Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Vorst bedreigt fruitbloesems

Weerbericht: Vorst bedreigt fruitbloesems

Door het zonnige en zachte weer van de afgelopen tijd staan sommige fruitbomen al in bloei. Komende nachten neemt de kans op vorst flink toe, laat weerbureau Weeronline weten. Dat komt doordat een noordenwind koudere lucht aanvoert en het in de nacht flink kan opklaren. ‘Vrijdag tot en met zondag kan het regionaal 2 tot 4 graden vriezen en daarbij kan onbeschermde fruitbloesem schade oplopen’, voorspelt Weeronline.

‘In de periode van vrijdag tot en met zondag zal het op uitgebreide schaal tot vorst komen. Op veel plaatsen daalt de temperatuur naar -2 of -3 graden. Plaatselijk kan de temperatuur beneden -4 graden dalen en aan de grond is het nog enkele graden kouder.’

Door het zonnige en zachte weer hebben vooral kersen en pruimen al bloesems. ‘Appels en peren lopen wat minder gevaar. Fruittelers met bloeiende fruitbomen krijgen dus te maken met extra drukke dagen. Door de bloesem met water te besproeien kan de temperatuur tot net onder het vriespunt dalen, maar kan voorkomen worden dat de temperatuur veel verder daalt en de bloesem kapotvriest.’

Ook overdag is het met zo’n 8 graden kouder dan gemiddeld deze tijd van het jaar. Een matige noordelijke wind maakt het voor het gevoel nog een aantal graden kouder. Wolkenvelden worden afgewisseld met zon, maar er is ook kans op een bui. ‘Tijdens een enkele bui kan het wat hagelen en een klein beetje natte sneeuw is niet uitgesloten.’ 

Eind maart is het volgens Weeronline normaal 10 tot 12 graden en in de eerste tien dagen van april wordt het gemiddeld 11 tot 14 graden. ‘Het vooruitzicht naar volgende week laat een wisselvalliger weerbeeld zien. De kans op vorst neemt af en de middagtemperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden.’

Meer uit Reimerswaal

Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

1 dag geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

1 dag geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

2 dagen geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

3 dagen geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

3 dagen geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

4 dagen geleden