Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht Tholen: 'Vanaf vrijdag heet en broeierig'

Weerbericht Tholen: 'Vanaf vrijdag heet en broeierig'

THOLEN - Vanaf vrijdag gaat de temperatuur een stuk omhoog. Daarbij wordt het ook broeierig met een hoge luchtvochtigheid. Vooral zaterdag kan een snikhete dag worden met (gevoels)temperaturen ruim boven 30 graden. De kans op een regionale hittegolf is zo’n twintig procent.


Vrijdag wordt het op grote schaal 26 tot 30 graden met vooral in het zuidoosten maxima lokaal boven 30 graden. Doordat de luchtvochtigheid hoog is voelt het nog een aantal graden warmer aan.


Voor zaterdag is de weersverwachting nog vrij onzeker, maar er is landinwaarts grote kans op temperaturen ruim boven 30 graden. Daarbij is de luchtvochtigheid waarschijnlijk zelfs nog hoger dan op vrijdag, waardoor het zeer broeierig zal aanvoelen. Mogelijk levert dit ook enkele pittige onweersbuien op.


Daarna kan het nog een aantal dagen klam en broeierig blijven. Waarschijnlijk gaat de temperatuur wel een stuk omlaag, maar in het oosten en zuidoosten blijft kans op 30 graden. In de kustregio’s liggen de maxima waarschijnlijk rond een graad of 23.


Kans op een (regionale) hittegolf
Er is sprake van een hittegolf als het minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Daarbij moet het drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. Voor een officiële hittegolf moet in De Bilt aan deze voorwaarden worden voldaan.

De vijf keer 25 graden zal op grote schaal gehaald worden, maar drie keer 30 graden of meer wordt een stuk lastiger. De onzekerheid in de weersverwachting vanaf zaterdag is nog groot. Vooralsnog is de kans op een regionale hittegolf in Brabant, Limburg en de Achterhoek zo’n 20%. Voor De Bilt is de kans nog een stuk kleiner.


Tot vrijdag aangenaam zomerweer
De komende dagen is het aangenaam Nederlands zomerweer. Vanmiddag wordt het op veel plaatsen 25 tot 28 graden. Morgen, woensdag en donderdag is het iets koeler met 22 tot 26 graden.


Hiermee is het prima weer voor buitenactiviteiten. In het binnenland is het met zo’n 25 graden in de middag en weinig wind ’s middags warm genoeg voor een bezoek aan een recreatieplas of buitenzwembad. Aan de Noordzeekust is het met maximaal 22 graden voor veel mensen wat aan de frisse kant voor een echte stranddag, maar wel uitstekend weer voor een flinke strandwandeling.


Zonkracht 6
In deze tijd van het jaar bereikt de zonkracht tussen 12:00 en 15:00 nog UV-Index 6. Dit betekent dat de onbeschermde huid in 15-30 minuten kan verbranden.


In grote delen van het land blijft het komende dagen droog. In het zuidoosten en oosten is vanavond tot en met morgenochtend kans op enkele (onweers)buien. Op donderdag is vooral in Zuid-Nederland een lokale bui niet uitgesloten.


Lees ook

Ruim twee maanden werkzaamheden langs de Reimerswaalseweg tot aan Tholen

Meer uit Tholen

Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

12 uur geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

13 uur geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

19 uur geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

20 uur geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

1 dag geleden
In beeld: Koningsdag in Stalland, Flupland en Oud-Vossemeer [FOTOALBUM]

OUD-VOSSEMEER/SINT-ANNALAND/SINT PHILIPSLAND - Koningsdag begon voor de vroege verkopers met een somber weertje, maar eindigde met een lekker zonnetje. De inwoners van Stalland, Flupland en Oud-Vossemeer maakten er afgelopen zaterdag een groot feest van.

1 dag geleden
Politie zoekt de eigenaren van bijna tweehonderd sieraden en horloges

ZEELAND - De politie is op zoek naar de eigenaren van bijna tweehonderd sieraden en horloges. Deze spullen zijn begin april in beslag genomen bij de arrestatie van een 58-jarige man die wordt verdacht van meerdere inbraken in Zeeland.

2 dagen geleden