Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht Tholen: De zon schijnt flink en het blijft droog

Weerbericht Tholen: De zon schijnt flink en het blijft droog

THOLEN - Het is zonnig en het blijft droog vandaag. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 17 of 18 graden. 

Het is zonnig, maar in het noorden van het land komen lokaal nog enkele wolkenvelden voor. Het is droog en er staat een matige en aan zee vrij krachtige en in het Waddengebied krachtige westenwind, windkracht 4 tot 6. De temperatuur loopt snel op en om 11:00 uur is het 14-15 graden. Ook tijdens de middaguren is het zonovergoten herfstweer en het is dan ook heerlijk weer om buiten te zijn. Er zijn nagenoeg geen wolken en het blijft dan ook droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en het wordt 17-18 graden.

Het is helder, pas in de loop van de nacht verschijnt er in het westen van het land wat hoge bewolking. Het blijft droog en bij een vooral landinwaarts afnemende zuidwestenwind daalt de temperatuur flink. In het oosten en zuidoosten kan het afkoelen naar 5-6 graden. In het noorden en westen wordt het niet kouder dan 8 tot 10 graden.

Mix van wolken en zon 

De zon schijnt op veel plaatsen flink, maar er zijn ook wolkenvelden. In het noordwesten kan een enkele bui voorkomen, elders blijft het droog.

In de middag is er een mix van zon en wolken. Het noordwesten blijft gevoelig voor een beetje regen. Elders is het droog. Er waait een matige, in de kustgebieden vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind. De temperatuur loopt op naar 17-18 graden.

In de avond en nacht naar zaterdag neemt de bewolking toe en vanuit het noordwesten trekt een gebied met regen over het land naar het zuidoosten. De wind draait naar het westen en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur daalt naar 8 tot 11 graden.

Zaterdag 

Met name in de ochtend trekken over de noordelijke helft van het land nog enkele buien. Elders is het droog en schijnt geregeld de zon. In de middag is het overal droog met flinke perioden met zon. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en daarmee wordt iets minder warme lucht aangevoerd. Het wordt maximaal 16 graden en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Zondag 

De zon schijnt flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het is overal droog en er waait een zwakke tot hooguit matige zuiden- tot zuidoostenwind. Daarmee wordt weer zachtere lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar 16 graden in het noorden en naar 18 in het zuiden. Het is dan ook heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht in de verkleurende natuur.

Maandag

Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Hier en daar komt het tot een bui, maar de meeste plaatsen houden het droog. De wind draait van zuid naar noordwest en neemt toe naar matig en het wordt opnieuw 16 graden in het noorden en 18 in het zuiden.


Meer uit Tholen

Leo Troost (70) timmert aan de weg als acteur: ‘Ik kom op de mooiste locaties’

SINT-MAARTENSDIJK - We gaan even flink terug in de tijd naar de jaren 70. Een toen nog jonge Leo begint zijn carrière als bandparodist. Een bandparodist is een komische act van allerlei sketches aan elkaar geplakt. Hoewel hij hiermee regelmatig optreedt, beoefent Troost in het dagelijks leven verschillende beroepen om zijn artiestenbestaan te bekostigen.

6 uur geleden
WijZijn in de gemeente Tholen

THOLEN - De collega’s van het sociaal team in Tholen zijn er voor inwoners die vastlopen in hun dagelijks leven en ondersteuning nodig hebben. Inwoners kunnen met vragen of problemen terecht tijdens spreekuren of een persoonlijke afspraak maken.

9 uur geleden
Zilveren medaille voor de turnsters van Olympia

THOLEN - De Jeugd H Meiden van Olympia Tholen hadden zaterdag 19 november hun eerste teamwedstrijd turnen in Breda. Ze waren samen met een team van gymnastiekvereniging Samen Sterk uit Rijsbergen. 

1 dag geleden
Jaarlijkse inzamelingsactie DE Punten voor koffie voor de voedselbank weer van start

THOLEN - De jaarlijkse landelijke inzamelingsactie van Douwe Egbert punten voor koffie voor lokale voedselbanken is weer gestart. Voor het tiende jaar zamelen de lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen weer punten in. Vorig jaar werden er 5.200 pakken koffie verdeeld onder de cliënten van de voedselbank. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Corina Wisse: ‘Je kunt dit werk niet doen als het niet je passie of hobby is’

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Corina Wisse. 

3 dagen geleden
Auto belandt in sloot na aanrijding in Tholen

THOLEN - Twee personen zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een botsing op de Bartelmeetweg bij Tholen. Eén auto belandde hierbij in de sloot.

3 dagen geleden
Jij op Tholen organiseert kookactiviteiten voor jongeren

SINT-ANNALAND - Jij op Tholen organiseert, samen met vrijwilligers van AnnaZorgt, een ‘Anna-FUN’ kookactiviteit in het sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete in Sint-Annaland. Jongeren van 10 jaar en ouder kunnen samen een maaltijd koken. Daarna eten ze de zelfgemaakte maaltijd, samen met hun opa en oma, ouders, buren, vrienden, op. 

4 dagen geleden