Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Koud Sinterklaasweekend voor Heerlijk Avondje

Weerbericht: Koud Sinterklaasweekend voor Heerlijk Avondje

Het eerste weekeinde van december verloopt licht winters. ‘De bewolking overheerst, soms schijnt de zon en het blijft droog’, voorspelt weerbureau Weeronline. 

‘In de nachten vriest het licht, overdag is het 2 tot 3 graden boven nul. Mede door een stevige noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur het hele weekeinde enkele graden onder nul.’

Vrijdag

Met een meest matige oosten- tot noordoostenwind wordt koude lucht aangevoerd. De temperatuur wordt op deze vrijdag dan ook niet hoger dan 2 graden in het oosten en 4, lokaal 5 in het westen. ‘Voor het gevoel lijkt het de hele dag te vriezen met een gevoelstemperatuur enkele graden onder nul. Een dikke jas in combinatie met handschoenen en een sjaal zijn dan ook aan te raden.’

Het weerbeeld laat volgens Weeronline vrij veel bewolking zien en uit dikkere bewolking valt soms wat lichte motregen of motsneeuw. ‘In het noorden en later ook in het westen van het land breekt de zon af en toe door.’

Weekeinde

‘Zowel zaterdag als zondag staat er een koude noordoostenwind. Boven land is de wind zwak tot matig, aan zee en in het Waddengebied waait het soms vrij krachtig, windkracht 5 tot 6. De thermometers wijzen overdag waarden van 2 of 3 graden boven nul aan, maar de gevoelstemperatuur ligt het hele weekeinde ruim onder nul.’

Het weerbeeld laat zaterdag flinke zonnige perioden zien. ‘Zondag is er meer bewolking. Toch kan zondag met name in het noorden ook de zon nog even doorbreken. Het blijft over het algemeen droog.’ Het advies aan Sinterklaas en zijn Pieten is dan ook om zich goed aan te kleden als ze dit weekeinde bij veel mensen langs de deuren gaan. In de avond, nacht en vroege ochtend vriest het licht.

Volgende week

Na het weekeinde blijft de bewolking overheersen, maar soms schijnt ook even de zon. Uit die bewolking valt af en toe wat neerslag. ‘Naast regen kan dit soms ook natte sneeuw zijn. In de nachten daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt, overdag is het maximaal 5 graden. Daarmee blijft het vrij koud voor de tijd van het jaar, want temperaturen van 6 tot 8 graden zijn gebruikelijk zo begin december.’

Meer uit Beveland

Auto rijdt tegen boom op Torendijk in Kortgene, bestuurder ernstig gewond

KORTGENE - Bij een eenzijdig auto-ongeval op de Torendijk in Kortgene is donderdagavond de bestuurder ernstig gewond geraakt. 

31 minuten geleden
Zeeuwse Milieufederatie klaagt Nederlandse staat aan voor PFAS-verontreiniging

MIDDELBURG - De Zeeuwse Milieufederatie heeft samen met toen andere belangenorganisaties de Staat der Nederlanden aangeklaagd voor de schadelijke gevolgen van PFAS-verontreiniging. De organisaties hebben Knoops' advocaten in de arm genomen en de rechtszaak begint op 7 augustus bij de rechtbank in Den Haag. In de rechtszaak wordt onder meer verwezen naar de hoge concentraties PFAS in de Westerschelde.

21 uur geleden
24-uurs evenement in Omnium Goes: CIOS Zuidwest-Nederland steunt Het Vergeten Kind

GOES - Donderdag om 9.00 uur is een evenement bij CIOS Zuidwest-Nederland begonnen: studenten zijn gedurende 24 uur non-stop in beweging, allemaal voor het goede doel. In samenwerking met stichting Het Vergeten Kind zullen de studenten geld inzamelen om kwetsbare kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het evenement vindt plaats in het Omnium in Goes en is open voor publiek, met vrije inloop.

1 dag geleden
Brandweer lang bezig met brand in hybride auto 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer heeft donderdagochtend haar handen vol gehad aan een in brand gevlogen hybride auto. Het voertuig is uitgebrand.

1 dag geleden
Belgische ministers bezoeken energie-eiland dat wordt gebouwd in Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - In Vlissingen-Oost worden momenteel de fundamenten gelegd voor een baanbrekend project: het Prinses Elisabeth Energie Eiland voor de Belgische kust. Het eerste van de 23 immense betonnen caissons is bijna gereed. Deze mijlpaal trok vandaag hoog bezoek uit België naar Vlissingen-Oost, waar de bouw van deze innovatieve constructie plaatsvindt. De Belgische premier Alexander De Croo, minister van Energie Tinne Van der Straeten en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine een bezoek aan de caissonwerf in Vlissingen.

1 dag geleden
Expositie over 165 jaar katholieke kerk in Ovezande

OVEZANDE - In dit jaar waarin Ovezande 700 jaar bestaat, viert de katholieke kerk in het dorp het 165-jarig bestaan. 'Daarmee is de kerk de oudste nog originele katholieke kerk van deze regio', aldus de kerkgemeente, die een expositie organiseert.

1 dag geleden
Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

2 dagen geleden