Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Koud en grijs decemberweekeinde

Weerbericht: Koud en grijs decemberweekeinde

Dit weekeinde ligt de maximumtemperatuur veelal tussen 0 en 3 graden en ’s nachts en ‘s ochtends vriest het op uitgebreide schaal. Dat is de weersverwachting van weerbureau Weeronline. ‘De zon is niet vaak te zien. Het is op veel plaatsen droog, maar lokaal kan wat winterse neerslag vallen.’

Vrijdag schijnt in het noorden en westen af en toe de zon. ‘In de westelijke kustregio is kans op een winterse bui.’

Zaterdag: grijze start, westen lokale winterse bui

De ochtend van de eerste weekenddag verloopt zeer waarschijnlijk grijs met op veel plekken mist. ‘De zon zal geleidelijk proberen door te breken, maar hoe goed dit lukt en vooral waar is lastig te zeggen. Met wat zon wordt het in de middag 2 of 3 graden. In mist blijft het kwik steken rond het vriespunt. Misschien komt het lokaal tot een ijsdag. Dit is een dag waarop de maximumtemperatuur onder het vriespunt ligt.’

De buienkans is klein en als het ergens tot een (winterse) bui komt is dit opnieuw langs de westkust. Waaien doet het nauwelijks.

Zondag: iets grotere sneeuwkansen

Ook op de tweede weekenddag is het behoorlijk winters. ‘Na een nacht met in het hele land lichte vorst wordt het ’s middags 0 tot 2 graden. Lokaal is weer kans op een ijsdag. Er is veel bewolking en hooguit af en toe wat zon. In de loop van de dag neemt in Zuid-Nederland de kans op een beetje sneeuw toe. Ook is er langs de westkust nog steeds kans op een enkele winterse bui.’

Meer uit Beveland

Uitvaart geliefde pastoor Fons van Hees online te volgen

GOES - In zijn woonplaats Zierikzee is op 31 januari Fons van Hees overleden. Hij was pastoor van de H. Pater Damiaanparochie en de H. Maria Parochie Walcheren. ‘We verliezen in hem een zeer geliefde pastoor’, laten de parochies weten.

7 uur geleden
Woninginbrekers op heterdaad aangehouden in Populierenstraat Goes

GOES - Twee woninginbrekers die het voorzien hadden op een huis aan de Populierenstraat in Goes zijn zondagavond net op tijd ingerekend. 

9 uur geleden
Middelbrand in loods met houtpellets aan de Estlandweg

NIEUWDORP - Aan de Estlandweg in Nieuwdorp staat een loods met houtpellets in brand. De brandweer ging er met meerdere eenheden op af.

1 dag geleden
Geweldsincident aan de J.D.van Mellestraat, slachtoffer aangetroffen in woning

GOES - Aan de J.D.van Mellestraat in Goes heeft gisteravond een geweldsincident plaatsgevonden. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld waarna deze onder politie begeleiding is overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden
'Juist door het wel te bespreken kom je nader tot elkaar'

GOES - Na 25 jaar in de optiekbranche gewerkt te hebben, was Monique Dommanschet toe aan een nieuwe uitdaging. Ze ging op zoek naar meer verdieping en zingeving in het leven. Door persoonlijke verliezen kwam het vak van uitvaartondernemer op haar pad. Ze zag hoe waardevol het is om mensen in een kwetsbare periode te mogen bijstaan. Met volle overgave startte ze in 2014 UitvaartbeZieling en voegt daar nu haar kwaliteiten als levenseindecoach aan toe. 

2 dagen geleden
Dode en meerdere gewonden bij bedrijfsongeval bij Nieuwdorp

NIEUWDORP - Rond het middaguur vrijdag is er een persoon overleden bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan Luxemburgweg bij Nieuwdorp. Meerdere mensen zijn gewond geraakt.

3 dagen geleden
Gemeenteraad Borsele wil door met burgemeester Dijksterhuis

HEINKENSZAND - De gemeenteraad van Borsele is voor een tweede burgemeesterstermijn van zes jaar van Gerben Dijksterhuis.

3 dagen geleden