Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: ‘Na droge en warme start vaker buien in september’

Weerbericht: ‘Na droge en warme start vaker buien in september’

Na een overwegend droge start, met temperaturen tot 27 graden, neemt in het eerste weekend van september de kans op regen toe. Daarna zullen vooral de kustprovincies regelmatig met buien te maken krijgen. Dat meldt Weeronline. De middagtemperatuur daalt richting normale waarden van 19 tot 22 graden. Er zullen ook dagen zijn waarop het droog blijft. Het wisselvallige weer staat in groot contrast met het weer in augustus, ook omdat deze zomermaand wel heel zonnig, droog en warm verliep.

September begint vrij rustig met wolkenvelden, zon en weinig wind. De eerste dagen is het overwegend droog en met 22 tot 27 graden is het ook wat warmer dan gebruikelijk. Gemiddeld start september met 19 tot 22 graden. Wie tijdens een dagje strand nog een duik in de zee wil maken kan dat best doen. De zeewatertemperatuur ligt momenteel op 20 à 21 graden. Daarmee is de watertemperatuur veel hoger dan aan het begin van de zomer.

Vaker regen, vooral in kustprovincies
Het droge weer raken we in het eerste septemberweekend waarschijnlijk kwijt. De kans op buien neemt vanaf dan toe, maar er zullen ook dan nog dagen zijn waarop het grotendeels droog blijft. We moeten er wel rekening mee houden dat het geleidelijk natter en ook koeler wordt. Vanwege het warme zeewater kan de buiigheid in de kustprovincies sterker uitvallen dan in het binnenland en dan ligt zelfs een vrij natte maand op de loer. Dit staat in schril contrast met het zonnige en warme weer van augustus. Overigens kan de natuur wel wat neerslag gebruiken, het neerslagtekort is nog steeds uitzonderlijk groot.

Toch is september ook met normale temperaturen een heerlijke maand om lekker buiten te zijn. Halverwege de maand is 19 of 20 graden heel gebruikelijk en dat is warm genoeg om in T-shirt of met een vest naar buiten te gaan. In het binnenland kan het best nog een enkele keer 25 graden worden. Voor een middagje weg is het wel raadzaam om de laatste weersverwachting erop na te slaan of voor de zekerheid een paraplu mee te nemen.

’S avonds fris
Richting het einde van de maand geven de weermodellen een voorzichtig signaal voor een afnemende kans op regen en vrij normale temperaturen. Dit zou betekenen dat het 17 tot 20 graden wordt. Op een wat zonnigere en droge dag kan het makkelijk een aantal graden warmer worden. Maar de dagen zijn wel korter en in de avond wordt het dan snel fris.

Meer uit Tholen

KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middennacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

1 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

1 dag geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

2 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

2 dagen geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

3 dagen geleden