Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: ‘Na droge en warme start vaker buien in september’

Weerbericht: ‘Na droge en warme start vaker buien in september’

Na een overwegend droge start, met temperaturen tot 27 graden, neemt in het eerste weekend van september de kans op regen toe. Daarna zullen vooral de kustprovincies regelmatig met buien te maken krijgen. Dat meldt Weeronline. De middagtemperatuur daalt richting normale waarden van 19 tot 22 graden. Er zullen ook dagen zijn waarop het droog blijft. Het wisselvallige weer staat in groot contrast met het weer in augustus, ook omdat deze zomermaand wel heel zonnig, droog en warm verliep.

September begint vrij rustig met wolkenvelden, zon en weinig wind. De eerste dagen is het overwegend droog en met 22 tot 27 graden is het ook wat warmer dan gebruikelijk. Gemiddeld start september met 19 tot 22 graden. Wie tijdens een dagje strand nog een duik in de zee wil maken kan dat best doen. De zeewatertemperatuur ligt momenteel op 20 à 21 graden. Daarmee is de watertemperatuur veel hoger dan aan het begin van de zomer.

Vaker regen, vooral in kustprovincies
Het droge weer raken we in het eerste septemberweekend waarschijnlijk kwijt. De kans op buien neemt vanaf dan toe, maar er zullen ook dan nog dagen zijn waarop het grotendeels droog blijft. We moeten er wel rekening mee houden dat het geleidelijk natter en ook koeler wordt. Vanwege het warme zeewater kan de buiigheid in de kustprovincies sterker uitvallen dan in het binnenland en dan ligt zelfs een vrij natte maand op de loer. Dit staat in schril contrast met het zonnige en warme weer van augustus. Overigens kan de natuur wel wat neerslag gebruiken, het neerslagtekort is nog steeds uitzonderlijk groot.

Toch is september ook met normale temperaturen een heerlijke maand om lekker buiten te zijn. Halverwege de maand is 19 of 20 graden heel gebruikelijk en dat is warm genoeg om in T-shirt of met een vest naar buiten te gaan. In het binnenland kan het best nog een enkele keer 25 graden worden. Voor een middagje weg is het wel raadzaam om de laatste weersverwachting erop na te slaan of voor de zekerheid een paraplu mee te nemen.

’S avonds fris
Richting het einde van de maand geven de weermodellen een voorzichtig signaal voor een afnemende kans op regen en vrij normale temperaturen. Dit zou betekenen dat het 17 tot 20 graden wordt. Op een wat zonnigere en droge dag kan het makkelijk een aantal graden warmer worden. Maar de dagen zijn wel korter en in de avond wordt het dan snel fris.

Meer uit Tholen

Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

18 uur geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

23 uur geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

1 dag geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

1 dag geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

2 dagen geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

2 dagen geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

3 dagen geleden