Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Vorst bedreigt fruitbloesems

Weerbericht: Vorst bedreigt fruitbloesems

Door het zonnige en zachte weer van de afgelopen tijd staan sommige fruitbomen al in bloei. Komende nachten neemt de kans op vorst flink toe, laat weerbureau Weeronline weten. Dat komt doordat een noordenwind koudere lucht aanvoert en het in de nacht flink kan opklaren. ‘Vrijdag tot en met zondag kan het regionaal 2 tot 4 graden vriezen en daarbij kan onbeschermde fruitbloesem schade oplopen’, voorspelt Weeronline.

‘In de periode van vrijdag tot en met zondag zal het op uitgebreide schaal tot vorst komen. Op veel plaatsen daalt de temperatuur naar -2 of -3 graden. Plaatselijk kan de temperatuur beneden -4 graden dalen en aan de grond is het nog enkele graden kouder.’

Door het zonnige en zachte weer hebben vooral kersen en pruimen al bloesems. ‘Appels en peren lopen wat minder gevaar. Fruittelers met bloeiende fruitbomen krijgen dus te maken met extra drukke dagen. Door de bloesem met water te besproeien kan de temperatuur tot net onder het vriespunt dalen, maar kan voorkomen worden dat de temperatuur veel verder daalt en de bloesem kapotvriest.’

Ook overdag is het met zo’n 8 graden kouder dan gemiddeld deze tijd van het jaar. Een matige noordelijke wind maakt het voor het gevoel nog een aantal graden kouder. Wolkenvelden worden afgewisseld met zon, maar er is ook kans op een bui. ‘Tijdens een enkele bui kan het wat hagelen en een klein beetje natte sneeuw is niet uitgesloten.’ 

Eind maart is het volgens Weeronline normaal 10 tot 12 graden en in de eerste tien dagen van april wordt het gemiddeld 11 tot 14 graden. ‘Het vooruitzicht naar volgende week laat een wisselvalliger weerbeeld zien. De kans op vorst neemt af en de middagtemperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden.’

Meer uit Reimerswaal

Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

6 uur geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

21 uur geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

1 dag geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

2 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

3 dagen geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

3 dagen geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

4 dagen geleden