Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht Tholen: ‘Herfst barst deze week los: kans op wateroverlast en verkeershinder’

Weerbericht Tholen: ‘Herfst barst deze week los: kans op wateroverlast en verkeershinder’

THOLEN - Komende dagen is het ronduit wisselvallig met van tijd tot tijd veel regen en wind. Zodra dit samenvalt met de ochtend- of avondspits kan dit veel hinder in het verkeer veroorzaken. Dat meldt weeronline. Plaatselijk kan ook wateroverlast optreden. Met 13 tot 15 graden is het fris voor eind september. Maandag trekt vanuit het noordwesten een regenzone naar het zuidoosten, waardoor vooral de ochtend en ook nog een deel van de middag met regenachtige perioden verloopt. Tijdens de ochtendspits krijgt het westen als eerste met intensieve regenval te maken. Vooral op de drukke trajecten in de Randstad kan de vertraging door files snel oplopen bij regenachtig weer. In de oostelijke regio’s is het dan overwegend bewolkt met wat lichte regen of motregen. Ten oosten van Utrecht komt de meest intensieve neerslag zeer waarschijnlijk als de meeste verkeersdrukte van de ochtend al is opgelost.

Aanhoudende regen en forse wind
Tijdens de avondspits heeft de regenzone het land grotendeels verlaten via het zuidoosten, maar daarachter worden nog talrijke buien aangevoerd. Als een bui overtrekt kan het even flink plenzen en is kans op onweer. Niet alleen de regen speelt het verkeer parten, ook de wind zwelt maandag aan. Boven land wordt de zuidwester matig tot vrij krachtig. In de kustregio’s wordt windkracht 6 of 7 verwacht en is kans op windstoten rond 75 km/uur. Vooral bij een forse zijwind op bruggen en viaducten moeten bestuurders van auto’s met aanhangers of trailers extra alert zijn op de weersomstandigheden.

Plassen op de weg door plensbuien
Voorlopig zijn de wisselvallig dagen nog niet geteld en dinsdag trekken verscheidene buien over. Soms kan het even stevig doorregenen met kans op onweer of hagel. Tijdens en vlak na een felle bui kan een laagje water op de weg blijven staan en is kans op aquaplaning. In combinatie met de regen van maandag kan plaatselijk wateroverlast ontstaan.

Erg fris voor de tijd van het jaar
Eind september zijn temperaturen van 17 of 18 graden gebruikelijk volgens het langjarig klimaatgemiddelde. Tijdens de komende dagen komt de temperatuur telkens ruim onder die waarden uit. ’s Middags is het hooguit 13 tot 15 graden. Als het regent doet de temperatuur zelfs nog een stapje verder terug.

Meer uit Tholen

Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

1 uur geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

2 uur geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

1 dag geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

1 dag geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

1 dag geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

1 dag geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

2 dagen geleden