voor de komende jaren: tuimelende verse warmterecords, een toenemend aantal veertigers en zomers die heter en heter worden.

Heet, heter, heetst. Vandaag iets warmer dan gisteren en morgen het tropische hoogtepunt. Foto: ANP https://t.co/IGyBhKYEbw pic.twitter.com/qhHc2lc5kT

— Weeronline (@weeronline) August 26, 2019

Meer uit Reimerswaal

Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

18 uur geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 dag geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

1 dag geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

3 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

5 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

6 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

1 week geleden