Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht Tholen: ‘Vanaf donderdag kan de jas weer uit de kast gehaald worden’

Weerbericht Tholen: ‘Vanaf donderdag kan de jas weer uit de kast gehaald worden’

THOLEN - Vanaf donderdag dalen de temperaturen behoorlijk. De wind draait naar het noordwesten en voert niet alleen buien, maar ook frissere lucht aan. Voordat het zover is, schijnt vandaag de zon nog en is het 23 tot lokaal 26 graden. Morgen en woensdag valt vooral in het zuiden regen.

De afgelopen maanden was het meestal (veel) warmer dan wat gebruikelijk is volgens het klimatologische gemiddelde. Maar vanaf aankomende donderdag komt daar verandering in. Dan wordt het een stuk frisser. Temperaturen van 18 tot 20 graden zijn halverwege september gebruikelijk, maar vrijdag en in het weekend wordt het niet veel warmer meer dan 15 tot 17 graden.

Vooral de combinatie lagere temperaturen, een stevige noordwestenwind en enkele buien doen toch wel denken aan herfst. Voor het gevoel is het zelfs nog een paar graden kouder. Een jas, maar ook weer kleding met langere mouwen, kunnen weer uit de kast gehaald worden.

Regen
Dinsdag en woensdag ligt een regenzone over België en zuidelijk Nederland. De bewolking overheerst en het is van tijd tot tijd kletsnat. Ook kan wat Saharastof meekomen, maar doordat het soms stevig regent, spoelt het stof ook weer weg. De temperatuur loopt dinsdag nog op naar 21 tot 23 graden en ook woensdag kan het op veel plaatsen nog 20 graden worden.

Volgende week weer warmer?
De wind verlaat volgende week de frisse noordwesthoek en draait dan naar het zuidwesten. Daarmee wordt geleidelijk weer wat warmere lucht aangevoerd en later volgende week kan het kwik weer in de buurt van de 20 graden uitkomen. Ruim daarom je T-shirt of korte broek nog niet te ver op, want deze kunnen nog zeker van pas komen.

Meer uit Tholen

Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

18 uur geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

22 uur geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

1 dag geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

1 dag geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

1 dag geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

2 dagen geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

2 dagen geleden