Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Koud Sinterklaasweekend voor Heerlijk Avondje

Weerbericht: Koud Sinterklaasweekend voor Heerlijk Avondje

Het eerste weekeinde van december verloopt licht winters. ‘De bewolking overheerst, soms schijnt de zon en het blijft droog’, voorspelt weerbureau Weeronline. 

‘In de nachten vriest het licht, overdag is het 2 tot 3 graden boven nul. Mede door een stevige noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur het hele weekeinde enkele graden onder nul.’

Vrijdag

Met een meest matige oosten- tot noordoostenwind wordt koude lucht aangevoerd. De temperatuur wordt op deze vrijdag dan ook niet hoger dan 2 graden in het oosten en 4, lokaal 5 in het westen. ‘Voor het gevoel lijkt het de hele dag te vriezen met een gevoelstemperatuur enkele graden onder nul. Een dikke jas in combinatie met handschoenen en een sjaal zijn dan ook aan te raden.’

Het weerbeeld laat volgens Weeronline vrij veel bewolking zien en uit dikkere bewolking valt soms wat lichte motregen of motsneeuw. ‘In het noorden en later ook in het westen van het land breekt de zon af en toe door.’

Weekeinde

‘Zowel zaterdag als zondag staat er een koude noordoostenwind. Boven land is de wind zwak tot matig, aan zee en in het Waddengebied waait het soms vrij krachtig, windkracht 5 tot 6. De thermometers wijzen overdag waarden van 2 of 3 graden boven nul aan, maar de gevoelstemperatuur ligt het hele weekeinde ruim onder nul.’

Het weerbeeld laat zaterdag flinke zonnige perioden zien. ‘Zondag is er meer bewolking. Toch kan zondag met name in het noorden ook de zon nog even doorbreken. Het blijft over het algemeen droog.’ Het advies aan Sinterklaas en zijn Pieten is dan ook om zich goed aan te kleden als ze dit weekeinde bij veel mensen langs de deuren gaan. In de avond, nacht en vroege ochtend vriest het licht.

Volgende week

Na het weekeinde blijft de bewolking overheersen, maar soms schijnt ook even de zon. Uit die bewolking valt af en toe wat neerslag. ‘Naast regen kan dit soms ook natte sneeuw zijn. In de nachten daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt, overdag is het maximaal 5 graden. Daarmee blijft het vrij koud voor de tijd van het jaar, want temperaturen van 6 tot 8 graden zijn gebruikelijk zo begin december.’

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

21 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

3 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

3 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden