Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

Vandaag schijnt de zon uitbundig en in een groot deel van het land wordt voor de eerste keer dit jaar zonkracht 7 gehaald. “Met deze zonkracht kan jouw onbeschermde huid, afhankelijk van jouw huidtype, binnen 10-25 minuten verbanden”, aldus Berend van Straaten, meteoroloog bij Weeronline. “Tussen 11.00 en 16.00 uur staat de zon het hoogst aan de horizon en loop jij risico om te verbranden. Insmeren is dan ook zeker aan te raden. De zon is op zijn felst rond 13.30 uur.”

Ook in de avonduren is het vaak nog zonnig maar insmeren is dan niet meer nodig. “In de avonduren staat de zon zo laag aan de horizon dat je niet meer kunt verbranden. De zonkracht is dan slechts 1-2.”

Pinksteren 
Ook tijdens het lange pinksterweekend is het de zon die het weerbeeld domineert. “Vooral zaterdag is het zonovergoten en vrij aangenaam met temperaturen die oplopen naar 17 graden in het noorden tot lokaal 22 graden in Limburg”, aldus van Straaten.

“Ga jij buiten op het terras zitten of lekker in de tuin werken? Dan moet jij je wederom goed insmeren want ook zaterdag wordt zonkracht 7 gehaald. Alleen in het uiterste noorden is de zon iets minder fel met zonkracht 6.”

Zondag is het nog ronduit zonnig en zeer aangenaam met temperaturen die op uitgebreide schaal oplopen tot ruim 20 graden. Op maandag is iets meer bewolking aanwezig, maar ook dan schijnt af en toe de zon. “Het blijft zeker droog en met zeer aangename temperaturen is het dan ook perfect weer om naar buiten te gaan. Beschermen tegen de krachtige zon is ook dan dus wel nodig.”

Meer uit Tholen

Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

18 uur geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

21 uur geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 dag geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

1 dag geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

2 dagen geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Politie: 'Maatregelen nodig om aantal verkeersdoden terug te dringen'

ZEELAND - Vorig jaar zijn in Nederland 684 mensen gestorven door een verkeersongeval, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Naast het handhaven van de verkeersregels door de politie is er een gezamenlijke inspanning van alle ketenpartners nodig om het aantal fatale verkeersongevallen terug te dringen", zegt Willybert Oor, portefeuillehouder Verkeer van de politie.

2 dagen geleden