Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht Tholen: De zon schijnt flink en het blijft droog

Weerbericht Tholen: De zon schijnt flink en het blijft droog

THOLEN - Het is zonnig en het blijft droog vandaag. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 17 of 18 graden. 

Het is zonnig, maar in het noorden van het land komen lokaal nog enkele wolkenvelden voor. Het is droog en er staat een matige en aan zee vrij krachtige en in het Waddengebied krachtige westenwind, windkracht 4 tot 6. De temperatuur loopt snel op en om 11:00 uur is het 14-15 graden. Ook tijdens de middaguren is het zonovergoten herfstweer en het is dan ook heerlijk weer om buiten te zijn. Er zijn nagenoeg geen wolken en het blijft dan ook droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en het wordt 17-18 graden.

Het is helder, pas in de loop van de nacht verschijnt er in het westen van het land wat hoge bewolking. Het blijft droog en bij een vooral landinwaarts afnemende zuidwestenwind daalt de temperatuur flink. In het oosten en zuidoosten kan het afkoelen naar 5-6 graden. In het noorden en westen wordt het niet kouder dan 8 tot 10 graden.

Mix van wolken en zon 

De zon schijnt op veel plaatsen flink, maar er zijn ook wolkenvelden. In het noordwesten kan een enkele bui voorkomen, elders blijft het droog.

In de middag is er een mix van zon en wolken. Het noordwesten blijft gevoelig voor een beetje regen. Elders is het droog. Er waait een matige, in de kustgebieden vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind. De temperatuur loopt op naar 17-18 graden.

In de avond en nacht naar zaterdag neemt de bewolking toe en vanuit het noordwesten trekt een gebied met regen over het land naar het zuidoosten. De wind draait naar het westen en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur daalt naar 8 tot 11 graden.

Zaterdag 

Met name in de ochtend trekken over de noordelijke helft van het land nog enkele buien. Elders is het droog en schijnt geregeld de zon. In de middag is het overal droog met flinke perioden met zon. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en daarmee wordt iets minder warme lucht aangevoerd. Het wordt maximaal 16 graden en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Zondag 

De zon schijnt flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het is overal droog en er waait een zwakke tot hooguit matige zuiden- tot zuidoostenwind. Daarmee wordt weer zachtere lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar 16 graden in het noorden en naar 18 in het zuiden. Het is dan ook heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht in de verkleurende natuur.

Maandag

Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Hier en daar komt het tot een bui, maar de meeste plaatsen houden het droog. De wind draait van zuid naar noordwest en neemt toe naar matig en het wordt opnieuw 16 graden in het noorden en 18 in het zuiden.


Meer uit Tholen

Kringloopwinkel OverThollig verhuist na 13 jaar uit de Postweg

THOLEN - Kringloopwinkel OverThollig gaat binnenkort verhuizen van de Postweg 3c naar Einsteinweg 3 in Tholen. Vanwege de verhuizing is er tijdelijk geen inname van goederen mogelijk.

1 uur geleden
Motorrijder valt in sloot langs de Postweg, ambulance controleert man

THOLEN - Een motorrijder is maandagavond langs de Postweg in de sloot gevallen. De bestuurder kon zelf uit de greppel klimmen en heeft zelf de hulpdiensten gebeld. Het is niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

4 uur geleden
Pupillen van Olympia Tholen succesvol tijdens turnwedstrijd in Vlijmen

THOLEN - Voor de tweede kwalificatiewedstrijd moesten de pupillen niveau 6 en 7 zaterdag 2 maart afreizen naar Vlijmen. Na deze wedstrijd is het afwachten of we met de teams en individueel de finales hebben behaald. Maar eerst maar eens lekker turnen. 

19 uur geleden
Bewoners van Flupland vrezen voor komst nieuwe wijk Aan de Kreek

SINT PHILIPSLAND - Een straat in Sint Philipsland vreest voor een nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. De gemeente Tholen wil daar zo'n 100 nieuwe woningen realiseren. Buurtbewoners dienden vijf bezwaren in tegen het plan. Ze zijn vooral bezorgd over het verdwijnen van hun uitzicht, toenemende verkeersstromen en mogelijke waardedaling van hun huizen. Ook uiten ze kritiek op onduidelijken en verkeerdere berekeningen.

22 uur geleden
Lars bevrijdt Tholense Boys in slotfase en NOAD'67 blijft in titelrace [SPEELRONDE 14]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 2 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 14.

1 dag geleden
Jong en oud bestrijdt zwerfafval langs de Oosterschelde: 'Lijkt wel strandjutten'

SINT-MAARTENSDIJK - Gewapend met een vuilniszak, handschoenen en een prikstok ging een gemêleerd gezelschap van meer dan dertig personen, jong en oud, het zwerfafval te lijf tijdens de gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

2 dagen geleden